Back to site
Since 2004, our University project has become the Internet's most widespread web hosting directory. Here we like to talk a lot about web development, networking and server security. It is, after all, our expertise. To make things better we've launched this science section with the free access to educational resources and important scientific material translated to different languages.

7 MODX revolucionarnih dodataka za koje možda niste čuli

Evo liste 7 MODX revolucionarnih dodataka za koje možda niste čuli, ali ćete definitivno želeti da ih upotrebite u vašem sledećem projektu!

1. Mobilno otkrivanje

Kako korišćenje mobilnih aparata raste sve više i više, trebalo bi da razmislite o posedovanju jednostavne prijateljske verzije za mobilne uređaje vašeg sajta. Dodaci za mobilno otkrivanje na jednostavan način odvajaju mobilni sadržaj od regularnog desktop sadržaja. Ovo se može postići sa dve nove MODX specifične oznake: -

<standard>My normal content</standard>
<mobile>My mobile version</mobile>

Ovaj sajt koristi ovaj dodatak i veoma je jednostavan za korišćenje!

http://modx.com/extras/package/mobiledetection

2. Statcache

Statcache je vrlo nov dodatak koji omogućava statičko HTML keširanje resursa na vašem sajtu. Njegova prednost je ta da su vaši resursi usluženi od strane Apache-a i u potpunosti prevazilazi MODX, pa tako neće biti zaključavanja baze podataka i PHP obrade. Njegova lošija strana je ta da pošto je potpuno nezavisan od MODX-a, ne možete imati ni jedan deo vašeg sajta koji nije keširan ili dinamičan.

http://modx.com/extras/package/statcache

3. makeQR

QR kodovi su vrlo korisni, ako ne i široko nedovoljno iskorišćeni mali bar kodovi koji mogu biti čitani od strane računara ili drugih mobilnih uređaja. makeQR čini vrlo jednostavnim dodavanje QR koda na vaš MODX sajt i/ili resurse. Ovo sam koristio samo na verzijama mojih resursa koje se mogu štampati. Kako bi bilo da ga koristite kao brz način da vidite proizvod ili stranicu na vašem sajtu kada neko odštampa stranicu sa vašeg sajta: -

[[makeQR? &message=`http://www.qodo.co.uk/blog/7-modx-revolution-addons-you-might-not-have-heard-of/` &size=`120x120`]]

Ovo će generisati QR koji se može skenirati i povezaće korisnika nazad ka trenutnoj stranici.

http://modx.com/extras/package/makeqr

4. PDFBridge

PDFBridge čini veoma jednostavnim generisanje PDF verzije MODX resursa koje korisnik može da preuzme i podeli. Koristio sam ga da generišem tehnički list proizvoda koji sadrži rezime o proizvodu i link za povratak na sajt. Ovo znači da moj klijent samo treba da izmeni resurs u MODX-u i on će automatski generisati lep PDF koji se može preuzeti.

http://modx.com/extras/package/pdfbridge

5. MIGX

Siguran sam da ste ovo verovatno videli ranije, ali je vredno pogledati ga ponovo. Ovaj dodatak čini mogućim kreiranje promenljivog šablona koji može imati tabelarne ili podatke koji se ponavljaju. Ovo je korisno za mnogo stvari poput galerija slika, specifikacije proizvoda, radno vreme ili za bilo šta drugo.

http://modx.com/extras/package/migx

6. VersionX

Ovo je još jedan sjajan dodatak koji je kreirao Mark Hamstra iz MODX-a. Jednom kada instalirate ovaj dodatak, automatski će sačuvati snimke vaših resursa, TV uređaja, delove i odlomke, pa ukoliko je potrebno da se vratite na prethodnu verziju, možete! Ovo je nešto što bih voleo da vidim ugrađeno u MODX po difoltu, jer je nešto što morate imati!

http://modx.com/extras/package/versionx

7.EventsX

Eventsx je zgodan dodatak koji vam omogućava da dodate važne datume iz kalendara na vaš sajt. Ovo može biti korisno za sajt koji ima dane treninga ili dnevnik obaveza o događajima i ima lep i brz interfejs za dodavanje detalja o događaju.

http://modx.com/extras/package/eventsx

Sada je red na vas! Koje dodatke koristite i volite koji su vredni pomena?