Back to site
Since 2004, our University project has become the Internet's most widespread web hosting directory. Here we like to talk a lot about web development, networking and server security. It is, after all, our expertise. To make things better we've launched this science section with the free access to educational resources and important scientific material translated to different languages.

Charles Forceville

Source: http://home.medewerker.uva.nl/c.j.forceville/


C.J. Forcevilledr. C.J. (Charles) Forceville 
Capaciteitsgroep Mediastudies 
Turfdraagsterpad 9 
1012 XT Amsterdam 
Room: 101a
Telephone
0205254596
Email
C.J.Forceville@uva.nl 


CV të shkurtër

Charles Forceville u lind në Heemstede, NL, në vitin 1959. Ai ka studiuar anglisht në Amsterdam, ku Vrije Universiteit pas diplomimit ai mësonte në literaturën angleze, krahasuese dhe fjala dhe Image departamenteve. Nga 1996-1998 ai bëri një post-doc "në transmetim Fiction dhe Film" në Universitetin e Leyden. Aktualisht ai punon në departamentin e Studimeve të Medias të Amsterdamit van Universiteit, ku ai është profesor i asociuar. Ai shërben si anëtar i bordeve këshillimore të metaforë dhe simbol, i Journal of pragmatics, i Journal Publik të semiotikës, dhe Atlantis, dhe seri Benjamins Rishikimi i Gjuhësisë njohëse dhe njohës Linguistik Studime ofLanguage dhe Perceptimet në kontekste të Kulturës. Forceville është drejtor i programit të Studim Master Media Studime dhe karrige projekti ASCA AIM/Struktura dhe Retorika në ligjërimin multimodal. Nga 2005-2008 ai ishte pedagog i jashtëm i MPhil Tekst dhe Studime Visual simbolit TV) në Trinity College, Dublin, Irlandë. Përveç botuar artikuj shkencore dhe kapitujve të librit, ai shkroi rreth 200 shqyrtimet e në gjuhën angleze fiction për gazetën holandeze kombëtare Trouw simbolit 1987-2007), ai gjithashtu kontribuoi herë pas here për revistën filmit Skrien. Vëllimi multimodal Metafora (Mouton de Gruyter), bashkë-edited me Eduardo Urios-Aparisi, u shfaq në shtator të vitit 2009, shih për http://www.degruyter.de/files/pdf/9783110205152Introduction.pdf~~pobj saj prezantimi. Në vitin 2008 ai u dhënë mundësi, së bashku me Kurt Feyaerts dhe Tony Veale, të kalojnë gjashtë muaj si shokët vizitor në VLAC simbolit Vlaamse Académie/Royal flemisht Akademia) në Bruksel, Belgjikë, për të punuar në projektin e mendjen e shkathët: Kreativiteti në Models dhe multimodal BISEDA. Një vëllim redaktuar në temë është aktualisht nën shqyrtim nga një qershori 4-5 publisher.On 2009, Forceville kryesoi Workshop hulumtimin dhe Aplikimi metaforë 2009, "Metafora Metonimia & Multimodality". Për më shumë informacion, shikoni "Aventurat në Multimodality" (AIM) blog në http://muldisc.wordpress.com/~~pobj

Background dijetari dhe besimet

"Edukuar në një literaturë dhe Gjuhësisë departamentit, unë lulëzoi në një pasion për letërsinë. Por gradualisht kam gjetur veprimtarinë e interpretimit vepra letrare, ndërsa një ndjekje të kënaqshme dhe të rëndësishme, jo më të kënaqur ambiciet e mia shkencore. Miratimi punën e Linguistika njohëse e në metaforë kam zhvilluar një model të metaforës pikture simbolit Metafora pikture në Reklamim, Routledge 1996). Që prej emërimit tim si pedagog dhe studiues ne Studime Media, hulumtimi im ka zgjeruar nga metaforë pikture në metaforë multimodal, nga përfaqësitë statike të imazheve në lëvizje, dhe nga reklamat në forma të tjera të njohura të artit, të tilla si komike dhe animacion. Gjatë disa viteve të fundit puna ime po zhvendoset nga metaforë multimodalnë vetvete për të diskursit multimodal (shih: http://muldisc.wordpress.com/).Ndërsa unë shoh analiza tekst të bazuara në të përfaqësitë bashkëkohore (letërsi reklamat, komike, karikaturat, film) si bazë të punës sime shkencore, qëllimi im, në kuptimin më të gjerë, është që të kontribuojë për të teorive cognitivist e imazhit dhe i ligjërimeve multimodal. Unë të përpiqemi për të bërë punën time si Insightful teorikisht dhe praktikisht të zbatueshëm dhe përpjekje për të formuluar përfundimet e mia në një mënyrë të tillë që të mundësojë verifikimin dhe falsifikim, si dhe për të siguruar pikë fillestare për testim empirike. Unë e konsideroj atë vendimtare për të demonstruar se humane hulumtim të orientuar duke u fokusuar në artin dhe kulturën popullore është me interes për të punuar që është duke u bërë në shkencat shoqërore. Dhe anasjelltas" Keywords në hulumtim dhe mësimdhënie

Metaforë multimodal, retorika multimodal dhe narrative, përshkruese të gjithë mediat, teoria relevanca, zhanër, film dokumentar, animacion, komike dhe kartona.

Unë jam i interesuar në mbikëqyrjen BA, MA dhe PhD tezat dhe post-doc punën në lidhje me një gamë të gjerë temash që kanë të bëjnë diskursit multimodal që përfshin visuals. Preferenca ime është për kandidatët që si problem-ngarë kërkime, qëllimi për një metodologji të qartë, dhe janë të përgatitur për të bërë analizën sistematike tekst-bazë.

Kandidatët e ardhshëm PhD duhet të jetë i vetëdijshëm për dy praktike të rëndësishme: (1) Unë vetëm mund të mbikëqyrë kandidatë që përfundimisht do të mbrojnë tezën e doktoratës e tyre në Universitetin e Amsterdamit, (2) Për fat të keq të bëj nothave, në, burime të pranishëm financiare, që do të thotë se kandidatët duhet të havefellowships, grantet ose burime të tjera të të ardhurave për të mbështetur veten gjatë 3-4 vjet (ose të paktën një pjesë e konsiderueshme e asaj periudhe) për të punuar dhe jetuar në Amsterdam. ** komplot në komoditetin e Strangers: tregim në roman dhe film (Gjuha dhe letërsia 2002, vol 11:02, 119-135). Jo Ne Linje përfaqësitë Visual e Modelit të idealizuar Njohës i zemërimit aderimi albumi Asterix * La Zizanie * (Gazeta e pragmatics 37:1, të 69 - 88 (2005) ** Të burimi-rruga-synimi skemë në udhëtim dokumentar autobiografik:.. McElwee, Van der Keuken, Cole (2006) New Film Reviewof dhe Studimet Televizioni 4:241-261 ** Art apo ad?: Ndikimi ofgenre-atribuimit në interpretimin e imazheve (1999) tregoj (Siegener Periodicum zur Internationalen Empirischen Literaturwissenschaft] 18:. 279-300. ** identifikimin e objektivit dhe burim në metafora piktoreske (2002) Gazeta e pragmatics 34: 1. -14. ** metaforë pikture në reklama (1994) Metafora dhe veprimtaria simbolike 9:.. 1-29. ** metaforë Kolin është një fëmijë në Ian McEwan-së, Harold Pinter-së, dhe Paul Schrader është Comfort e Strangers (1999) Metafora dhe low size 14:. 179-198 ** Edukimi syrin KRESS dhe Images Leximi Van Leeuwen s:. Gramatika e Projektimit Visual (1996) (1999) Neni Rishikimi Gjuha dhe letërsia 8:.. 163-178 ** RaAM punëtori 2009, "Metafora Metonimia & Multimodality" ** informacionit+ E përmbajtjen dhe futja në metaforë multimodal (Mouton de Gruyter, shtator 2009, ed nga Forceville dhe Urios të Aparisi.) Jo Ne Linje tregime parakolp: inkuadrim i blloqeve tregtare për televizionin holandez publike (2008) në:. Jaap Kooijman, Patricia Pisters, dhe Wanda Strauven (eds), Mind Screen: Konceptet Media Sipas Thomas Elsasser Amsterdam:. Amsterdam University Press, fq 229-241 ** metaforë jo-verbal dhe multimodal në një kuadër cognitivist: kërkime Agendasfor (2006) Në:.. Gitte Kristiansen et al Gjuhësi Njohës: Aplikimet aktuale dhe perspektiva e ardhshme Berlin/New York. Mouton de Gruyter, fq 372-402. (me Tony Veale dhe Kurt Feyaerts) ** Balloonics: Të visuals e balona në komike (2010) Në:. Joyce Goggin & Dan Hassler-Forest (eds), Ngritja dhe Arsyeja e Comics dhe Letërsi grafike:. Ese kritike në Formularin e Jefferson NC:. McFarland, f 56-73 Adventures në Multimodality (AIM) blog

Plenaries, të ftuar Ligjëratat/Bisedimet

4-7 korrik 12 (1) I ftuar në letër "metafora krijuese dhe metonyms: tingull në filmin" për temë panel "metafore dhe Metonimia në Mendimit dhe Shprehjes Creative Nëpër zhanret" (org. Susan Ryland dhe Helen Thomas), (2) letër të ftuar "mappings Creative në MIRË ËSHTË TË LEHTA & KEQ ESHTE DARK" në Filmat (me THIJS Renckens) për temë panel "metafore dhe Kreativiteti" (org.Laura Hidalgo dhe Blanca Kraljeviç), "RaAM konferencë Lancaster, Britani të Madhe.

27-29/6/12 pjesëmarrja e ftuar ne workshop Eja Figura - një shakullinë e Puzzles në kuptimin e komunikimit figurativ. Instituti i Filozofisë, Londër, Britani e Madhe. Org: Mihaela Popa dhe John Barnden. Për t'u konfirmuar.

Mars/prill 12 studiues Gjatë vizitës në Granada University, Dept i gjuhës angleze dhe filologji gjermane, Spanja (org. Belen Soria). Pjesëmarrja në mësimdhënie, punëtori programore në metaforë multimodal, dhe të punojnë në hulumtim.

20-23/9/11 leksione ftuar në diskursin multimodal në Universitetin Lineus, Vaxjo (org. Jorgen Bruhn, Elleström Lars, dhe Charlotte Hommerberg) dhe Universiteti i Lundit (org. Carita Paradis dhe Charlotte Hommerberg), Suedi.

28-29/3/11 diskursi pikture dhe multimodal në histori dhe argumentimin. Flasim ftuar në Universitetin Evropian Viadrina simbolit Frankfurt/Oder, Gjermani), themelues kërkimore ndërkombëtare konsorcium Dinamik multimodal Komunikimit (DMC) (org. Cornelia Mueller, Arnd Wasserloos, Guido Schnieders).

17-18/11/10 bisedimet e ftuar në (1) Piktura dhe Teoria Relevance dhe (2) metaforë multimodal në Moving Images gjatë seminarit në metaforë multimodal dhe Lëvizjes Expressional, të Freie Universität Berlin, të financuar nga Cluster e Exellence "Gjuhët e emocion" (org. Cornelia Müller, Hermann Kappelhof, Susanne Tag; punëtori të tjera nga Todd Oakley).

1/6/10 flasim ftuar në Seria Multimodalities së Seminareve të Grupit Kërkimit Literacy Diskutim në Universitetin e Lancaster, Mbreteri e Bashkuar (org. Mary Hamilton, Julia Gillen).

3 -8/5/10 ftuar bisedimeve Shoqata austriake i pedagogëve të universitetit të gjuhës angleze simbolit AAUTE, Salzburg, org. Hartmut Stoeckl dhe Wolfgang Goertschacher), anglisht dept. nga Universiteti i Salzburgut (org: Hartmut Stöckl), anglisht dept. Karl Franzens Universitetit në Grac (org. Bernard Ketteman), dhe Wissenschafts Universität Wien (org. Martin Stegu).

19-23/4/10 Tre bisedimet ftuar në simpozium me përfaqësues nga universitetet partnere të ndryshme, duke festuar bashkimin e Vaxjo University dhe Universiteti i Kalmar Lineus në Universitet (LnU), i Suedia (org. Charlotte Hommerberg). Në pamundësi për të marrë pjesë për shkak të Islandës shpërthim vulcano.

28-30/1/10 Plenare flasim polak Njohës Gjuhësi Association (PTJK), Universiteti i Lodz, Poloni, 28-29 janar 2009. (Org. Alina Kwiatkowska, Sylwia Dzeren-Glowacka et al.)

17-18/10/09 ftuar pjesëmarrjen kontekstualizimi dhe Kuptimi konferencë, Instituti për Studime të Avancuara në Humane dhe Shkencave Sociale, të Universitetit Kombëtar Tajvan, Taipei, Tajvan, dhe flet në Akademinë Sinica dhe Chengchi University. (Org. I-wen Su, Norman Teng; Sewen Sun).

23-25/9/09 leksion Kryesor konferencë Komunikimi, Perceptimet dhe Media, Fakulteti i Filozofisë të Universitetit Katolik të Braga, Portugali. Org. Augusto Soares da Silva. http://www.cicom2009.org/ing_cicom_index.html

28/7-1/8/09 leksion kyç "Stylistics në vizatime komike me: Runes pikture." poetikë dhe Gjuhësi Association (Pala), Roosevelt Akademia/University College, Middelburg, Holandë. Org.Michael Burke. http://www.roac.nl/roac/pala.shtml

7-9/5/09 BISEDA ftuar Pjesëmarrja Tryeza dhe Kreativiteti, Dept i gjuhës angleze, City University of Hong Kong (Org. Rodney Jones).http://www.encityu.hk/2009/05/~~V

26-28/3/09 leksion Kryesor AESLA (Asociación Espanola de Lingüística Aplicada) konferencë, Universiteti i Ciudad Real, Spanjë (Org. Rosario Caballero).http://www.aesla.uji.es/congresoxxvii/~~V

18-20/3/09 Image ftuar leksion, Vizioni, Mind/Bilder, Sehen, Denken konferencë, në Chemnitz Universitetin e Teknologjisë (Org. Klaus Sachs-Hombah).

22-24/10/08 leksion Plenare në Gjuhësisë spanjolle Konferencën Njohës shoqërimi AELCO/Scola 6), Universität Jaume I, Castellón, Valencia, Spanjë (Org. IgnasiNavarro, Jose Luis otal et al.)

10-12/10/08 leksion Plenare jetuar, e metaforë Përvoja dhe Multimodality: Implikimet në, të mësuarit e komunikimit Arsimit, i dijshmi. Universiteti i Rethymnon, Gallos Campus, Dept i Arsimit parashkollor, Kretë, Greqi (Org. Marios Pourkos, Eleni Katsoura, dhe Angeliki Polyzou).

11/9/08 "Normat dhe përdorimin krijues në balona komike." Mind shkathët me: Kreativiteti në ligjërimin dhe Arteve Royal flemisht Akademia e Belgjikës për Shkencës dhe Arteve (VLAC), Bruksel, Belgjikë, 11-12 shtator 2008 (Org.. Kurt Feyaerts, Charles Forceville, dhe Tony Veale).

7-9/6/07 letër ftuar në Zeichen der Identitaet/ Shenjat e identitetit - Eksplorimi konferencën e kufijve, Leibniz University Hanover (Org. Klaus Rehkaemper, Marijanna Kresis, Gabrielle Diewald et al.).

21-25/5/07 punëtori ftuar dhe masterclass në takimin "multimodal metaforë" ekspertëve, De Bergse Bossen, e Driebergen-Zeist/Tilburg Universitetit (org. Maes Fons). Mjeshtër tjetër klasifikuar nga Dedre Gentner, Barbara Tversky, Paul Hekkert, Rachel Giora, të Dianne Pecher, Larry Zbikowski, të Seanna Coulson.

23/2-3/3/07 ligjërata të ndryshme të ftuar dhe punëtori në Universidad di Aruba dhe Instituto Pedagogico Arubano në Animation Art arubës programit (Org. Mirto Laclé).

5-7/7/06 punëtori ftuar lectureand në kurs Verore "diskursin multimodal (s):. imazh dhe komunikim" Universidad de Castilla-La Mancha/Cuenca, të Facultad de Letras (Spanjë). Org. Jesús Moya, Maria-Jezusi Pinar, Rosario Caballero. Pjesëmarrësit të tjera: Gunther KRESS, Eija Ventola, Lisa el Refaie, Crispin Thurlow, Rachel Segovia, Ernesto Suarez-Toste.

21-25/4/06 Dy ftuar leksione në metaforë multimodal, kurs PhD në diskursit multimodal+ një leksion të ftuar plenare më Peter van Straaten, i Universidad de Castilla-La Mancha, Facultad de Letras/Ciudad reale (Spain. (Org. Rosario Caballero).

25-29/3/04 Ftuar flasin "faktorët kulturorë në interpretimin e metaforës multimediale". Semioticis dhe Humanities (International Kongresi organizohet bashkarisht nga Shoqata Kineze të Shkencave Sociale Cass) dhe Shoqatës Ndërkombëtare të Studimeve semiotik simbolit SNK), Pekin, Kinë. Bildwissenschaft zwischen Reflektion und Anwendung. Otto von Guericke Universität Magdeburg, Gjermani (Org. Klaus Sachs-Hombah).

22-2/02 "përfaqësime Visual nga zemërimi idealizuar Njohës Modelof në komike." Perceptimet Konferenca Sociale dhe Komunikimi verbal: Rrëfimet kulturore, Identitete gjuhësore dhe argumentimin e Aplikuar në një periudhë tranzicioni Sociale "(hollandez-hungareze Konferencë mbi Gjuhësi Crosscultural dhe ndërkulturor Komunikimi), Universiteti i Pécs (PTE), Hungaria (letër të ftuar).

Prill 94 Dy post-diplomike seminare ftohen të meta) në metaforë pikture, Trinity College, Dublin.

15/10/87 letër ftuar në konferencë "metafore" Estetikë Shoqëria, Ljubljana, Jugosllavia. Online leksion "BISEDA dhe Kreativiteti" Tryeza e rrumbullakët, Hong Kong Qyteti University, maj 2009

translated by JO
Published (Last edited): 04-04-2012 , source: http://home.medewerker.uva.nl/c.j.forceville/