Back to site
Since 2004, our University project has become the Internet's most widespread web hosting directory. Here we like to talk a lot about web development, networking and server security. It is, after all, our expertise. To make things better we've launched this science section with the free access to educational resources and important scientific material translated to different languages.

f90doc


f90doc je alat za dokumentovanje za Fortran 90, lak za učenje, koji je napisao Erik Demaine. U osnovi, alat generiše dokumentaciju u obliku HTML strana, iz Fortran 90 izvornog koda. Dokumentacija se izvodi iz komentara koji počinju sa !! napisanih (po želji) u jednostavnom i intuitivnom dokumentacijskom jeziku koji je lako čitljiv i u samom izvornom kodu, a lepo se formatira u HTML-u. f90doc je sličan javadoc-u, ali ne zahteva da komentari budu napisani u HTML-u.

Prikaz

Lista glavnih karakteristika za najnoviju verziju:

Nekoliko ograničenja: podržani su samo free-form ulazni fajlovi, i dokumentuju se samo objekti u modulima.

Srodni radovi

Postoje tri srodna projekta, za različite programske jezike:

Dokumentacija

Za više detalja o alatu f90doc, uključujući i to kako da ga koristite, pogledajte stranicu sa njegovom dokumentacijom.

Za brzi početak, možete pogledati ovaj Fortran 90 kod i dobijenu HTML dokumentaciju, kao jednostavan primer.

Dostupnost

f90doc je besplatan, distribuira se u skladu sa MIT licencom (počev od verzije 0.4.0). Takođe, ukoliko napravite izmene u f90doc-u, za koje mislite da mogu biti korisne i ostatku sveta, cenio bih ako biste ih poslali meni na razmatranje.

RPM pakete je pripremio Mark Ashdown.

Molim vas da pošaljete sve komentare, sugestije, kritike, ili (daleko bilo) izveštaje o greškama u programu (bagovima) na edemaine@mit.edu. Takođe, pošaljite mi e-mail ako želite da budete obavešteni o budućim izmenama i dopunama.

Published (Last edited): 11-09-2012 , source: http://erikdemaine.org/software/f90doc/