Back to site
Since 2004, our University project has become the Internet's most widespread web hosting directory. Here we like to talk a lot about web servers, web development, networking and security services. It is, after all, our expertise. To make things better we've launched this science section with the free access to educational resources and important scientific material translated to different languages.

Garmin zumo 550 - isplanirano kretanje, saobraćaj, bluetooth telefon i slušalice


OPŠTE:.

Ovaj uređaj liči na Garmin StreetPilot c550 . On ima isti ekran, sličan operativni sistem, ekran osetljiv na dodir i preko rukavica, oblik i veličinu. Teži je zbog 'povećane' konstrukcije kako bi mogao da izdrži okruženje motora. Uređaj dolazi sa jednostavnim konektrom za napajanje preko cigaret upaljača, a ne sa GTM-20 FM TMC prijemnikom koji se isporučuje sa SP c550 i nüvi 660. Međutim, bilo da je FM ili XM Saobraćaj je podržan. Dolazi sa instaliranim City Navigator NT North America ili Evropskom kartom (puna pokrivenost).

U kopiji instaliranog City Navigator map je uključen DVD, tako da možete stvoriti tačke i maršute na računaru i zatim otpremiti uređaju. Sa ovim DVD-om se može otključati mapa na drugom GPS-u, ako podržava NT mape. Mape i OS zauzimaju 1.09 GB od instalirane 1.20 GB memorije ostavljajući oko 119 MB slobodno za druge podatke i mape (ali mnogo manje nego u SP c550 ili nüvi 660). Međutim, SD i SDHD kartice dodatne memorije su podržane.

Pokretne mape u Zumo sada se mogu pomerati kao i kod nüvi 660. Međutim, možete da izbrišete sve tačke puta odjednom i otpremiti rute iz računara, karakteristike nisu dostupne u 660. Ovaj prenosivi 10.6 oz (u odnosu na 9.2 za SP c550), uređaj je oko $ 800 (ili oko $ 200 više nego SP c550), proverite za najnovije diskontne cene (OVDE). Uređaj je testiran sa verzijom Software Ver. 2.50, 3.00, i 3.10.


Kliknite na fotografije kako biste ih uvećali

Sadržaji kutije
Zaključavanje oznaka, instrukcija, kutija
Lepljivi disk za inst. tablu, nosač za obrtni prsten, nosač i hardver, bezbednosni ključ
CD uputstvo za upotrebu, C-Clamp, fiksirani nosač, torbica, USB kabal, žice za napajanje
postolje, City Navigator NT DVD, uređaj, postolje za motor, alternativne omote za vrh i dno
Kabl za napajanje, uputstvo za montažu, USB punjenje modula


UREĐAJ:

Dolazi spreman sa instaliranim mapama i sa isto toliko montiranja navrtanja i zavrtanja u maloj hardver prodavnici! Ovaj Zumo ima novi SIRF-III GPS prijemnik visoke osetljivosti - pružajući tako bržu akviziciju i održavanje signala pod velikim lišćem i blizu gradskih nebodera. On podržava USB 2.0, ali ne prikazuje satelite kao kod nüvi 660.

Zumo obezbeđuje navigaciju jednostavanu za korišćenje sa poboljšanjima kao što su Bluetooth bežična tehnologija, "Handsfree" komunikaciju sa mobilnim telefonom, sposobnost saobraćaj prijemnika, kao i MP3 plejer. On ima internu, zamenjivu (oko $ 43), punjivu Li-Ion bateriju koja napaja prijemnik 5 sati i 40 minuta sa pozadinskim osvetljenjem na 50%Upoređujući Zumo sa Nuvi 660 u uslovima jakog suncanog osvetljenja.
Baterija je uklonjena iz uređaja.


Ekran je veoma oštar, 3 1/2 " dijagonale, čitljivost TFT-a pod sunčevom svetlošću. Ekran je svetliji od c300 serije, sa jednim od ekrana u boji veće rezolucije (320x240 pixel) koje smo pogledali. Pogledajte poređenja sa drugim uređajima (OVDE).

Podesive ikone vozila omogućavaju vam da izaberete prilagođenu ikonu oblikovanog motora koja pokazuje vašu poziciju na mapi. Zanimljivo je da je uređaj "Spreman za navigaciju" u trenutku kada se uključuje, kao da prijemnik radi u pozadini kada je uređaj isključen, ali priključen eksterno.

OPERACIJA: Uređaj se uključuje ON (i OFF) 'stiskom' donjeg desnog tastera.

Sa leve strane tastera (od vrha do kraja) su: "+", "-", "Page", i "Speak". + i - se koriste za uvećanje mape. Page ikona kruži između Mape, Trip Computer-a, MP3-a i nazad na Mapu. Speak ikona zahteva Bluetooth ili žičane slušalice da biste čuli zvuk.Ikona indikacije: Adequate Sats ° Bluetooth 'Headset' Connection ° Battery Fully Charged
Plave linije u 3-D noćnoj mapi jesu novi prikaz prethodne putanje.

"Speed" kutija nas dovodi do Trip Computer, i "Driving" kutija donosi novi Compass.

Trip-Computer Screens ° New Compass Screen


GPS Navigator:

Zumo dolazi sa unapred učitanim mapama Evrope i Severne Amerike i uključuje automatsko usmeravanje, 2D ili 3D karte perspektive, i glasovno navođenje koje izgovora imena ulica, čineći "heads-up" navigaciju lakom.
NAPOMENA: Ako promenite glas u "Locale" sekciji, morate da izaberete glas oznakom "TTS" (Text To Speech) ako želite da koristite ovu funkciju.

Potražite adresu: (1250 Northwest Highway, Garland, TX 75041, podneta od strane čitaoca)
Pritisnite: "Where to?","Address"(TX),"Spell State" (GARL)- u ovom trenutku uređaj shvata da je reč o Garland TX "Enter House Number" (1250),"Enter Street" (NORTHWEST), adresa dolazi do pravog poštanskog broja, sada pritisnite "GO!" (ili "Show Map").Snimak adrese na ekranu

"Tools" meni

Na uvodnoj stranici ikona "Cars" pokazuje da su informacije o saobraćaju primljene i statistika detektovana.
Ove ikone vam omogućavaju da podesite uređaj prema vašim ličnim preferencijama


Rute:

Pedeset unapred programiranih ruta sa 200 puteva može biti prebačen na Zumo iz MapSource mape. Zumo 550 ruta koje su prikazane (OVDE) prvobitne staze su bile uskladištene u MapSource-u nekoliko godina. Jednom otpremljene na Zumo, pojedinačne staze postaju pojedinačne rute.

Kreiranje rute vožnjom:

Procedura je da obrišete dnevnik kretanja, sredite disk, a zatim sačuvate stazu kao rutu. Ovo je zbunjujuće na prvi pogled, jer staza nije bila sačuvana. Na kraju smo shvatili da morate da "kliknete" na "ime" rute, a onda uređaj "obračunava" rutu. Ona završava u listi ruta kao Imported Route, Imported Route 1, Imported Route 2, itd. Zatim možete da promenite ime. Ovaj put radi veoma dobro, dajući sve potrebne instrukcije za vožnju, ali mi ne vidimo bilo koji način da preokrene rutu. Navodno na kraju rute mogli ste da odete na Favorite. Takođe možete da uskladištite puteve na SD karticu i podelite ih.


Isplanirano kretanje

Izaberite "Where to?", a zatim izaberite destinaciju (Imajte na umu da je ikona "Routes" već dodata).


3-D Map ° 2-D Map ° 3-D Route ( Uilce pstaju žute u okviru aktivne rute)


Smernice (Izabrano):

Ako imate MapSource, nadogradite ga sa najnovijim v. 6.11.5. Onda MapSource može prepoznati Zumo i bilo koju smernicu učitanu u MapSource mapi i ona može biti direktno otpremljena na uređaj bez potrebe da ide kroz .gpx routine. Ove smernice se mogu dodati na smernice u uređaju. Odabrane smernice mogu biti promenjene ili obrisane jedna po jedna.

Za razliku SP c550, sve smernice mogu biti obrisane odjednom. Međutim, jedna mora da odredi GLAVNU smernicu na vrhu liste po abecednom redosledu. Zatim izborom OVE smernice za Editing, Delete, možete videti "smernicu" tačno iznad tog mesta koja kaže "Select All". Nakon 'Selecting All', onda možete Delete 'All'.

Koristite Spell da biste izabrali prvi Favorite u listi masta ° Select Delete ° Select All i Delete.


NAPOMENA: Ako ne izaberete prvu smernicu u listi, "Select All" nije vidljiva.

Neki primer snimka

Blizak nivo zumiranja je potreban da se prikažu vaše Izabrane ° MP3 Player Control

Screen Shots se čuvaju u "Mass Media" kao *.bmp fajlovi (klikom na ikonu kamere)

Izaberite Routing Options ° Setting the Brightness ° Screen Shots su uključeni, ali 'Camera' ikona nije vidljiva


MONTIRATI:

Zumo komplet uključuje dva različita nosača ( koji se lako mogu nameštati), nosač za ručku motora i nosač za automobil.


Kliknite na fotografije

Nosač za motor koji se povezuje na obrtni prsten i 1" C-clamp. Kabl za napajanje je prikazan u prilogu
Nosač za automobil sadrži zvučnik pozadi, FM-Radio-Saobraćaj utičnicu, kao i USB XM Radio priključak


U nosaču za motor se takođe nalazi USB priključak za XM Radio prijemnik (izgleda da ne postoji odredba za FM radio saobraćaj). Na vrhu nosača je specijalno dizajniran bezbednosni šraf (zaokružen na slici), koji (sa odgovarajućim alatom spajanja isporučen sa uređajem) može biti pričvršćen zavrtnjem za sprečavanje brzog isključenja poluge od puštanja uređaja.

Struktura nosača oba nosača je takva da ne morate da isključite XM ili FM radio prijemnik prilikom uklanjanja uređaja kao kod SP 7200 ili SP c550.

AUDIO:
NAPOMENE:


Nova nadogradnja će omogućiti korisniku da izabere da li želi da zvuk telefona ide na bluetooth slušalice a XM ili mp3 audio da ide na hardver slušalice. Efektivno će poslati telefonski mono signal na mono slušalice i stereo zvuk do povezanih zvučnika ili slušalica u isto vreme.

Postoji nekoliko izvora da čujete izgovorena uputstva i druge zvukove :
Nosač za motor, Povezani zvuk:
Povezivanjem standardnog 1/8" audio priključka na strani nosača (iznad), može se koristiti normalne slušalice. Nosač mora biti priključen da bi se čuo zvuk.

Nosač za automobil, Zvučnik:
Ovaj nosač ima ugrađen mikrofon i zvučnik u zadnjem delu nosača (iznad). Ovaj nosač takođe mora biti priključen da bi se čuo zvuk.

Bluetooth Audio:
Uz Bluetooth handsfree slušalice mobilnog telefona, može se aktivirati Connect Headset funkcija u Tools Menu-iju. Testirali smo uređaj sa Morotola H3 slušalicama (oko $ 65), a raspon zvuka bio je oko 10 metara. Nakon što smo izabrali slušalice, ponovno povezivanje je tako jednostavo kao što smo videli. Prvo uključite uređaj, a zatim uključite slušalice. Slušalice se automatski povezuju. Zumo ne mora da bude u nosaču, ili priključen da se čuju audio uputstva preko slušalica.

KARAKTERISTIKE:
  • Garmin zaključavanje: Jeste funkcija protiv krađe koja onemogućava uređaj od obavljanja bilo kakve funkcije sve dok ne budete ukucali određeni 4-cifreni PIN ili odveli uređaj na unapred određenu lokaciju.
  • Korisnički podaci: Besplatan uslužni program koji vam omogućava da napravite i učitate bazu podataka POI-a koji su kodirani sa fotografijama i MP3 fajlovima. Prilagođen POI-a može se podesiti za školske zone i sigurnosnih kamera, itd.
  • Konzola motora: Za informacije putovanja, uključujući i merač goriva da vas upozori kada je vreme da se napuni.
Bluetooth bežični telefon:
Zumo vam omogućava da napravite hands-free telefonski poziv na kompatibilnom Bluetooth bežičnom telefonu. Možete da vidite dolazne pozive na Zumo, dodirom na ekran da odgovorite.

Govorite u ugrađeni (automobil) mikrofon ili Bluetooth slušalice. Pored toga, može se preuzeti i biranje brojeva iz svoih personalizovanih imenika ili telefonskih dnevnika istorije poziva. Takođe možete da upućujete pozive iz zumovih naznačenja od interesa baze podataka koja uključuje hotele, restorane, prodavnice, i još mnogo toga. U testovima sa nekoliko mobilnih telefona, sinhronizacija sa Zumo-om je izuzetno laka.

Integrisani ekran saobraćaja:
Jedinstvena karakteristika za Zumo je njegova integrisana saobraćajna sposobnost. Korisnik mora da kupi ili GTM-20 FM TMC* prijemnik instaliran u 12vdc utikaču (oko $ 195 + $ 60 godišnje pretplate) ili GXM 30 XM prijemnik sa USB priključkom (oko $ 230 + $ 205 godišnje pretplate). Ovaj saobraćajni prijem će vas obavestiti o saobraćaju, izgradnji, vremenskim preprekama, i automatski predlaže alternativne rute.
* Saobraćajne usluge dostupne u odabranim gradovima su obeležene (OVDE).

FM saobraćajni ekrani
(Nisu sve informacije o saobraćaju podjednako napravljene)

Zumo 550 FM saobraćaj


StreetPilot c550 FM Saobraćaj
Imajte na umu da Zumo primenjuje drugačiju boju za saobraćaj od SP c550
Takođe je problem lista koja je više informativna u SP c550 i navodi više događaja.

FM i XM saobraćajni ekrani

Izaberite Traffic Source   °                         ° FM TrafficTraffic                °                      ° XM Traffic
Imajte na umu da FM soobraćaj koristi "zeleno" da prikaže spor saobraćaj i narandžastu za sporiji saobraćaj.
XM saobraćaj se pojavljuje da prikaže "zeleno" gde postoji pokrivenost, ali ne spor saobraćaj.
Crvena u oba ukazuje na zaustavljen saobraćaj.


Opcioni softver (Dodaci).
Opcioni softver je dostupan na plug-in SD karticama koji vam omogućava da dodate nove funkcije na vaš zumo bez povezivanja na računar. Travel Guide vam daje korisne i temeljne komentare i preporuke za restorane, hotele, kupovinu, noćni život, sportske događaje i turističke atrakcije. Travel Guide za Evropu dostupna za kupovinu. Travel Guide za SAD uskoro dolazi. Savers Guide je geo-kodirana kupon knjiga koji vas obaveštava o obližnjim popustima u restoranima, hotelima, prodavnicama, i još na hiljade učesnika preduzeća robe za razonodu širom Severne Amerike.
Published (Last edited): 07-10-2012 , source: http://gpsinformation.org/zumo/zumo.html