Back to site
Since 2004, our University project has become the Internet's most widespread web hosting directory. Here we like to talk a lot about web development, networking and server security. It is, after all, our expertise. To make things better we've launched this science section with the free access to educational resources and important scientific material translated to different languages.

Bugzero
Promena upravljanja greškama stvara problem softveru za praćenje grešaka, kao i za praćenje kupaca i prodaje, tehničkoj podršci za kupce, i stvara se problem obeležavanja(ActiveLog).

Bugzero pruža kvalitetno isplativo skalabilno rešenje za povećanje efikasnosti timskog rada. Jednostavan je za korišćenje, a ipak fleksibilan i adaptivan, i može se podesiti da se prilagodi jedinstvenom radnom i poslovnom procesu jedne organizacije. On jednostavno radi.

"Mi koristimo Bugzero za sve naše razvojne i proizvodne greške, poboljšanja, i promene dokumentacije. Imamo 4 sajta gore i dole na istočnoj obali i svi sajtovi koriste Bugzero." - John Higgins, Wachovia Banking (2003).

Novo: Za naš SaaS hosting, sada možemo postaviti primer izvođenja samo za Vas da testirate i koristite alatku kratki vremenski period. Ako Vam se svidi na kraju, Vaši podaci mogu biti premešteni na Vašu buduću instalaciju na našim serverima. Bugzero takođe može biti instaliran u virtuelnom domaćem okruženju u okviru web hosting provider-a koji podržava Java servlet / jsp i pristup bazi podataka.
FunkcijeKonfiguracija ne zahteva poznavanje programiranja, a može da se uradi brzo i lako sa samo nekoliko klikova mišem:

- Jedan klik da dodate ili uklonite polja, podržavajući tipove podataka koji uključuju datum, brojeve, korisnike, URL, i unakrsni projekat ID linka.
- Jednostavno dodajte ili uklonite opcije u padajućem meniju i polja koja imaju ogranicen pristup. Dodavanje ili menjanje standardnih polja je moguce u bilo kom trenutku.
- Samo nekoliko klikova da postavite nivo pristupa polju i pristupne kontrole, uključujući polja koja su skrivena i koja se samo čitaju na osnovu korisničkih uloga.
-Fleksibilni proces poslovanja koji će da se uklopi Vašem jedinstvenom procesu, lako je podesiv i prilagodljiv po projektima.
- Jedan klik za kopiranje i premeštanje pitanja unutar ili između projekata.
-Dvosmerni odnos između projekata, na primer,izveštaj o greški može biti povezan sa slučajem prijemnog ispita u Test Case-u.
- Podržava i web interfejs i email interface (posebno za korisničku podršku) za interne i eksterne korisnike. Rukovanje podešavanjima za smart e-mail.
-Bezbedan, uspešno je prošao opširne bezbednosne preglede koji su sprovodeni u raznim kompanijama.
- Više od običnog pretraživača grešaka, može u potpunosti upravljati zahtevima, koristiti slučajeve, i u potpunosti upravljati testiranjem slučajeva.
-Radi podjednako dobro za praćenje prodaje i kupaca, i kao sistem za korisničku podršku klijentima.- Prilagodljiv izgled stranice, logo Vaše firme, kao i izgled.
- Radi u svim jezicima koji koriste UTF-8, uključujući i kineski, japanski i korejski.
- Podržava više projekata, podesiva kontrola pristupa i samo registracija.
- Podesiva napredna grupa i nivo zaštite modela kontrole pristupa (bezbednost)
- Podesivo automatsko i manuelno određivanje grešaka.
- Dodavanje fajlova (možete dodati više datoteka i sve vrste fajlova odjednom)
- Podržava direktno snimanje ekrana po pridruživanju dodataka. (dostupno kao dodatak)
- E-mail obaveštenja i cc mail (po projektu, na osnovu šablona)
- Podesivo aktiviranje e-mail obavestenja ili slušalaca (po projektu, po korisniku)
- CVS, subverzija, i prinudna kontrola verzije prinudna kontrola verzije izvora integracija putem e-mail-a.
- Metrički izveštaji, napredna pretraga, i ponovo upotrebljavanje sačuvanih upita.
- Kalendar za izbor datuma
- Kompletan, jednostavan za čitanje toka revizije i istorije promena.
- Brzo sortiranje i izvoz CSV datoteke koja podržava azijske jezike u Unicode-u.
- Javni projekti i samo registracija za projekte otvorenog tipa.
- Podržava LDAP/Active Directory user authentication (dosupan kao dodatak).
- Podesivi e-mail podsetnik, proširenje i pokretanje aktivnosti (dostupan kao dodatak)
- Lako instaliranje (od strane servera) i potrebno minimalno održavanje.
- Lak backup i oporavak u slučaju kvara hardvera ili softvera.
- Jednostavan za korišćenje, sistem administracije baziran na web-u (bez učenja funkcija)
- izuzetno daljinsko rešavanje problema i mogučnosti otklanjanja grešaka.
- I osobine koje kupac stvarno želi...

-Standardne tehnologije, baziran na web-u, lagan, bogat mogućnostima, snažan, pouzdan, munjevito brz i izuzetno upotrebljiv.
- Unakrsni operativni sistem, jedan broj baza napisan u Java™ i J2EE™, istinski pokreću bilo gde i svugde.
- Unakrsni sistem baze podataka, standardni SQL, skalabilan i modularana šema baze podataka.
- Nije klijent softver, nema firewall probleme, a dostupan je bilo gde na internetu preko HTTP, HTTPS ili SMTP.Zašto Bugzero?Svakom ozbiljnom softverskom projektnom timu biće potrebna prava baza podataka za praćenje grešaka.Pitanje je, zašto među mnogim programima za praćenje grešaka koje možete kupiti ili čak koristiti besplatno, izabrati Bugzero? Ako Vas gornja lista karakteristika još uvek nije uverila, ovde je više:

Besplatnim programima sa alatima otvorenog tipa za pretraživanje grešaka,kao što su Bugzilla bug tracking system,GNATS problem report database, ili Debian defect tracking system obično treba dugo vremena da se podese, nisu lako prilagodljivi (čak i za jednostavne stvari kao što su dodavanje ili uklanjanje polja), i nisu u potpunosti podržani. Demo softvera za praćenje ne košta mnogo, ali možda nema ni osnovne funkcije da bi bio koristan. Skup sistem za praćenje nedostataka može imati milion loše napisanih nekorišćenih "funkcija", ali oni sigurno nisu vredni tolike cene. (300$-600$ za takse za korisničke licence i visoke naknade za održavanje). Oni su previše kompleksni, retko ispravno konfigurisani, zbunjujući i glomazni da bi se efikasno koristili.

Bugzero govori sam za sebe. On je razumljiv i moćan. On ima sve praktične funkcije profesionalnog programa za praćenje grešaka, ali nudi intuitivan, jednostavan i jasan korisnički interfejs koji uopšte ne zahteva obuku za krajnjeg korisnika. (jednostavnost). Vi ste u potpunoj kontroli alata. Bugzero je takođe veoma pristupačan, smanjuje Vaš ukupni trošak koristeći sisteme Vašeg postojećeg hardvera i softvera i integrišući se besprekorno sa njima. (integracija).

I što je najvažnije, Bugzero dolazi sa pravovremenom podrškom za dobro usmereni poduhvat. Možete računati na nas za Vaše specifične potrebe i može očekivati od nas prave, nebesmislene odgovore u roku od nekoliko minuta ili sati najviše. Bugzero je oslobođen od poznatih grešaka; sve greške koje su jednom pronađene poprave se za nekoliko dana.

“Mi smo koristili Bugzero u prethodne 3 godine u mnogim fazama razvoja, uključujući i prijem korisnika, održavanje web sajtova i aplikacija koje stvaramo za naše klijente. To iznosi preko 40 različitih projekata i desetine hiljada grešaka koje su pronadjene “ Anonimni(2005)Sistemski zahteviServer Hardware PC (CPU 500MHz/256MB RAM/20GB HD),  Mac,  Sun,  or IBM Servers ...
Server OS Windows,  Unix,  Linux,  or Mac OS ...
Server Database Oracle,  DB2,  SQL Server,  Sybase,  MySQL,  PosgreSQL,  or Access ...
Server Software Java 1.3+ and a Java™ application server such as Tomcat,  WebLogic,  WebSphere ...
Client Software MSIE, Mozilla, FireFox, Google Chrome, Opera, Netscape, or iPhone/iPod/iPad ...

Backup i oporavakBackup i oporavak podataka Bugzero-a su jednostavni. Morate backup-ovati ceo Bugzero folder samo jednom, jer se on nikada ne menja posle instalacije. Svi podaci se čuvaju u bazi podataka zasebno, pa morate povremeno napraviti kopiju. U slučaju kvara hardvera ili softvera, vi samo treba da povratite, ili Bugzero folder ako se srušio aplikacijski server, ili bazu podataka, ako se srušio server baze podataka, ili oba ako su instalirani na istom računaru.

Demo / Preuzimanje / InstalacijaZa Vašu pogodnost, imamo demo sajtove podešene za Vas da isprobate softver bez da ga preuzimate i instalirate. Možete da se ulogujete kao dev, qa ili gost (lozinka je ista kao i korisničko ime). Imajte na umu da, gost korisnik ima ograničen pristup, kao i da može da dođe do neusklađenosti kada je više prijavljenih korisnika ulogovano na korist istog korisničkog imena. Da biste videli kako Bugzero sistem administracija (tj. projekat konfiguracija i upravljanje korisničkim nalogom) radi, pošaljite nam e-mail ili registrujete se online (navedite eksplicitno da je to ono što želite, odnosno, da vidite admina), a mi ćemo Vam poslati adminov url. Videćete kako je fleksibilan i konfigurabilan.

Da bi ste preuzeli besplatnu verziju ili da kupite licencu, idite na Pricing stranicu.

Za uputstva detaljne instalacije, molimo Vas idite na Install stranu.

Izdanja

Bugzero radi izdanja vrlo često. Nadogradnja skripti je obezbeđena, a proces je jednostavan i lak. Uglavnom je automatski proces i treba da bude bezbolan. Možete naći kompletne beleške o izdanju u preuzimanjima ili možete ih pročitati ovde. Takođe možete da vidite buduće predstojeće promene.Ako ste pronašli grešku, recite nam i mi ćemo to popraviti odmah (nekoliko sati ili dana). Nikada nećete morati da čekate mesecima ili godinama za sledeće izdanje.

Resursi: Greškama praćenje objasnioDobar sistem za pretraživnja grešaka je u suštini centralno skladište za izveštaje o problemima, što mogu biti softverske greške, hardverska oštećenja, povraćaj mušterija, problemi sa ulaznicama, ili bilo koje druge zbirke incidenata i problema. Značaj ovakvog sistema je njegova kolaborativna priroda i njegova mogućnost praćenja i upravljanja promenama. Zato je najbolje da se koristi od strane grupe ljudi iz geofizičkog okruženja. Pratite vezu da pročitate više o kolaborativnim greškama, kvarovima, pitanjima, i nezgodama sa alatima za praćenje i softverom za upravljanje promenama.

"Bugzero je skoro savršeno okruženje za nas, što nam omogućava da rukujemo e-mail-om klijenata preko jedinstvenog interfejsa, dodeljujući podršku zahtevima različitih ljudi bez "gubljenja" bilo kakve informacije o situaciji kupaca. Interfejs korisnika je samo običan e-mail, nema potrebe za njih da nauče ni jedan web sistem - i naš interfejs je gladak i lepo prilagodljiv web interfejsu.Sjajan program! "- Greg Ferrar, Pilana Product Manager(2004)Published (Last edited): 25-11-2012 , source: http://www.websina.com/bugzero/