Back to site
Since 2004, our University project has become the Internet's most widespread web hosting directory. Here we like to talk a lot about web development, networking and server security. It is, after all, our expertise. To make things better we've launched this science section with the free access to educational resources and important scientific material translated to different languages.

10 ideja za početnike programere Veb - aMoj prijatelj Kris Domurad mi je ’’tvitovao’’ ovo danas:

@excid3 Tražio sam na internetu listu aplikacija za stvaranje prilikom učenja novog jezika, ali ipak nisam našao konačan spisak.
@ChrisDomuradChristopher Domurad

Mnogo ljudi se kreće ka Internetu. Stvari kao Rails, Django, NodeJS i drugi okviri su veoma atraktivni za nove programere. To je relativno jednostavan način za njih da postanu primećeni u zajednici, ali često se dešava da ne znaju odakle da počnu.

Dobio sam posao radeći razvoj Rails bez poznavanja Rails od ranije. Osećao sam se kao loš zaposleni duže vreme jer nisam mogao da pišem dobar kod. Najbolji način kroz koji ja učim je rad. Bez obzira na to koliko sam knjiga ili tutorijala pročitao, jednostavno mi ne klikne dok ne pokušam da razvijem nešto. Dakle, evo nekoliko veb aplikacija koje sam napisao da bi naučio Rails kao početnik, samo pre manje od godinu dana.


1.Jednostavni blog sa komentarima
2.Pastebin koji ima kratke adrese (Nađite na Google neki kratke url algoritme)
3.Napravite spisak šta treba uraditi za sajt (bez Javascript)
4.Idi nazad i dodaj autentičnost (ja sam koristio uređaj) za # 1 i # 2
5.Izgradite sajt za slanje tekstualnih poruka za vas korišćenjem Twilio
6.Napravite mali sajt za upload fajlova koristeći Amazon S3 besplatni nalog
7.Nazad na # 3 i Ajaxify sve. Dodajte korisničke naloge (sa e - mail podsetnicima). Ja sam napravio Fluttrli. Com donekle kao ovo.
8.Izgradite sopstveni JSON i XML API na # 3 ili na bilo koje druge lokacije
9.Sada umite taj API koji ste upravo napravili i kreirajte Ruby gem od toga koristeći ActiveResource
10.Sigurno ste do sada trebali da smislite neke vaše ideje koje želite da ostvarite. Ako ne, napravite evidenciju troškova sa lepim graficima i prosledite u CSV ili freshbooks functionality.Ne trošite puno vremena gradeći neki od ovih projekata. Dođite do minimuma liste uslova koju želite da svaki sajt ima i pređite na sledeći. Odradite ih tokom vikenda i ne dozvolite da stagniraju predugo.Napravite ih, popunite ih, pozabavite se sledećim projektom. Uvek se možete kasnije vratiti i ponovo ispitati jer pogodite šta? 90% izrade softvera je održavanje ili integrisanje sa postojećim sistemima.

To su sajtovi koje želite da pravite dok izrastate u programera. Napravite blog jedan vikend, ponovo ga posetite 8 nedelja kasnije i ocenite ga. Bićete zapanjeni kako loš kod ste napisali pre samo nekoliko nedelja.

Bonus poeni ako otvorite izvorni kod, zainteresujete vaše prijatelje, i počnete da primenjuju svoje delove.

Ako imate druge (bolje?) ideje, ostavite ih u komentarima. Ovo je samo, kako sam naučio, da ne bude za svakoga, ali mi je sigurno donelo brzinu i u roku od oko 8 meseci rada u veb programiranju sa Rails, ja sam već podneo i dobio prvo prihvatanje mog dela u jezgru Rails.
Published (Last edited): 07-11-2012 , source: http://excid3.com/blog/10-ideas-for-beginner-web-developers/