Back to site
Since 2004, our University project has become the Internet's most widespread web hosting directory. Here we like to talk a lot about web development, networking and server security. It is, after all, our expertise. To make things better we've launched this science section with the free access to educational resources and important scientific material translated to different languages.

Dobrodošli na našu stranicu Često postavljana pitanja (FAQ).Ako ne vidite svoje pitanje ovde, molimo vas koristite obrazac u izdvojenom odeljku, a mi ćemo vam odmah odgovoriti.Kliknite na vaše pitanje da biste videli odgovor.


___________________________________________________________________________

Da li je ThoughtOffice u potpunosti kompatibilan sa Mac OS X Lion? A sa Windows Vista ili Windows 7? Razmišljam o tome da nadogradim svoj kompjuter ali želim da budem siguran da će ThoughtOffice i dalje raditi ispravno.

Da, apsolutno. Naš tim za razvoj kreira programski kod kao Universal Binary za najnoviju OS X verziju. Mi smo kompatibilni sa OS X 10.7.1 u našoj najnovijoj izgradnji (koja se automatski ažurira na vašem Mac-u kada pokrenete ThoughtOffice).

Isto važi i za Windows. ThoughtOffice je savršeno kompatibilan sa Windows 2000, XP, Vista i Windows 7.

Ne vidite odgovor na vaše pitanje u FAQ? Molimo da nas kontaktirate u bilo koje vrijeme sa svojim pitanjima. Uvek ćemo rado pomoći!
Nazad na vrh
___________________________________________________________________________

Koji su uslovi ugovora ThoughtOffice licenci? Mogu li instalirati ThoughtOffice na više od jednog kompjutera, na primer i na radni kompjuter i na laptop?

Da, apsolutno vam je dozvoljeno(čak se to i podstiče) da koristite ThoughtOffice na tri mašine, prema našem ugovoru o licenci. Veoma često, korisnici instaliraju ThoughtOffice na svoj kućni kompjuter, laptop i radni kompjuter. To je ono što smo očekivali, i zato smo napisali licencu na takav način! Znamo da kreativnost nije ograničena radnim vremenom i važno je da imate pristup svojim alatkama u bilo koje doba.
Nazad na vrh
___________________________________________________________________________

Koristim MAC i uspešno sam preuzeo ThoughtOffice, ali imam problema kada hoću da ga pokrenem. U čemo je problem?

ThoughtOffice se MORA instalirati u Applications floder na hard drajvu vaše Mac-a kako bi funkcionisao. Ako ste slučajno instalirali aplikaciju u drugom folderu (npr. Documents), prosto je premestite u folder Applications.

Ako imate problema sa instaliranjem ThoughtOffice na vaš Mac, evo nekih detaljnih koraka koje treba da sledite:
 • Napravite folder (nazovite ga ThoughtOffice).
 • Ubacite ThoughtOffice aplikaciju i sve datoteke i foldere iz DMG datoteke, u novi
  ThoughtOffice folder
  koji ste napravili u prethodnom koraku.
 • Ubacite taj novi ThoughtOffice folder u folder Applications.
 • Prevucite glavnu ThoughtOffice aplikaciju u vaš Dock radi lakšeg pokretanja.

The IdeaBrowser Tabs su u Tabs folderu pored foldera Modules u ThoughtOffice folderu. Bez Tabs foldera u pravoj hijerarhiji, program neće raditi ispravno.

Možete pronaći screenshot-ove, pa čak i više detalja na našoj stranici Instaliranje ThoughtOffice.
Nazad na vrh
___________________________________________________________________________

Dakle, upravo sam instalirao ThoughtOffice, i javlja mi se greška kada pokrenem program. Kaže “Cannot locate support file: PLUGIN VeerPhotos 0.9.24 VeerPhotos IdeaTabs Do you wish to download a new copy?” Ja sam kliknuo na "OK", ali se upozorenje i dalje pojavljuje kada restartujem program. Kako da popravim ovo?

Stvar je u tome što program nije u mogućnosti da kontaktira naš servis za ažuriranje i da preuzme nove datoteke koje su mu potrebne. Uradite sledeće:

Prvo, pobrinite se da je ThoughtOffice ispravno instaliran na vašem kompjuteru. Posetite našu Kako instalirati ThoughtOffice stranicu radi uputstva i screenshot-ova. Najvažnije - bproverite da li je program instaliran u folder u kom treba da bude instaliran na vašem hard disku.

Nakon što ste potvrdili da je program ispravno instaliran, proverite da li je datoteka pod nazivom"AltSplash.txt" u ThoughtOffice folderu na hard disku.Ako treba da nabavite kopiju "AltSplash.txt", kliknite ovdje za preuzimanje ZIP arhive datoteke. Raspakujte arhivu, smestite “AltSplash.txt" u koreni ThoughtOffice folder, prema screenshot-u, i program bi sada trebalo da bude spreman da se automatski ažurira.
Nazad na vrh
___________________________________________________________________________

Dakle, ja sam instalirao ThoughtOffice, kliknuo sam na dugme “Topics” i ništa se ne događa. Da li Topic Browser radi?

Ponekad Topic Browser izgleda ne radi kako treba nakon instaliranja ThoughtOffice. Evo nekoliko saveta vezanih za pokretanje i upotrebu Topics Browser-a:

Prvo, preporučujemo da instalirate ThoughtOffice u podrazumevani folder. Instalacija u drugi folder može izazvati probleme kod performansi i probleme sa Topic Browser-om. Proverite strukturu datoteke vaše instalacije preko Windows Explorer-a. Instalacioni folder i pod-folder treba da izgledaju otprilike ovako:

Zatim, pobrinite se da se Topics Browser zapravo ne otvara iza Session prozora. Pomerajte Session prozor po ekranu kako biste bili sigurni da se Topics Browser ne igra žmurke sa vama.

Da li radite u Windows 2K/XP/Vista? Pokušajte da deinstalirate demo, ponovo podignete sistem i ponovo instalirate demo. Obavezno preuzmite ThoughtOffice s ove web stranice. Takođe može biti od pomoći da privremeno isključite vaš firewall i anti-virus/anti-spyware softver dok instalirate ThoughtOffice. Zatim ponovo podignite sistem na vašem kompjuteru kako biste restartovali firewall i anti-virus softver.

Pokretanje Topics Browser-a

Jednim klikom na dugme Topics otvorićete Topics Browser u drugom prozoru.
Dupli klik može dovesti do toga da se Topics Browser otvori i zatvori ponovo veoma brzo. Topics Browser bi trebalo da izgleda ovako:Zatim, kliknite na "Topics" padajući meni u vrhu polja za dijalog. Trebalo bi da vidite “Quickstart” kao jednu od opcija. Odaberite ga i trebalo bi da se učita a vi biste trebali da vidite ekran sličan slici iznad.

Ukoliko i dalje imate problema sa ThoughtOffice, slobodno nam se obratite u bilo koje doba.
Nazad na vrh
___________________________________________________________________________

Kako to da, kada pokrenem Topics Browser, treba nekoliko trenutaka pre nego što se pojavi padajući meni sa mojim spiskom modula?

Bez brige! Topics Browser nije u kvaru već samo proverava sadržaj svakog modula. Kada se ovaj proces završi, pojaviće se padajući meni u vidu sliska koji sadrži sve module koje ste uveli u ThoughtOffice. Potražite Module Name indikator u dnu Topics Browser-a. On pokazuje svaki modul sa vašeg spiska dok se učitava.
Nazad na vrh
___________________________________________________________________________

Kako da instaliram svoje eXpertTopics module sa CD-a ili iz preuzetih ZIP datoteka?

Nakon što primite svoj ​​CD ili preuzimete Topics Modules datoteku, morate ih uvesti u ThoughtOffice. Preporučujemo da koristite postupak u nastavku:
 • Pokrenite ThoughtOffice. Idite na File meni i izaberite Import Module.To će otvoriti novi prozor koji vam dopušta da locirate novi modul na vašem hard disku.
 • Izaberite vašu Module datoteku (ime datoteke se završava sa .mdl)i kliknite OK.
 • Otvorite Topic Module meni u vašem Topics Browser-u i trebalo bi da vidite novi modul ili module u svom spisku.

I to je sve! Ako želite više detalja pogledajte Stranicu o Uvoženju Topic Modules.To obuhvata i neke screenshot-ove za vašu informaciju.
Nazad na vrh
___________________________________________________________________________

Kada koristim IdeaBrowser, ponekad dobijem poruku u kojoj stoji da program ne može da detektuje internet konekciju a nje definitivno ima. Zbog čega se ovo dešava?

Povremeno je potrebno ažurirati našu online bazu podataka. Postoji mogućnost da vidite poruke o greškama poput ove:

Kada se ažuriranje servera završi, jezičak za pretragu za tu bazu podataka će ponovo funkcionisati normalno i više vam se neće pojavljivati te poruke o greškama.
Nazad na vrh
___________________________________________________________________________

Pojavljuje mi se poruka koja kaže: "Error 10061 on socket", ili "Cannot Connect with the Update Server", i ThoughtOffice neće da radi. A ja imam internet konekciju-u čemu je problem?

Kad su naša baza podataka i serveri za nadogradnju offline zbog održavanja i ažuriranja, korisnici će dobijati poruke o greškama poput ovih:Srećom, ova ažuriranja nisu česta i obično se rade vikendom ili van radnog vremena. ThoughtOffice će raditi u ograničenom, offline režimu sve dok serveri ne budu ponovo online.
Nazad na vrh
___________________________________________________________________________

Koristim staru verziju IdeaFisher, eXpertSystem, ili neki drugi kreativni proizvod poput MindJet. Mogu li dobiti popust za nadogradnju na ThoughtOffice?

Apsolutno! Mi bi bili oduševljeni da vam ponudimo značajan popust na ThoughtOffice, kako za Mac OS-X tako i za Windows. Budući da ste korisnik ranijih proizvoda, kao što je IdeaFisher, sigurni smo da ćete biti vrlo zadovoljni sa ThoughtOffice, koji još nazivaju "IdeaFisher na steroidima".

Jednostavno kontaktirajte ThoughtOffice podršku,a mi ćemo odgovoriti odmah sa "e-kuponom" koji možete iskoristiti u našoj online prodavnici. Samo nas obavestite koji proizvod trenutno koristite, kada ste ga kupili i dajte nam bilo koju drugu informaciju za koju smatrate da nam može pomoći.
Nazad na vrh
___________________________________________________________________________

Želim da koristim ThoughtOffice u akademskom okruženju, u školi ili univerzitetu. Mogu li dobiti akademski popust na ThoughtOffice?

Naravno! Mi smo izuzetno posvećeni podršci upotrebe ThoughtOffice u školama i na fakultetima. Mi smatramo da je učenje ljudi kako da stvaraju nove ideje, da inoviraju i kreiraju nove načine rešavanja današnjih izazova od najvećeg značaja u današnjem svetu.

Samo kontaktirajte ThoughtOffice Podršku a mi ćemo vam odmah odgovoriti sa “E-kuponom” koji možete upotrebiti u našoj online prodavnici ili ćemo vam se javiti da se dogovorimo oko svega.
Nazad na vrh
___________________________________________________________________________

Gde mogu saznati nešto više o ThoughtOffice Brainstorming Software? Imate li štampani priručnik koji mogu pročitati?

Žao nam ali nemamo štampani priručnik za ThoughtOffice. Naša web stranica -ThoughtRod.com - sadrži mnogo informacija koje postoje o proizvodu. Postoji mnogo mesta odakle možete početi, poput ThoughtOffice Uputstvo za Korisnike, u PDF formatu. Takođe možete pregledati našu Thought Office Online pomoć, a naš ThoughtOffice Blog i Stranice za podršku su takođe izvanredni izvori.

Za još više informacija o ThoughtOffice softveru, molimo odvojite nekoliko trenutaka da pogledate kratke video snimke na ovoj stranici. Oni će vam dati kratak pregled toga kako ThoughtOffice brzo pokreće vaš kreativni proces. Imate tu još snimaka - oni će se pojavljivati sve dok nam ne ponestane ideja. A budući da koristimo ThoughtOffice da stvorimo nove ideje, pa... recimo samo da ćemo stvarati nove ideje još dugo.

Ako resursi koje smo naveli iznad i dalje ne daju odgovor na vaše pitanje, smesta nam se obratite. Mi smo tu da vam pomognemo i nijedno pitanje ni problem nisu nebitni.
Nazad na vrh
___________________________________________________________________________

Kako mogu preprodati ThoughtOffice softver na svom blogu ili web stranici i zaraditi proviziju od svake prodaje?

ThoughtOffice već ima snažan partnerski program i možete lako dodati vašu web stranicu našoj rastućoj mreži preprodavaca. Možemo vas povezati sa partnerskim linkom koji možete postaviti na vašu web stranicu ili blog a taj link će preusmeravati saobraćaj na našu online prodavnicu i pri tom vam zaraditi proviziju od svake prodaje koju pokrene vaša web stranica. Možemo obezbediti reklamne natpise i slike koje možete koristiti na vašoj web stranici a čak možemo kreirati namensku reklamu za vas, ukoliko želite.

Ako ste spremni da počnete sa preprodajom ThoughtOffice softvera kao partner, kontaktirajte nas sada kako biste zahtevali paket za prijavu u partnerstvo. Radujemo se saradnji sa vama bilo da tek počinjete sa blogom ili imate web stranicu koju posećuje hiljade ljudi dnevno.
Nazad na vrh
___________________________________________________________________________

Kako ljudi obično koriste ThoughtOffice s Mind Mapping softverom? Koji je odnos između brainstorming-a i mind mapping-a?

Volimo da smatramo ThoughtOffice inteligencijom unutar Mind Maps - Thought Office generiše “hranu” ili “čestice ideje” za Mind Maps. Trenutno, ThoughtOffice koriste kreativni profesionalci da generišu ideje za upotrebu u svojim Mind Mapps koje zatim moraju da kopiraju i nalepe u svoju Mind Map aplikaciju po izboru.

Planiramo da uskoro objavimo dva nova proizvoda koja su namenjena korisnicima Mind Maps. Prvi novi projekat će biti međusobno povezan sa ThoughtOffice i stvaraće Mind Maps, štampane izveštaje, hronologije / Gantove dijagrame, i još mnogo toga. Drugi je API koji će omogućiti direktnu vezu između ThoughtOffice i MindManager, popularne mind mapping alatke. Imaćemo više dostupnih javnih informacija kako se datum izdavanja bude približavao.
Nazad na vrh
___________________________________________________________________________

Kako mogu napraviti specijalizovane ili personalizoavne Toppic Modules za upotrebu u ThoughtOffice?

Trenutno razvijamo nekoliko novih modula ali ako imate specifičan zahtev ili potrebu, možemo napraviti module specijalno za vašu primenu. (Jednostavno nas kontaktirajte za navođenje) Kao ulaz, možemo prihvatiti dokument u Word formatu koji je organizovan kao skica ili spisak pitanja / procesnih koraka sa ne više od 3 pod-nivoa uvlake. Kao, na primer, ovo:Ako želite da uključite slike u svoj prilagođeni Topic Module, sakupite vaše slike, smanjite ih na ne više od 300 x 200 piksela i kompresujte ih u ZIP arhivu koja će sadržati sve slike za vaš projekat. Možete, zatim, ili staviti tekstualne oznake u vaš Word dokument kako biste nam rekli koja slika ide sa kojim pitanjem, ili možete dati slikama nazive poput "slika za pitanje 1.jpeg" ili "img_q1a.jpg". To će nam pomoći da povežemo slike sa pitanjima.

Ako odlučite da objavite rezultujući eXpertTopic Module za prodaju, mi možemo izneti modul na tržište, i sa vama dogovoriti procenat od procedura. Ponovo kažemo, kontaktirajte nas ako vam je potrebno više informacija. Planiramo da objavimo eXpertTopic development alatku kasnije ove godine, ali trenutno je u “beta” statusu i dostupna je samo za upotrebu našem development timu. Čim bude spremna za “udarni termin”, objavićemo je na našoj web stranici.
Nazad na vrh
___________________________________________________________________________

Koji su minimalni zahtjevi za sistem (RAM, prostor na hard disku, itd.) za pokretanje ThoughtOffice na mom Mac-u ili PC-u?

Većina kompjutera koji se prodaju danas će lako pokrenuti ThoughtOffice. Imaju dosta RAM-a, prostora na hard disku, i snage procesora. Internet priključak je ključan. Širokopojasni (kabl, DSL) je poželjan, možete se snaći i sa dial-up pristupom, ali jeo n pomalo spor. Ako radite na starijoj mašini, koja može postati pomalo pretrpana, ovde su date specifikacije:

Mac:
 • OS: 10.3 to 10.5.3
 • RAM: 24 MB minimum
 • HDD: 10 MB free space
 • Processor: G4, G5, Intel
Windows:
 • OS: Windows 2000, NT, XP, Vista, 7
 • RAM: 24 MB minimum
 • HDD: 10 MB free space
 • Procesor: Bilo koji AMD ili Intel procesor koji podržava verzije Windows-a koje su gore navedene

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi specifikacija, slobodno nas kontaktirajte kako bismo potvrdili da vaš sistem može pokrenuti ThoughtOffice. Molimo vas opišite konfiguraciju vašeg kompjutera što detaljnije moguće. To će nam pomoći da potvrdimo da je sposoban da obavi posao!
Nazad na vrh
___________________________________________________________________________

Da li mi je zaista potrebna internet konekcija da bih pokrenuo ThoughtOffice? Koristio sam IdeaFisher, a za njega nije bilo potrebno da se povežem na Net.

Internet konekcija je ključna da biste izvukli najviše iz ThoughtOffice. Mi "se priključujuemo” na online baze podataka i resurse koji su prosto ogromni i konstantno se ažuriraju. Nema šanse da sačuvate sve te podatke na laptopu.

Širokopojasna (kabl, WiFi, DSL) internet konekcija je poželjna; možete se snaći i sa dial-up konekcijom ali sa njim se IdeaBrowser pretraga u ThoughtOffice pokreće veoma sporo. Ako ste zapeli negde u Podunk ili spoljašnjoj MOngoliji koristeći dial-up, pokrenite ThoughtOffice, kliknite Edit >> Preferences >> Internet Timeout, i promenite Timeout Interval sa 30 sekundi na 90 ili 120 sekundi kako biste omogućili sporiju brzinu podataka dial-up-a.


Nazad na vrh
___________________________________________________________________________

POslao sam e-mail ThoughtOffice podršci ali zašto nisam dobio odgovor odmah?

Mi odgovaramo na svaki mail koji dobijemo, obično u roku od 60 do 90 minuta, pogotovo tokom radnog vremena (Pacifička vremenska zona, SAD). Ponekad naši odgovori (ili još gore, vaše poruke) se mogu filtrirati kao spam i može da se desi da ne stignu u vaš inbox ako naša e-mail adresa nije dodata u vašu bezbednu listu. Da bi se izbeglo kategorisanje naših odgovora kao spam, molimo vas dodajte sledeće adrese u vašu bezbednu listu/e-mail adresar:

fulfillment@thoughtoffice.com
Nazad na vrh
___________________________________________________________________________

Preuzeo sam i instalirao demo ali zašto mi traži registracioni broj?

ThoughtOffice brainstorming softver će raditi kao kompletno funkcionalan demo 15 dana na vašem kompjuteru. Evo nekoliko načina da rešite problem:

1. Jeste li ikada pre skidali demo? U redu ako jeste, ali može biti da je taj stari demo bio - ili je još uvek - u vašem sistemu istekao i da on pokreće taj prozor za registraciju. Probajte da deinstalirate demo verziju. POnovo pokrenite sistem na vašem kompjuteru i ponovo instalirajte ThoughtOffice u zadati folder.

2. Jeste li pokušali da pritisnete close dugme u donjem desnom uglu prozora? (Takozvani "Nag screen")3. Pobrinite se da je datoteka pod imenom "AltSplash.txt" u ThoughtOffice folderu na hard disku.4. Ako se ispostavi da ni jedno od navedenog nije problem, deinstalirajte ThoughtOffice, ponovno pokrenuti sistem i pokušajte preuzeti ThoughtOffice iz ovog izvora:

ThoughtOffice za Windows

ThoughtOffice za Mac OS X

Nadamo se da će vam ovi predlozi biti od pomoći ali ako i dalje budete imali probleme nakon što odradite sve gore navedeno smesta nas kontaktirajte.
Nazad na vrh
___________________________________________________________________________

Upravo sam preuzeo ThoughtOffice demo za Mac OS X, ali kada sam kliknuo na “Ideas” dugme ili “Topics” dugme dobio sam poruku koja kaže “Vaš probni period je istekao. Molimo registrujte se” “Registration Info” link ispod Help menia pokazuje da mi je ostalo još 30 dana probnog perioda. Šta da radim?

Postoje neke posebne okolnosti prilikom instaliranja ThoughtOffice na Mac. Osoba koja instalira odpakuje program na Desktop ali da bi radio ispravno folder sa ThoughtOffice programom se mora premestiti u Mac Applications folder. Pogledajte ovaj link za uputstva na Instaliranje ThoughtOffice na Mac OS X.

Može biti neophodno da deinstalirate i ponovo instalirate ThoughtOffice a pri tom voditi računa da su folderi podešeni u skladu sa uputstvima.

Drugo moguće objašnjenje je to da možda imaate raniju verziju eXpertSystem-a ili ThoughtOffice demo instaliran na vašem Mac-u. Proverite da li postoje neke ranije verzije i uklonite ih kako biste sprečili interakcije sa demo verzijom.

Ako to ne reši problem, onda vas molimo da nas kontaktirate odmah, a mi ćemo preći na naredni korak u procesu rešavanja problema.
Nazad na vrh
___________________________________________________________________________

Kupio sam ThoughtOffice i preuzeo ga. Radi odlično, ali zanima me kada ću dobiti registracioni broj?

Registracioni brojevi će vam biti poslati mailom u roku od sat ili dva od momenta kupovine. (Ponekad ovo može biti odloženo ali je uvek u roku od 24 sata). Kako bismo bili sigurni da ćete primiti ovaj važan mail, moiimo vas dodajte sledeću e-mail adresu u vašu bezbednu listu ili proverite vaš folder sa smećem / spam inbox kako biste spasili poruku.

Molimo dodajte fulfillment@thoughtoffice.com u svoj adresar ili bezbednu listu.
Nazad na vrh
___________________________________________________________________________

Gde mogu pronaći podatke o registraciji? Moram ponovo instalirati ThoughtOffice, a ja nemam e-mail koji mi je poslat kada sam kupio program.

Možete pronaći informacije o registraciji otvaranjem ThoughtOffice, i klikom na Help >>Registration Info.Videćete okvir za dijalog koji izgleda poput ovog:Obavezno čuvajte korisnički ključ za e-mail i registraciju na bezbednom mestu. Ukoliko vam se kompjuter zarazi virusom, i morate da ponovo instalirate Windows, ili ako se desi da vam iznenada crkne hard na vašem PC-u moraćete da ponovo instalirate ThoughtOffice.

Ako ste naručili CD kada ste kupili ThoughtOffice, vaš registracioni ključ će biti na poleđini kutije od CD-a.

I naravno, ako zaglavite, kontaktirajte ThoughtOffice podršku kako biste povratili podatke o registraciji.
Nazad na vrh
___________________________________________________________________________
Published (Last edited): 17-02-2013 , source: http://www.thoughtrod.com/support/faq/