Back to site
Since 2004, our University project has become the Internet's most widespread web hosting directory. Here we like to talk a lot about web development, networking and server security. It is, after all, our expertise. To make things better we've launched this science section with the free access to educational resources and important scientific material translated to different languages.

8 načina da postanete bolji programer za 6 minuta.Sećate se kako je Justice Gray počeo tu malu ludost, kako postati bolji programer u šest meseci?

Pa, to je bilo pre određenog vremena i većina vas nije uspela . Loše.

Dakle, evo jednostavnijeg izazova, nekoliko načina da postanete bolji programer za šest minuta.

Imate 6 minuta, zar ne?

Iskoristite ih

1.Koristite veću veličinu fonta
  Smešno je koliko je jednostavno -- Ali radi.

  Idite na vaš omiljeni IDE, i povećajte veličinu fonta. Prebacio sam iz 10pt na 14 pt. Razlika je u tome što se mnogo manji kod odmah uklapa u ekran.

  Učinak je:Prisiljeni ste da pišete skraćeno. I to je dobra stvar.

  ( Scott Hanselman preporučuje to)

2.Učini da teško kodirani nizovi znakovnih podataka izgledaju ružno

  Naučio sam to od Joe Cooney-a

  Idi na omiljeni IDE, i postavi ga tako da se slovni niz znakova ističe-- na primer žuta pozadina sa crvenim slovima. Napravi je ružnom. Dovraga ružnom. To će te ohrabriti da obavljaš jednostavnije kodiranje, i da primetiš kada se pojavi znakovni niz u tvom tekstu.
3.Izaberi 'zatamnjenu' ključnu reč i savladaj je
  Je l’ nisi uspeo da steknes neku korist?.Postoji li neka ključna reč koju nikad ne koristiš?

  Svaka ključna reč ima svoju svrhu. Saznaj kako kontrolišeš ove misteriozne ključne reči i vaša snaga će postati izvanredna.

  Evo liste za nekoliko .net jezika: C# , VB.net, F#.
4.Povećajte broj kodne pokrivenosti za 1%
  Nemojte se ubijati od pokusavanja da dostignete 100% pokrivenost kodovima sa automatizovanim jediničnim testovima. Ali, trebaće vam nekoliko minuta da se poveća pokrivenost za 1%.

  Najverovatnije, to znači da će se povećati sa 0% do 1%. I to je najveći napredak od svih.

  Pronađite posebno jezovit regularni izraz. Ili kritični deo poslovne logike. Ovim stvarima ne može verovati bez testiranja.
5.Pročitajte kod sa open source projekta
  Ponekad, kad gledam u kod potpunog stranca, dobijem isti, čudan osjećaj kao da se šunjam kroz komšijinu kuću. Diram njihove stvari, brljam po jihovom frižideru.

  Saznaj kako da prevladaš taj grozan osećaj, i baci se na učenje.

  Možda početi s Hanselman's Weekly Source Code serijom.
6.Obavi statičku analizu alata u odnosu na tvoj kod
  Koristi fxcop ili StyleCop, clone detective, ndepend, code metrics feature iz VS 2008, ili bilo koji drugi alat za statičku analizu po tvom izboru.

  Otkri svoju najveću slabost. Čak i letimičan pogled na izlazu će vas ostaviti zaprepašćenog, koliko prostora vam je ostalo za poboljšavanje.
7.Izaberi ružan način za refactor
  Poznat vam je način. To je način od kog vas je posebno sramota. To je onaj koji je dug i ružan i užasnan. I to je ključno za celu operaciju.

  Vi ga ne morate ga izglancati do dijamantske savršenosti, ali ćete ga doterati malo. Preimenujte varijablu. Izvucite deo nje u zasebnu metodom. Početak jednostavan. Zamah će se povećati. Pazi.
8.Prestanite čitati, započnite s pisanjem.
  I nemojte samo pisati. Napišite prevodilac!

  Ovo ol ' msdnčlanak je dobro mjesto za početak. Joel Pobar će vas naterati da pišete svoj ​​jezički prevodilac za nekoliko.
To je sve što sam uspeo da smislim za sada. A šta ti imaš?

Kakve su 6-o minutne aktivnosti koje su pomogle da se postane bolji programer?
Published (Last edited): 12-09-2012 , source: http://www.secretgeek.net/6min_program.asp