Ni Hao iz Kine! Ja sam David V. Dela, IT menadžer / nastavnik Changchun američke internacionalne škole (Cais) u provinciji Đilin ... nedaleko od severnokorejske granice. Takođe smerno služim kao redsednik Clive Roberts Fan Club-a za Aziju. Clive me je zamolio da pišem o 3D virtuelnim okruženjima ovde u Digitalnom svetu učenja ... i ja sam pristao da to uradim, očigledno ... to je čast i privilegija ... itd, itd OK, dosta sa uvodima ... i ljubljenjem ... počnimo sa pričom.

Moj prvi post ... da, ovaj, pokušajte da se uključite ... biće o Web 2.0 Boot sednici kampa koju sam sproveo na konferenciji “Stan u učionici” (FCC) 3D virtuelnih svetova, prošlog vikenda u Pekingu. Vau! Sedeći ovde u mojoj tihoj matičnoj kancelariji gotovo je teško poverovati da su se sve aktivnosti dogodile pre samo nekoliko dana. Napisao sam unos o tome ... shvatio sam da nije baš pogodan za DLL ... i tako sam ga iskoristio da vaskrsnem svoj dugo komirani blog, inDeeds: www.indeeds.com. Da, FCC je zaista inspirativna ... dobitićete osećaj zašto nakon što pročitate moj komad. FCC sajt: www.flatclassroomconference.com .

Students designed educational technology solutions to kids' problems.

Nastavimo sa 3D virtuelnim svetovima. Dao sam dve prezentacije ... jednu o tome šta CAIS radi sa Second Life( www.secondlife.com) ... drugu o tome kako koristimo OpenSim (www.opensimulator.org). Preko FCC Ning (www.flatclassroomconference.ning.com/ ... vredi pogledati, iako se savetuje da ako živite u Kini verovatno ćete morati koristiti VPN za povezivanje) Precizirao sam gotove avatare tako da moja sesija može praktično biti kao i ostatak konferencije. I zaista, kada sam dao Second Life prezentaciju, imao sam FCC ljude uključene sa mnom .. preko avatara oni bi sami sebe kreirali! To je OpenSim da su moje FCC kolege bile najviše zainteresovane, i to s pravom..

Do prošlog januara, Second Life je isključivo za odrasle ... i ako radite u internacionalnoj školi poput mene, vaši studenti .. pa, ne . Dobili smo nastavnike iz sveta na neko vreme ... Changchun je prilično izolovan tako da naši instruktori koriste Second Life da bi prisustvovali sastancima, razgovorima sa drugim instruktorima ... profesionalni razvoj aktivnosti, drugim rečima. Web 2.0 alati za povezivanje, komunikaciju i saradnju ... "Tri C " su ponovljeni tako često na FCC kao kada slušate monahe kako pevaju molitvu... i ne možete da dobijete mnogo bolje nego Second Life za ovo, za odrasle uopšte. Sada je deci sa 16 i više godina dozvoljeno da budu na glavnoj mreži ... i tako ja uzimam DP (srednja škola) i MIP 5 (srednja škola, kao ocena 10) učenike u svetu. Mi ćemo učiniti Second Life osnovom našeg DP informacionih tehnologija u globalnom društvu kursa od naredne godine obrazovanja..

Mnogi čitaoci DLL-a već znaju da postoji borba vrsta da biste videli koje platforme će biti standard za obrazovanje. Da ne bude zabune o tome ... OpenSim će pobediti ... u stvari, možda je već pobedio. Ja ću pisati više o tome kasnije ... čak i ako predajete na fakultetu / univerzitetu, ja lično tvrdim da će vam biti bolje sa OpenSim, iako održavanje Second Life cibercampusa takođe ima svoje prednosti ako možete priuštiti vreme / novac za održavanje i ... kao Cais. To je pre svega je pitanje kontrole nad onim što se dešava ... jednostavno imate više sa OpenSim. Nemojte samo uzeti moju reč za konačnu pobedu OpenSim ... konsultuje članak Marije Korolov Hipergrid Business Ezine o izboru virtuelnog okruženja: www.hypergridbusiness.com/2011/01/how-to-pick-a-virtual-platform-revisited/ . I dok čitate HB, proverite članak koji je Marija napisala pre nekoliko nedelja o tome šta je Cais: www.hypergridbusiness.com/2011/02/china-school-goes-3d/ . Članak daje odličan pregled ZAŠTO i KAKO bi trebalo da žuključite sebe i svoje učenike u svetu, ako već niste.

A KAKO da dobijete svoju teritoriju, koristeći Second Life i / ili OpenSim? Drago mi je da ste pitali. Clive me je zamolio da testiram SlideShare ugrađeni kod u DLL ... da, to radi ... pa ovde su moji FCC PPTKS-i sa svim informacijama koje treba da idu ciberkupovinu za sopstveni 3D virtuelni svet. Bacite pogled na slajdove i javite mi ako imate bilo kakvih pitanja. Sudeći po reakcijama ljudi na FCC, slajdovi će obezbediti ne samo koristan pregled platformi, već i dovoljno detalja (neki bi rekli da je obilan!) Povodom tri različita prodavca za svakog i kako možete uporediti ponude kako bi donosili odluke. Ja ću dobiti više u tome šta vi i vaša deca možete da uradite u svetu u mom sledećem postu, kao i kako možete da odaberete rešenje u zavisnosti od vaših posebnih okolnosti. Sada, ako pogledate slajdove i vaša reakcija je: "Dejv, nemam pojma šta dođavola pričaš o tome," ne brinite ... Ja ću sve otkriti kasnije. ;)