Back to site
Since 2004, our University project has become the Internet's most widespread web hosting directory. Here we like to talk a lot about web servers, web development, networking and security services. It is, after all, our expertise. To make things better we've launched this science section with the free access to educational resources and important scientific material translated to different languages.

CERG stipendije dobijene


Istraživačke stipendije dobijene

2009 Stipendije

Australijsko učenje i Nastavni savet


Dr Judy Sheard zajedno sa Assoc Prof Rosemary Clerehan iz Monash, Dr Kathleen Gray i dr Celia Tompson sa Dr Kathleen Gray University u Melbourne i dr Margaret Hamilton iz RMIT University dobili su sredstva iz Australijske prosvete i nastavnog saveta za projekat pod nazivom "Web 2.0 autoring alate u visokom obrazovanju učenja i nastave: novi pravci za procenu i akademski integritet". Ova sredstva su dodeljena na osnovu prioritetnih projekata takmičarskog programa stipendija iz 2009 godine.

Ovaj projekat će istražiti korišćenje Web 2.0 tehnologije u visokom obrazovanju sa posebnim osvrtom na pitanja koja se ticu procene prakse i akademskog integriteta. Rezultati ovog projekta će biti smernice za akademske prakse, standarde i izveštavanje u vezi procene studentskog Web 2.0 autoringa. Ove smernice će se zasnivati na: Ukupan budžet za ovaj projekat je $ 158,000.

2008 Stupendije

Australijska prosveta i Nastavni savet (ranije Carrick Institute)


Assoc Prof John Hurst i Dr Judy Sheard zajedno sa Assoc Prof Sylvia Edwards i Prof Peter O'Shea sa Queensland University of Technology (QUT) i Assoc Prof David Wilson sa University of Technology Sydney (UTS) dobio je sredstva iz Australiske prosvete i Naucnog saveta (nekadašnji Carrick Institute) za projekat pod nazivom "Promena kulture nastave i učenja u oblasti ICT i inženjeringa: olakšanje istraživanja profesora da budu T & L lideri". Ova sredstva su dodeljena u okviru takmičarskog programa liderstva 2008 godine, u okviru šeme stipendiranja".

Cilj ovog projekta je da se izgradi vođstvo nastave na institucionalnom nivou kroz povećanje angažovanja profesora, čime se rešava "istraživačko-nastavni neksus. Projekat ima za cilj da podigne profil i podstiče prepoznavanje fundamentalnog značaja nastave i učenja u ICT i inženjering disciplina u tri partnerske institucije i da olakša prenošenje prakse i projektnog modela razvijenog u drugim disciplinama i univerzitetima.

Dva cilja ovog projekta su:
  1. Da se izgradi liderski kapaciteti u nastavi i učenju kako bi se poboljšao kvalitet nastave u IT i inženjerskim disciplinama u tri vodeća Australijska univerziteta.
  2. Da se olakša prenošenje prakse i projektnog modela razvijenih u okviru IT i inženjering domena drugih disciplina i univerziteta.
Projekat će biti finansiran preko 2,5 godine sa ukupnim budžetom od $ 530.267.

IBM UIMA Nagrada

Dr Shonali Krishnaswamy i A/Prof John Hurst su nagrađeni prestižnom IBM nagradom za nestruktuirani informativni menadzment, sa $ US21000, za njihov projekat koji pruža skalabilano i inteligentno distributivno spremište za učenje objekata.

Umetnicka IT stipendija

Dr Michael Morgan (IT,CERG), Dr Mark Symmons (Arts) i Mr Matthew Butler (Partner,IT) su nagrađeni sa $ 9,413 za njihov projekat "Nintendo DS uređaj za igrice kao obrazovni ICT: Implementacija Audio napomena Interakcije strategije za online Podcast materijale.

Umetnicka IT stipendija

Prof Marian Quartly (Arts) i Dr Judithe Sheard (IT,CERG) su nagrađeni za 10.000 dolara za projekat Virtuelnog muzeja i predstavljanja isprepletenih medija i kulturne istorije - pristupi upotpunjavanja savremenih tehnoloških dostignuća.

2007 Stipendije

Carrick stipendija 2007 2007


Dr Angela Carbone je učesnik u zajedničkoj prioritetnoj Carrick stipendiji od $ 196 340 (2006. godina) "Unapređenje formativne i sumativne procene programera Novice kompijuterskih programera". Glavni istraživači su : Lister, R., Carbone A., De Raad, M. Kay, J., Roe, P., Thomas, R.

Ovaj krst institucionalnog predloga uključuje Monash, UTS, QUT, University iz Sydney, and USQ, koji se bave poboljšanjem pristupa koji se koriste za procenu programiranja. Projekat će trajati više od dve godine: prva faza projekta će oceniti i sintetizovati različite pristupe procene približavanja koje se praktikuju među institucijama, a druga faza će proizvesti kolekciju integrisanih softverskih sistema obezbeđujuci automatski formativne i sumarne procene sposobnosti kompjuterskog programiranja Softverski sistemi će biti dostupni drugim institucijama putem seminara i radionica diseminacije. Projekat ima za cilj da podigne profil i ohrabri priznanje suštinskog značaja za kvalitet procene učenja u kompjuterskom programiranju.

Carrick stipendije 2007

Dr Judy Sheard je ucesnik u zajedničkoj 250.000 dolara Carrick inicijative finansiranja discipline zasnovane na šemi (ICT Disciplina) sa partnerskim institucijama: University iz Wollongong, University iz Technology, Sydney i Queensland University iz Technology.

Ova disciplina zasnovanog ICT projekta se bavi prirodom i dinamikom promena u okviru široke ICT discipline iz perspektive pripreme obrazovanja u srednjim školama, univerzitetskog iskustva, zapošljavanja i u toku profesionalnog razvoja na svim nivoima.

SIGCSE Specijalni projekti stipendiranja

Judy Sheard i Angela Carbone; finansiranje: $ 4500; Naziv projekta: Rad sa statistickim računarstvom obrazovanog istraživanja (WSCER).

2004 Stipendiranje

Melbourne/Monash Kolaborativno stipendiranje


PEDANT Projekat je inicirao CERG članove grupe, koji je finansiran je od strane Melbourne/Monash komiteta za saradnju u obrazovnim tehnologijama. Pedant projekat istražuje odnos između načina online koriscenja studenata i interaktivnih obrazovnih alata i kvaliteta njihovog učenja iskustva, kroz razvoj automatizovanog,zastupno orijentisanih softver alata.

CERG članovi koji učestvuju u ovom projektu su: Judy Sheard, Jason Ceddia, Linda Stern and Selby Markham.

Sredstva dobijena za ovaj projekat su sledeća:

Faza 1 u 2003:. $ 69.966
Faza 2 u 2004: $ 42,500

Više informacija dostupno je na http://cerg.csse.monash.edu.au/pedant/

2003 Stipendije

Monash male stipendije
2002 Stipendije

AUTC stipendije


Ishodi učenja i programskog razvoja u informacionim i komunikacionim tehnologijama (Faza 2).

CERG projekat clanovi koji su uključeni u ovaj projekat su bili~John Hurst, Dianne Hagan, Selby Markham, Ainslie Ellis, Angela Carbone, Judithe Sheard, Malcolm Eley, Juhani Tuovinen.

Sredstva za ovaj projekat su rasporedjena na sledeći način:

Faza 1 u 2001: $ 189.000
Faza 2 u 2002: $ 99.613.

Nastava fonda za inovacije

Evaluacija BlueJ kao nastavnog sredstva. Glavni istražitelj, Linda McIver. $ 24,4001.

2001 Stipendije

AUTC stipendija


Ishod učenja i razvoja kurikuluma u informacionim i komunikacionim tehnologijama (Faza1).

CERG članovi koji su uključeni u ovaj projekat bili suJohn Hurst, Dianne Hagan, Selby Markham, Ainslie Ellis, Angela Carbone, Judithe Sheard, Malcolm Eley, Juhani Tuovinen.Published (Last edited): 07-11-2012 , source: http://cerg.infotech.monash.edu.au/grants.xml