Back to site
Since 2004, our University project has become the Internet's most widespread web hosting directory. Here we like to talk a lot about web servers, web development, networking and security services. It is, after all, our expertise. To make things better we've launched this science section with the free access to educational resources and important scientific material translated to different languages.

Imagethumb, PHP slike - preformatiranje skripta
Kratak uvod

ImageThumb je PHP skripta koja Vam omogućava da promenite veličinu bilo koje slike, tako da možete da postavite rezultat sličice na stranicu. Scenario je nastao da bi se izbeglo stvaranje uputstva za sličice, koji na nekim sajtovima sa puno slika oduzimaju mnogo vremena.

NOVO: sada podržava keširanje umanjenih prikaza slika

Napominjemo da korišćenje ove skripe na stranici sa mnogim slikama može dovesti to toga da se promeni veličina / ili sa mnogim hitovima, može biti veoma loša ideja, zbog opterećenja servera (pogotovo ako onemogućava keširanje). Koristi ga mudro!

Zahtevi

Zahtevi su mali!
Trenutno GIF, JPEG i PNG formati su podržani.

Upotreba

Upotreba je veoma jednostavna. Ako image.jpg je slika kojoj želite da promenite veličinu, a željena maksimalna širina je 400, u HTML kodu morate da pišete:

< a href="image.jpg"> < img src = "imagethumb.php?s = image.jpg & v = 400 "border =" 0 "> < /a >

tako da sa jednim klikom miša, slika može biti otvorena.

Ali ImageThumb ide još dalje: ako želite da promenite veličinu slike koja ostaje na daljinskom webserver-u, samo stavite svoju adresu, umesto svog lokalnog puta i sve će raditi! (Očigledno, verovatno će biti potrebno više vremena da pokaže menjanje veličine slike).

Preuzmite ga ovde.

Hvala na izmenama nastalim u decembru 2005 kaže Chris Rossi,sada ImageThumb ima mogućnost čuvanja generisanih sličica u kešu (čiji put je precizirao u prvoj linije skripte). Čineći to, ona dolazi u ruku i za forume i oglasne table, kao što je čuveni phpBB.

U slučaju slomljenih klizača, možda ćete želeti da isperete privremeni direktorijum keširanje, navedeno u prvim redovima skripte.

Za više informacija u vezi upotreba ImageThumb, pročitajte njegov izvorni kod (to je vrlo jednostavno) ili kontaktirajte me.

Ako želite dodatne informacije u vezi sa mojim projektima, molimo Vas da posetite moj softvera deo.Published (Last edited): 03-12-2012 , source: http://olivo.net/software/imagethumb/