Back to site
Since 2004, our University project has become the Internet's most widespread web hosting directory. Here we like to talk a lot about web development, networking and server security. It is, after all, our expertise. To make things better we've launched this science section with the free access to educational resources and important scientific material translated to different languages.

NotifyArticleSubmit

NOTIFYARTICLESUBMIT - dobijajte e-mail obaveštenje kada je članak dodat ili promenjen

1. BRZI PREGLED

Ekstenzija šalje mailove kada neko doda / izmeni članak na vašem Joomla sajtu. Slanje e-mailova može biti ograničeno po kategorijama, identifikacijskim oznakama članaka, korisničkim grupama, pojedinim korisnicima. Možete da uključite opciju za slanje e-mail kad izmenu vrši određeni korisnik ili određena korisnička grupa. Ili obrnuto; možete omogućiti obaveštenje samo za pojedine članke, korisnike ili korisničke grupe.

E-mail po izboru može da sadrži ime autora / modifikatora, datum, naslov članka, uvod i / ili puni tekstualni pregled (HTML se konvertuje u tekst).

E-mail može sadržavati linkove da biste pogledali tekstove i da izmenite tekstove (korisnik mora biti prijavljeni da bi uspešno otvorio takve linkove).

Pogledajte primer:

An example of NotifyArtcileSubmit mail

 

 

 

 

 

 

 

2. KADA JE TO POTREBNO?

Evo nekih slučajeva kada NotifyArticleSubmit može biti koristan:

 • vi ste krator internet stranice i vaši klijenti sami upravljaju člancima na sajtu koji ste vi napravili. Veoma često klijenti, dok ne nauče, naprave mnogo grešaka, kao što je davanje pogrešnih naslova, raspoređivanje po pogrešnim sekcijama i tako dalje. Dakle, možda ćete želeti da kontroliše ono što oni dodaju da ih ispravite na vreme. Svaki put kada je članak dodat vi ste obavešteni putem e-pošte i možete ga proveriti.
 • želite da dozvolite korisnicima da dodaju članke sa frontenda i vi želite da budete informisani (ili da je obavešteno vaše osoblje), kada neko dodaje tekst.
 • želite da obavestite određenu grupu korisnika ili sve korisnike o novim člancima objavljenim na web-sajtu (budite oprezni po pitanju masovnog slanja mailova u ovom slučaju).

3.INSTALACIJA

Instalirajte ekstenzije kao i redovne joomla ekstenzije.

NotifyArticleSubmit je dodatak (‘plugin’), tako nemojte zaboraviti da ga objavite.

3.1.NADOGRADNJA

Deinstalacija prethodne verzije nije potrebna. Samo instalirajte noviju verziju.

3.2..Joomla 1.5 NAPOMENA PRI INSTALACIJI ZA JoomFish KOMPATIBILNOST

Kada instalirate ekstenziju administrator/components/com_joomfish/contentelements/plugins.xml biva prebrisan ako postoji. Rekao bih da ga u 99,9% slučajeva nema, jer ja nikada nisam naišao na druge plugin-e koji su morali biti prevedeni. Ali, ako postoji, pre instalacije NotifyArticleSubmit morate kombinovati postojeći sa datotekom iz instalacionog paketa. Kada vršite deinstalaciju fajl se takođe uklanja. Sačuvajte ga ako je to zaista potrebno. Ali opet kažem, u 99,9% slučajeva nećete morati da brinete o tome.

3.3.JOOMLA 1.5 DEINSTALACIJA

NotifyArticleSubmit se instalira korištenjem posebne komponente, čija je svrha da preoblikuje neku operaciju, dok instalira i deinstalira plugin. Tako da biste deinstalirali plugin ne morate da deinstalirate NotifyArticleSubmit plugin, već komponentu NotifyArticleSubmit.

Correct uninstall for Joomla 1.5

4.PODEŠAVANJA

Po defaultu plugin šalje poruke ka svim superadministratorima u vezi bilo koje izmene u članku (dodato / ažurirano / objavljeno / povučeno).

Postavke su podeljene u tri grupe. Najmanja je Opšta grupa, koja ima 2-3 postavke u zavisnosti od joomla verzije.

General settings group

Sledeće dve grupe su Za redovne korisnike i za Admin-korisnike.

Setting groups

Ove su grupe uglavnom logičke. Jedina razlika za Admin grupu je gomila podešavanja za tekuće modifikatore članaka i autore članaka - da li da se informišu i na na koji način.

Author and modifier settings

Svrha ove dve logičke grupe je da vam dozvoli da postavite posebna pravila za korisnike i grupe korisnika za koje vi odlučite da budu admin korisnici i redovni korisnici. Previše komplikovano.

Evo primera. Hajde da zamislimo da želite da svi registrovani korisnici primaju obaveštenja kada članak bude objavljen.

Setting to notify on Publish only in New and Updated articles

ali da svi superadministratori budu informisani o svim promenama (dodato / izmenjeno / objavljeno / povučeno).

Admins always recieve notifications

Upamtite, Admin korisničke postavke imaju viši prioritet u odnosu na Redovne članove. To znači da je to grupa korisnika podešena da prima poštu u obe logičke grupe, i ona će dobiti poštu samo kao Admin korisnici.<-p>

Sekcija podešavanja Obavesti o radnji izvršenoj od strane korisnika je vredna opisivanja dodatog.

Notify on actions performed by users

To je korisno, to jest ako želite da budete informisani o promenama koje su radili Menadžeri samo ako im ne verujete preterano. Ali vi verujete drugim korisničkim grupama, tako da ne morate da budete obavešteni kada oni naprave neke izmene.

Takođe možete dodati opciju da primate obaveštenja kroz e-mailove ili da ih nikada ne primate (čak i ako je taj e-mail poslat od superadmina. Ali ja verujem da je to beskorisna funkcija pošto možete isključiti / uključiti korisnike po korisničkom imenu.

Additional email settings

Sve ostale opcije mi se čine da su same od sebe objašnjene, ali moje mišljenje nije objektivno (-:. U komentarima napišite zahteve za dodatne opise.

5. SAVETI

Zamislite da imate 10 kategorija i da morate imati različita pravila obaveštavanja za svaku kategoriju. Core plugin (plugin jezgro) omogućava da imate 2 odvojene grupe (videti gore). Tako da možete instalirati plugin klonove na stranici za podešavanje plugina (U ranijim verzijama klonovi su morali da budu preuzeti sa: http://gruz.org.ua/images/stories/files/notifyarticlesubmit/clones/ )i možete imati koliko hoćete posebnih pravila tako što ćete imati različite postavke u svakom klonu. Logika je vrlo slična imanju više instanci istog modula, ali Joomla ne dozvoljava da kopirate plugine poput modula.

6.MOGUĆI PROBLEMI

Ekstenzija je poprilično komplikovana i meni (kao jednoj osobi) je veoma teško da proveri sve moguće kombinacije podešavanja. Znači može postojati neka "logička viljuška. Ako se susretnete sa nekim problemima sa razumevanjem podešavanja ili mislite da nešto ne funkcioniše kako treba, pošaljite komentar da biste me obavestili. Opišite vaš problem što je detaljnije moguće.

7. PREVODI JEZIKA

Prevodi se mogu dodavati ili ažurirani vremenom. Ovde možete preuzeti najnoviju verziju (nije potrebna registracija: https://webtranslateit.com/en/projects/2680-NotifyArticleSubmit/files

7.1 TRENUTNO DOSTUPNI JEZICI

Najnovija verzija objavljena sadrži takve jezičke prevode:

Prevodi mogu biti ažurirani od strane korisnika i možete videti između napedak između izdanja u ovoj tabeli:


podržano od

Legenda:

 • prevedeni i lektorisani tekst
 • prevedeni i nelektorisani tekst (ako govorite jezikom sa takvim statusom - molimo vas, pomozite sa lekturisanjem)

Dakle, narandžasta linija (uprkos 0%, što može da bude zbunjujuće) pokazuje koliko teksta je prevedeno, ali ne i lekturisano od strane nekog ko govori jezik. A zelena linija i procenti pokazuju koliko je teksta i prevedeno i lekturisano od strane nekoga ko govori taj jezik.

7.2 POPRAVITE / DODAJTE PREVOD

Da biste pomogli sa prevodom, molimo registrujte se na http://webtranslateit.com/ i pomozite sa prevođenjem linka:https://webtranslateit.com/en/projects/2680-NotifyArticleSubmit/locales/en-GB..en-GB/strings?status=all

7.3. PREVODITE NA VAŠEM SAJTU

Master prevodilački fajlovi su postavljeni na web-sajtu u folderu: administrator / language / en-GB /

tj. vaš lokalni jezik ima kod fr-FR. Morate da kopirate fajlove:

 • administrator/language/en-GB/en-GB.plg_content_notifyarticlesubmit.ini
 • administrator/language/en-GB/en-GB.plg_content_notifyarticlesubmit.sys.ini

to

 • administrator/language/fr-FR/fr-FR.plg_content_notifyarticlesubmit.ini
 • administrator/language/fr-FR/fr-FR.plg_content_notifyarticlesubmit.sys.ini

Sledeće što treba da uradite je da prevedete nove fajlove.

8.Joomla 1.5 OGRANIČENJA

NotifyArticleSubmit ne šalje e-mailove kada se objavljuju ili povlače članci sa liste članaka (ne kada se članak menja). Nažalost, Joomla 1.5 ne poseduje sistemske događaje koji su pokrenuta u ovom slučaju.

9.Joomla 1.5 i JoomFish

NotifyArticleSubmit šalje e-mailove obaveštenja kad se menjaju članci na različitim jezicima sa frontala. Međutim, e-mailovi se ne šalju kada se uređuju prevodi sa JoomFish pozadine. Nažalost, Joomla 1.5. ne manifestuje dešavanja u sadržaju kada se vrše izmene u prevodu sa pozadine, tako da NotifyArticleSubmit ne može da odredi kada je članak bio uređen na takav način. Dakle, ako su vam očajnički potrebna obaveštenja sa JoomFish morate menjati prevode samo sa frontenda. Nažalost...

NotifyArticleSubmit može imati različite postavke za različite jezike. Možete prevesti plugin podešavanja kao što prevodite postavke modula koristeći JoomFish.

To jest, možda ćete želeti da podesite Izdavača da ne bude obavešten kada se naprave promene u sporednom jeziku. Znači, možete izabrati podešavanja za svaki jezik.

Ali! JoomFish ne dozvoljava da se plugini prevedu kako treba. Tako, da biste preveli Plugin podešavanja posetite JoomFish sekciju za prevode:

Joomfish translation - translate NotifyArticleAdmin

I izmenite podešavanja, koja izgledaju kao skup linija:

Joomfish plugin translation

Nažalost, ne postoji način da se bolje predstavi podešavanja dok prevodite preko JoomFish.

10. ŠTA NE MOŽE DA URADI

 • Trenutno ne rukuje drugim radnjama osim Objavi i Obustavi objavljivanje. To znači da Arhiviranje i Otpad tekstovi ne bivaju upravljani pluginom. Ali da li je to zaista potrebno?
 • Korisnici se ne mogu pretplatiti / odjaviti.

11. KAKO JA MOGU DA POMOGNEM?

 • donirajte (molim vas :-)
 • prijavite greške sa detaljnim informacijama (ako želite, dajte mi akeeba rezervnu kopiju web-sajta, tako da je ja mogu testirati na mom lokalnom hostu)
 • dajte lepo opisane ideje
 • pomozite sa prevodom
 • sugerišite bolju organizaciju podešavanja

12. HVALA

13. PODRŠKA

Ljudi često prijavljuju da plugin ne radi, međutim, nakon moje intervencije je postalo jasno da korisnici neispravno konfigurišu plugin. Ovo zahteva moje vreme i pažnju. Dakle, prvo pažljivo proverite konfiguraciju plugina, a ako vidite da je sve ispravno ali da plugin ne radi, tek onda tražite podršku.

Ako saznam posle moje intervencije da je problem bio u pluginu, onda će vas takva podrška koštati 10 dolara. Mislim da je to pošteno.

14. ŽELITE NOVU FUNKCIJU?

Možete postaviti zahtev za novu funkciju ovde u komentarima. Dodaću ga mojoj listi obaveza (ako je prihvatljiv). Pre ili kasnije to će biti urađeno. Trudim se, često ažuriram ekstenzije, ali imam ograničeno vreme (vreme = novac) da radim na svemu.

Ukoliko vam je potreban brza realizacija funkcije, molimo da donirate. Preporučeno za čitanje.

15. ZAHTEV ZA FUNKCIJE / LISTA OBAVEZA

 • Dozvolite da izabrane grupe mogu da prikazuju tipku za obaveštenja u člancima npr. SuperAdministratori mogu privremeno onemogućiti obaveštenja o članku, ali Izdavač ne može.

 • Prilagodite telo maila

 • Napravite ispravne e-mailove za izveštavanje o stvaranju sadržaja nevezanog za članak (pogledajte $ varijablu konteksta)

 • Pronađite način da obaveštavate samo na Sačuvaj (Save), ali ne i na Primeni (Apply) (opciono). Možda uhvatite zadatak sa sistemskim pluginom...

 • Pokušajte da rukujete sa Objavi / Opozovi događaje sa liste članaka u J15. Verovatno će trebati sistemski plugin koji može da uvtdi (ne)objavljivanje događaja, a zatim da pokrene NotifyArticleSubmit.

 • Bilo bi cool da postoji neka vrsta funkcije koja bi omogućila korisnicima da se pretplate (kao opcija za koisnike) na promene u sadržaju (putem e-maila). Postojala je ekstenzija za Joomla 1.5 koja je mogla da uradi ovo i koja se zvala JomWiki. Evo fajla, za slučaj da ga želite:
  www.azrul.com/ ../ com_wiki.zip.

  Mozda bi se komadići ovog mogli da se kopiraju da bi se napravila ova funkcija za NotifyArticleSubmit? Tako bi obaveštenja išla samo onima koji to žele ;)

16. DNEVNIK PROMENA

2.1.1

 • dodato: dozvolite da se privremeno onemoguće obaveštenja tokom uređivanja članka

 • dozvolite mogućnost odabira da li da se pošalje obaveštenje korisnicima, koji nemaju dozvolu da vide članku

2.0.13

 • dodato automatsko ažuriranje za Joomla 2,5

 • popravite kritičnu grešku prilikom rukovanja kategorija bez javnog pristupa

 • ostale male popravke

2.0.10

 • popravljeno nekoliko bugova
 • dodato je nekoliko jezika
 • dodato je mogućnost da onemogućite plugin za com_content.članke. Pre je slao obaveštenje o kreiranju kategorije, web-linkovima, možda nečem drugom.

2.0.3

 • dodata klon funkcija
 • sada je linku članka dodat Itmeid
 • popravljene su pogrešne poruke o odobrenju umesto gledanja linka
 • nije više potreban bez-okvirni plugin, smanjena datoteka instalacionog paketa
 • popravljeno nekoliko manjih bugova

2.0.2

 • popravljenje neke greške sa učitavanjem jezičkih datoteka

2.0.1

 • dodavanje nekih jezickih prevoda, ažuriranje postojećih

2.0.0

 • previše za opisati u poređenju sa 1.0.6.2

1.0. 6.2

 • male jezičke ispravke

1.0.6.1

1.0.6

 • popravljanje zastarelih upozorenja
 • popravljanje greške u ruskom prevodu
Published (Last edited): 03-03-2013 , source: http://gruz.org.ua/en/about-joomla/29-joomla-extensions/22-notifyarticlesubmit-get-email-notification-when-an-article-is-added-or-changed.html