Back to site
Since 2004, our University project has become the Internet's most widespread web hosting directory. Here we like to talk a lot about web development, networking and server security. It is, after all, our expertise. To make things better we've launched this science section with the free access to educational resources and important scientific material translated to different languages.

Evolver povrsina

catenoid tombstone

Verzija 2.50
June 14, 2012

Moja Evolver povrsina predstavlja interaktivni program za modeliranje površina tečno oblikovanih raznih snaga i ograničenja. Program je besplatan.
____________________________________________________________________________________________________

Preuzmite Evolver povrsinu

Sve neraspakovane pakete za preuzimanje raspakujete na lokalnim fajlovima,pa vam onda ne treba administrativna dozvola za instaliranje. Nema instalacionog programa koji radi nakon raspakivanja. Ovo poglavlje objašnjava kako da instalirate i Evolver. Evolver je napisan tako da bude prenosiv između sistema. Postoje ranije prevedene verzije za Windows i Macintosh, izvorne datoteke i Makefile su predviđeni za Unix / Linux stranice.

U distribuciji paketa za različite sisteme dostupan je Evolverhomepage . Svaki paket sadrži dokumentaciju i uzorak baze podataka i pisma. Dokumentacija poddirektorijuma se zove doktor,i sadrži uputstvo u PDF formatu, HTML verziju dokumentacije (osim za matematičke delova), i kratku unix man stranicu evolvera.1. HTML fajlovi se takodje koriste uz pomoc Evolver pomoćne komande. Uzorci su u Fe poddirektorijumu (koja predstavlja produzeni fajl koji koristim za baze podataka, sto je skraćenica za "aspekat ivice", misleći na unutrašnju strukturu površine u Evolver~u). Ispod su uputstva za standardne pakete: Kompletan priručnik u PDF formatu je dostupan kao poseban manual250.pdf .
____________________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________________

Microsoft Windows verzija

Ovde dostupna distribucija uključuje i 32-bitnu verziju Evolver~a i 64-bitnu verziju (evolver64.exe). 64-bitna verzija je namenjena za veoma velike modele (stotine hiljada aspekata). Osim ako imate takvu veliku površinu, da koristite 32-bitnu verziju, jer je 10 do 20 posto brža, imajuci manje podataka za kretanje.

Sada postoje dva alternativna načina za instaliranje Evolver~a:

I. Preuzeo sam Evolver-2.50-Win32.msi , i pokrenuo.
Ovo je instalacioni program koji će vas voditi kroz sve korake i opcije u instalacionoj proceduri. To će automatski podesiti promenljivo okruženje koje je opisano ispod, kao i kopiranje datoteka u fascikle. Stavite izvrsni Evolver na vas PATH, i produzene fe. saradnike sa Evolver~om. Tako što ćete kliknuti na bazu podataka kako biste ga pokrenuli. Uključuje i 32-bitnu verziju (evolver.exe), kao i 64-bitnu verziju (evolver64.exe).

II. Preuzimanje Evolver2.50-win32.zip .
Za staromodne “uradi sam” instalacije, ovaj fajl ima izvršne evolver.exe fajlove i evolver64.exe zajedno sa dokumentacijom i poddirektorijumima uzoraka baze podataka. Koraci uz pomoc kojih mozete da pratite kasnija preuzimanja:
 1. Napravite direktorijum (kao što su C: \Evolver) i raspakujte na tom mestu paket distribucije.
 2. Dodajte svoj ro instalacioni direktorijum na vaš PATH (Control Panel / Sistem / Advanced Sistem Settings / Environment Variables / Sistem Variables / path Edit) ili možete da kopirate evolver.exe koji cete smestiti negde na vašem PATH~u,kao što su na primer C: \ windows \ sistem32.
 3. Takođe treba da stvorite promenljivo okruzenje EVOLVERPATH koje govori Evolver~u gde treba da traži različite fajlove. Uradite ovo otvaranjem Control Panel / Sistem / Advanced / Environment Variables, izaberite klikom novi pod sistem okruzenja,ulazom na EVOLVERPATH za ime promenljive,kao sto je i C: \ Evolver \ fe c: \ Evolver \ doc za promenljive vrednosti. Možete da dodate nove karakteristike na svoj sopstveni PATH na ovoj listi.
 4. Da biste pokrenuli Evolver automatski kada kliknete na *. Fe fajl., možete da se povežete sa Evolver ekstenzivnim fe fajlom otvarajuci My Computer / alatke / folder opcije / tipove datoteka / Novo, otvaranje Fe ekstenzije, kliktanjem na OK, kliktanjem Change, i pretraživanje za evolver.exe program. (Ovaj redosled radnji može da varira u različitim verzijama Windowsa.)
Windows verzija koristi OpenGL / prezasićenost grafike. OpenGL je standard u operativnom sistemu Windows~a, kao sto su i sve potrebne komponente prezasićenosti uključene u izvršnu komponentu, tako da ne morate da instalirate bilo šta.
____________________________________________________________________________________________________

Unix verzija Evolver povrsine
 • Preuzimanje Evolver-2.50.tar.gz (pazite, neki pregledači po navici čuvaju imena). Ovo je komprimovani fajl koji sadrži kratak izvorni kod, Makefile, ogledne baze podataka i pisma, kao i PDF i HTML verzije dokumentacije. Ovo će biti untar READ.ME datoteke i subimenika, src (izvorni), Fe (baze podataka i pisma), i doc (za PDF format, man stranica evolver.1 i HTML verzija). Da bi se izgradilo, uredite Makefile u src kako biste odabrali odgovarajući sistem i opcije).
  VAŽNA NAPOMENA: Ako imate Makefile sa prethodnom verzijom Evolver~a, možete ga koristiti (pazite da ne dobijete zamenu Makefile distribucije, ali treba dodati method5.o na listu fajlova objekata.

  HTML verzija dokumentacije sadrži većinu onoga što je u štampanom priručniku, osim delova sa mnogo matematičkih formula. Ovo se može pretraživati u bilo kom standardnom web pretrazivacu, počevši od default.htm. Takođe se koristi od strane Evolver pomocne komande.
 • Korisnicki fajl manual250.pdf se može preuzeti sam po sebi, ako zelite.
Instrukcije za instaliranje na Evolver povrsinu u UNIX stilu sistema, Evolver sastavlja na 64 bitnim sistemima, kao i 32 bitnim sistemima.

Brzi start:
1. Preuzmite Evolver-2.50.tar.gz2 .
2. Otpakujte arhivu Evolver~a
3. U src poddirektorijumu, uredite Makefile dokomentaciju linije za vaš sistem
4. Run "napravi"
5.Test pokretanja ". / Evolver .. / FE / cube.fe".

Detaljna uputstva: Pogledajte kompletna unix uputstva za instalaciju .
____________________________________________________________________________________________________

Macintosh osX verzija Evolver povrsine

UPOZORENjE: Verzija koja je postavljena treba da radi na najnovijoj OS X verziji 10.4. Imao sam izveštaj od fanky grafike na 10.7.4, ali nisam bio u mogućnosti da to testiram. Ja sam to testirao na 10.6.8 i 10.8 bez problema.

Preuzimanje Evolver250-OSX.tar.gz . Ovo bi trebalo da se raspakuje u folderu pod nazivom Evolver250-OSX sa sadrzajem:
 • README fajl sa uputstvima za instalaciju.
 • Izvršna Evolver datoteka, koju možete pomeriti u / usr / local / bin ili neko drugo mesto na svom PATH~u, ako želite. Ovo je "debela", izvršna, što znači da može da se izvrši i na PowerPC~u i na Intel mašini.
 • Automatska, manual250.pdf ,u Adobe PDF
 • Man stranici Evolvera.1, koju možete da premestite u / usr / share / man / man1 ako želite.
 • Fe poddirektorijum, sa uzorkom baze podataka i skripte
 • doc poddirektorijuma, sa HTML verzijom dokumentacije. Ova sadrži većinu onoga što je se nalazi u štampanom priručniku, osim delova sa mnogo matematičkih formula. Ovo se može pretraživati u bilo kom standardnom web pretrazivacu, počevši od default.htm. Takođe se koristi od strane "pomocne" komande u Evolver~u.
Raspakovani fajl se verovatno likvidira sa desktopa, pa cete možda želeti da ga premestite negde drugde. Ja pretpostavljam da cete je premestite u / Users / Your name / Evolver. Trebalo bi da stvorite promenljivo okruženje EVOLVERPATH sa paths do baze podataka i HTML datoteka dokumentacije stavljanjem sledeće linije u svom tcshrc fajlu:

   setenv EVOLVERPATH "/Users/yourname/Evolver/fe:/Users/yourname/Evolver/doc"

Tako da Evolver moze da pronadje datoteke.

NAPOMENA: Evolver mora da podje od windows terminala, jer koristi komandnu liniju interfacea.

Ukoliko želite da sastavite samo Evolver, uzmite Unix verziju i otkomentirajte Mac OSX linije u Makelife~u.
____________________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________________
Published (Last edited): 28-11-2012 , source: http://www.susqu.edu/facstaff/b/brakke/evolver/evolver.html