Back to site
Since 2004, our University project has become the Internet's most widespread web hosting directory. Here we like to talk a lot about web development, networking and server security. It is, after all, our expertise. To make things better we've launched this science section with the free access to educational resources and important scientific material translated to different languages.

Desktop Izdavaštvo:Saveti i Tutorijali · HelpwareO cemu se ovde radi:


Sa pojavom personalnih računara, bogatstvo desktop izdavačkih softvera je omogućilo tezi posao od kuce izdavačima kako bi kreirali prezentacije, brošure, plakate, vizit karte i širok spektar materijala potrebnih za pokretanje biznisa ili reklamiranje organizovanih prodaja. Evo, Internet Brothers će dati neke savete, tako da će vaši desktop izdavacki projekti izgledati najbolje moguće bez provodjenja godina u dizajnerskoj školi. Mi za pocetak pricamo o osnovama, uspostavljanja odnosa sa profesionalnim desktop izdavačima i štamparijama, i učimo kolika je vaznost teksta i rasporeda prezentacije.

Saveti i alati za desktop izdavaštvo


Osnove DTP~a - Razmotravajuci vase opcije, ovde ćemo pricati o “uradi to sam i zaposli profesionalca”. Pogledacemo tipografije, prezentacije, vrste tonera, dizajn, i još mnogo toga. Ima više nego što se predpostavlja. Prvo i pre svega, morate da shvatite da personalni računari nisu pisaće mašine. Da li znate šta opravdava tekst? Saznaćete.

Rad sa profesionalcima-od Džona Golda komunikacija sa klijentima. Od 1989, komunikacija sa klijentima je pružila superiorno pisanje, uređivanje i usluge grafičkog dizajna za klijente u severoistočnom SAD~u. Njihovo prosirenje posla sada nudi širok spektar usluga, uključujući: dizajn, pisanje, uređivanje, fotografije, proizvodnju (raspored i pripremu), pakovanje knjiga, korporativne i organizacione istorije i kreiranje web sajtova. Samo to sto posedujete propan baklju ne kvalifikuje vas nuzno da to razgranate i u svojoj kući, to sto imate kompjuter i štampač ne znači da ste spremni da pravite izdanja profesionalnog izgleda.

Mreza zasnovana na dizajnu - Esencijalni deo desktop izdavaštva jeste"Tipografija", koja ne moze biti definisana na dva načina. Prvo, posao oko postavljanja i aranžiranja "tipova" (tekstovi i slike) spremnih za štampanje, i drugo, opšti karakter i izgled zavrsenog posla. Tipografska mreža se sastoji od niza serija horizontalnih i vertikalnih linija koje mogu da se koristite kao okvir za organizovanje rasporeda stranica. Linije u mreži moraju da budu vidljive samo dok traje faze dizajniranja, ali one mogu da ostanu na snazi ako odgovaraju sadržaju. Mreža omogućava dizajnerima da organizuju i svrstaju sadržaj tako da postoji dizajn konzistentnosti od strane do strane i na taj nacin kontinuitet do objavljivanja.

Tekst u uslovima rasporeda - Nastavljajuci nasu tradiciju gostujućih članaka, Džudi Vorfeld iz sluzbe za kancelarijsku podrsku je bio ljubazan da podeli svoje znanje na ovu temu sa nama, a sada ti. Džudi, je strasni poznavalac Webgrammar-a, koji se jos naziva Arizona dom. Teskim radom, privrzen i velik prijatelj padne na pamet. Evo, ona nudi studiju slučaja web sajta koji je sama napravila sa jednostavnom DTP tehnikom.

"Ako date klijentima gotovo umetničko delo, koja će zavrsiti u štampariji, naravno da želite najbolji moguci kontrast." -. Dzudi Vorfeld

DTP potpuri - Webgrammar se vratio sa novim ozbiljnim garancijama da poboljša vase veštine Desktop izdavaštva. Da li ste se ikada zapitali ko su vodje i stvaraoci? Naucite neke osnovne karakteristike ANSI setova i dobicete savet o štampanju i umetničkom radu. Ona će vas naučiti kako da napravite vašu omiljeni štampu pripremajući je ispred vremena. Izaberite pravi papir vam zavrsava posao i zvuci kao pametan savet. Šta čekate?

Published (Last edited): 20-09-2012 , source: http://internetbrothers.com/desktoppub.htm