Back to site
Since 2004, our University project has become the Internet's most widespread web hosting directory. Here we like to talk a lot about web development, networking and server security. It is, after all, our expertise. To make things better we've launched this science section with the free access to educational resources and important scientific material translated to different languages.

Хендрик (Хенк) Tennekes

Source: http://www.desmogblog.com/hendrik-tennekesHendrick-tennekes

 Сертификати

Минатото професор по аеронаутички инженеринг, и минатото директор за истражување на Кралството Холандија во метеоролошки институт. [1]

 Позадина

Tennekes е пензиониран истражувач од Холандија познат по неговата работа во областа на турбуленции и мулти-модални прогнозирање.

Од 1965 до 1977 година, работел како професор на воздухопловна инженеринг на Државниот универзитет од Пенсилванија. Од 1977 до 1990 година, тој работел како директор за истражување на Кралството Холандија во метеоролошки институт (Koninklijk Холандија Meteorologisch Instituut, или KNMI), и 1990-1995 како директор на стратегијата за развој таму. Тој беше принуден да поднесе оставка по објавувањето скептични написи во врска со климатските промени.

Според неговите профилот на ICECAP, "Неговата спротивно ставови за глобалното затоплување го принуди во предвремено пензионирање на возраст од 58". [1]

Тој исто така бил член на Кралството Холандија академија на науките и уметностите од 1982 до неговата неодамнешна повлекување во јануари, 2010 година, по обвинувајќи на RNAAS на погрешно науката. [2]

Став во врска со климатските промени

"[T] тука е нема шанси на сите дека физичките науки може да се произведе универзално прифатена научна основа за политички мерки во врска со климатските промени. Постои нема звук теоретска рамка за климатски предвидливост студии." [3]

Клучни Цитати

"Енергијата на ветерот е зелена Мираж од најлош вид." [4]

Клучни Дела

27 јануари 2012

Потписник на Wall Street Journal Op-Ed наслов "Нема потреба за паника за глобалното затоплување."

Други потписи вклучуваат оние на Claude AllègreJan BreslowWilliam HapperWilliam KininmonthRichard LindzenЏејмс МекГратРодни НиколсБерт Рутан, Харисон Х Шмит, Едвард ДејвидМајкл КелиNir Shaviv, и Antonino Zichichi.

Медиуми транспарентност се најде дека написот беше погрешно позицијата на Јеил економист Вилијам Nordhaus. скептични наука, исто така, направи сеопфатен преглед на потписниците откривајќи дека неколку се објавени ништо во рецензирани весник на тема на климатските промени.

23 јануари 2010

Tennekes поднесе оставка од Кралството Холандија академија на науките и уметностите, велејќи дека "не сакам да остане член на организација која, како AMS и NAS, завртки до науката, кои лошо. "[2]

Април, 2006

Тој е снимен како еден од "научници", кој го потпишаа отвореното писмо до премиерот Стивен Харпер во 2006 година, жестоко го негира климатските промени истовремено повикувајќи пасивноста на климатска политика.

 Припадност

 Публикации

Според една потрага по 22.000 академските списанија, Хенк Tennekes нема објавено било оригинално истражување во рецензирани весник од 1990 година. Пред 1990 година, Tennekes објавила истражувања главно во областа на метеорологијата.

Tennekes има напишано бројни статии за организација д-р С Фред пејачка го нарече "Наука и политика за животна средина проект (Сеп). На Сеп и Фред Сингер имаат долга историја на напаѓање на науката за глобалното затоплување. Фред пејачка бил поврзан на организации кои беа кои се вклучени во негирањето на врската помеѓу втора рака чад од тутун и тој, исто така, добиле финансирање од нафтени компании. [5]

Хендрик на статиите, исто така, се појави на SPPI (Наука и јавна политика институт) веб-сајт.SPPI листата на персонал вклучува Господ Кристофер Monckton и Вили Наскоро, главен советник науката. [6]

Веб-страницата влече силно на пишување Кристофер Monckton и документи. Основачот наSPPI, Роберт Фергусон, исто така, беше извршен директор на Центарот за науки и јавна политика (CSPP), проект на границите на слободата институт. граници на слободата доби широка финансирање од тутун и нафтени компании, вклучувајќи ги и над 200.000 $ од ExxonMobil во 2002 година.

 Ресурси

  1. Експертите", ICECAP. Пристапено февруари, 2012 година. Архивирано со WebCite 2 Февруари 2012.

  2. "Хенк Tennekes поднесе оставка од холандски академија," Pielke Research Group, 12 Февруари 2010 година. Архивирано со WebCite, 2 Февруари, 2012.

  3. "Границите на предвидливост," Пост Националниот, 19 јануари 2007 година.

  4. Хенк Tennekes. "Енергијата на ветерот од најлош вид на Мираж", Финансиски пост, 3 март 2010 година. Архивирани (PDF) со "Anthropogentic глобалното затоплување: Документи за поддршка на скептиците 'Видете (www.au.agwscam.com).

  5. Хендрик Tennekes. "скептични Преглед на климатските модели", наука и политика за животна средина проект. Архивирани 5 март 2009.

  6. Хенк Tennekes. "Три есеи за климатските модели", наука и политика за животна средина на проектот, Janaury 30, 2009 година.

  7. "Хендрик Tennekes," Википедија влез.

DeSmogBlog темелно испитува го индустријата и академски средини на оние кои се вклучени во ПР спин кампањи, кои се збунувачки јавноста и заглавивме акција против глобалното затоплување. Ако има некој или било која организација, (т.е. научник, само-таканаречените "експерт", тинк-тенк, Industry Association, компанија) дека би сакал да видам истражени и објави во DeSmogBlog, контактирајте со нас тука и ние ќе се обидеме најдобро.

Ако ти треба нешто побрзо, ги споделите со нас и можеме да организираме да има на процесот забрза за мала надокнада за да се покријат трошоците за истражување.

Проверете нашата база на податоци за поединци вклучени во глобалното затоплување негирање индустрија.

или

Published (Last edited): 12-02-2012