Back to site
Since 2004, our University project has become the Internet's most widespread web hosting directory. Here we like to talk a lot about web development, networking and server security. It is, after all, our expertise. To make things better we've launched this science section with the free access to educational resources and important scientific material translated to different languages.

iPod Touchevi i iPadovi u u školskim učionicama-DA I NE
Donošenje iPoda i iPada u učionicu je odličan način da se studentima omogući pristup alatima za učenje. Međutim, postoji toliko mnogo stvari koje treba imati na umu da bi uređaji funkcionisali u učionici. Iako se ovaj spisak ZA i PROTIV uglavnom onosi na iPod touch, isti savet važi za iPod touch i iPhone.

Spisak je za velike ili male setove časova; ako učenici koriste svoje lične iPode imaćete drugačiji set razmatranja i tehničkih pitanja da se sa njima pozabavite .

Da

Sinhronizujte sve uređaje sa jednim računarom.
Zaista ćete učiniti sebi uslugu tako sinhronizujući sa jednim računarom. Možete da dodate medije iTunes biblioteci jednog računara i biće sinhronizovane sa svim iPodima. Ako morate da koristite više od jednog računara za sinhronizaciju, uvek sinhronizujte istu grupu iPodova u istim računarima. Ovo će verovatno uključiti kodiranje bojama iPoda i kompjutere. Onaj računar sa kojim vršite sinhronizaciju može biti Windows ili Macintosh. Neki ljudi su prijavili da se Windows računari zamrzavaju kada se vrši sinhronizacija više od nekoliko iPoda odjednom. Mac izgleda da radi bolje na istovremenoj sinhronizaciji više iPoda.

Dajte imena uređajima.Kada prvi put sinhronizujete iPod,od vas se traži da mu date ime u iTunes-u. Počnite ime sa brojem tako da iPodi budu redom navedeniu okviru liste uređaja. Uključite nulu ispred broja 1-9 da biste se osigurali da ih računar navede tačno. Uvek možete da promenite ime nekog iPoda pomoću iTunes-a.Podesite svakom uređaju sa brojem pozadinu. Inovativan način da se identifikuju iPad-i i iPod touch-evi je da podesite pozadinu svakog uređaja da sadrži njegov broj ili ime. Na ovaj način jednostavno odmah pritisnite Home dugme i ekran zasvetli i prikaže broj uređaja. Pozadina može biti bilo koja slika koje se nalazi u Photos aplikaciji. To uključuje slike sinhronizovane pomoću iTunes-a ili slike sačuvane iz Safari-ja za mobilni ili drugih aplikacija. Napravio sam tri seta fotografija koje možetre da koristite kao pozadinu. Pročitaj moj post i preuzmi te slike .Podesite iPad i iPod za automatsku sinhronizaciju svog sadržaja. Konfigurišite svaki iPod da sinhronizuje sav audio, video,podcast i aplikacije tako da je sve u biblioteci iTunes-a automatski prenošeno na iPod. Na ovaj način ne postoje tasteri za aktiviranje ili klikanje. Jednostavno priključivanje iPod-a će obezbediti da sve u biblioteci iTunes bude prenešeno na iPod. Pogledajte ovaj PDF za uputstva . Svaki iPod će morati da se posebno konfiguriše u iTunes. Ali, kada se jednom konfiguriše, nećete morati ponovo da dirate postavke.Napravite plejliste.Pošto će sve sa iTunes biblioteke računara biti sinhronizovano na iPod, dobro bi bilo da organizujete ono čemu biste želeli da studenti imaju pristup u plejlistama. Uradite ovo klikom na + u donjem levom uglu iTunes prozora. Imenujte vašu plejlistu, a zatim prevucite i ubacite audio, video, podcast i audio knjige na njega. Možete da kliknete i prevučete da biste promenili redosled stavki u okviru numera. Tokom sledeće sinhronizacije plejlista će se pojaviti na iPod-u.Izbrišite sadržaj.Pošto preslikavate iTunes biblioteku računara na iPod, brisanje stavki iz iTunes će ih izbrisati i iz iPod. Nakon što više nema koristi od podcast-a, videa ili audioknjige, izbrišite ga tako da ne zauzimaju prostor i zatrpvaju iPod. Šanse su da želite da koristite ovaj sadržaj za buduće časove. Ako je to nešto što ćete ponovo koristiti, prevucite i prenesite ga u folder na vašoj radnoj površini. Možete da prevučete i prenesete ga nazad u iTunes za sledeći put kada želite da sinhronizujete na iPod-e..

Podesite aplikaciju Music za lak pristup plejlistama i podcast-ovima.Želim da se Music aplikacija na iPod touch zove Audio, jer je to mesto gde možete slušati bilo koji audio i pristupiti podcast-u. Kao što samo ime sugeriše, aplikacija je postavljena za slušanje pesama. Uz nekoliko promena, možete olakšati pristup studentima edukativnom sadržaju na iPod-u. Prvo, pokrenite aplikaciju Music i kliknite na More dugme. Zatim dodirnite Edit.Prevucite plejliste, Podcasts, i iTunesU dugmad na dno ekrana. Ako koristite audioknjige možete da prevučete i to. Moraćete da uradite to na svakom iPod touch-u (ili još bolje da studenti to urade). Sada kada je Music aplikacija pokrenuta, studenti imaju brz ,jedanim klikom pristup bilo kom tasteru koji ste vi dodali na dno ekrana.Označite ili ugravirajte uredjaje.To je važno za nastavnike i učenike da budu u stanju da identifikuju iPod. Davanje iPod-ima brojeve je od pomoći. Neke škole ugraviraju brojeve na leđa iPod. Nažalost, taj broj ne može da se vidi kada se iPod je u zaštitnoj kutiju. Stavljanje nalepnica na prednjoj ili pisanje broja na kutiji je korisno. Budite sigurni da se broj slaže sa brojem koji ste dali iPod-u u iTunes-u. Pored toga, ima mnoštvo kutija u različitim bojama može da olakša studentima da uoče njihov iPod.

Podesite iTunes nalog za računar u učionici. Većina vole da njihovi lični iTunes nalog bude odvojen od njihovog školskog naloga. Sada vamne treba iTunes nalog da preuzmete podcaste i iTunesU kolekcije. Nalog vam treba ako planirate da preuzimate audio knjige i aplikacije, čak i ako ćete samo preuzeti besplatne aplikacije. iTunes obično zahteva kreditnu karticu da bude na datoteci kada kreirate nalog ako sledite ova uputstva .Možete da sinhronizujete sve iPod-e koristeći taj jedan nalog. Sve što ste preuzeli sa tog računa će biti zaključano na tom računu i može se instalirati samo sa računara koji su ovlašćeni AppleID-om i lozinkom.Treba da znate da možete ovlastiti više od jednog naloga na računaru.Ako ste kupili softver koristeći drugačiji nalog sa vašeg naloga iz učionice, moguće je takodje da odobrite vaš nalog kao dodatak školskom nalogu prilikom sinhronizacije školskog računara. Kliknite Authorize Computer sa iTunes Store’ menija i unesite svoj AppleID i lozinku. Shvatite da možete da ovlastiti nalog na do pet računara. Kadapovučete ovlašćenje svog naloga na računaru, aplikacije i audio knjige koje su povezane sa vašim nalogom biće izbrisani iz iPod-a.Nabavite kutiju za punjenje,futrolu ili ležište ako imate novca.Bretford pravi PowerSync kutiju za iPad-e i iPod-e. Cena im je oko $ 2500. Za oko pola cene nude PowerSync futrolu za iPod. Takođe, PARAT Solutions proizvodi Parasync ,i oni su napravili grafikon za poređenje proizvoda .Evo grafikon poredjenja za kutiju za sinhronizaciju i punjenje i ležišta za iPad. Prednost ovih rešenja je da svaki uređaj ima svoj slot. Numerisanje ovih slota omogućava nastavniku da brzo videi koji uređaji su nestali. Ako ne možete priuštiti kutiju ili futrolu, kupite nekoliko USB produžetaka tako da možete da sinhronizujete i napunite odjednom nekoliko iPod-a. Imajte na umu da je jako malo USB produžetaka dovoljno moćno da napuni iPad. Ako se vrdate sa povezivanjem uređaja, možete da sinhronizujete i napunite celi set odeljenje bez kupovine skupe opreme.Napravite pravila za razmenu, predaju i sinhronizaciju.Da li će studenti dobiti iPod čim udju u učionicu? Da li imate studenta pomagača koji će pokupiti iPod-e? Kako ćete znati da su svi iPod-i vraćeni? Postoji mnogo načina da nastavnici upravljaju iPod-ima u učionici. Ključno je imati procedure koje može svako da prati.

Osigurajte iPod-e kada ih ne koristite.Nadjite mesto gde ćete ostaviti i zaključati iPod-e.Uopšte nije zabavno kada se iPod ukrade.Nabavite slušalice za svakog studenta.Nešto što nije zabavno je koristi slušalice koje su drugi stavljali u svoje uši. Možete naći jeftine slušalice na Walmart online .Većina studenata verovatno već ima svoje slušalice. Njihove žice su sklone upetljavanju. Oni koji su u osnovnim učionicama mogu da razmotre postavljanje kukica na zid za svakog studenta. Označite kukice i slušalice tako da studenti mogu okačiti svoje slušalice, kada ih ne koriste, da bi se izbeglo upetljavanje žica.Napravite web clip ikonu za vaše predavanje ili školski websajt.Web clip je ikona koju možete dodati na Home ekran kao prečicu do websajta. Sa jednim klikom, Safari će otvoriti web clip stranicu.Da biste napravili web clip, jednostavno otvorite stranicu u Safari-ju. Kliknite na Plus znak na dnu ekrana. Kliknite Add to Home Screen i izmenite naslov (ako želite). Kliknite Add i Press to I nova ikona će biti dodata na vaš Home ekran. To će morati da se uradi na svakom iPod-u pojedinačno. Dodavanje web clip-a na websajt vašeg predavanja vam omogućava da dodate link na vašem sajtu da studenti mogu lako da pristupe na svojim iPod-ima, bez ukucanja web adrese.Koristite URL prečice.Ako nemate sajt predavanja ili nemate vremena da ga dopunjavate, dajte Wen adrese studentima da unose pomoću službe URL skraćivanje. Sajtovi kao tiniurli.com i bit.ly uzimaju duže web adrese i prave ih kraćim. Što je kraći URL lakše je za ukucavanje na iPod touch. Pročitajte više o smanjivanju dugih web adresa.Smislite moguće posledice u slučaju zloupotrebe.Nažalost, studenti će biti u iskušenju da koriste iPod neprimereno. Otkrio sam da je oduzmanje iPod-a efikasna posledica zloupotrebe. Studenti koji imaju stalne probleme sa zloupotrebom treba da sede tako da nastavnik može da prati njihove aktivnosti. Možda čak i da uperi video kameru na ekran studenta, tako da student zna da nastavnik uvek"gleda".Napravite ugovor o upotrebi.Ugovor je efikasan način da komunicirate kako i kada iPod može da se koristi. Neka učenici i roditelji potpišu ugovor da se slažu da poštuju pravila i da prihvate posledice za kršenje pravila. Možda ćete želeti da modifikujete svoj ugovor nakon što vidite neke od sledećih:

Culbreth Srednja škola

InTouch Klub

Lenape iPod Touch 1:1 Korisnički Ugovor

Informacione i komunikacione tehnologije (IKT) Ugovor o korišćenju

ELL iPod sporazum

Podesite email.Dopalo vam se to ili ne, email je primarni način da dobijete neku informaciju sa iPod-a na računar. Ako su učenicima dodeljeni njihovi iPod-i, onda ima smisla da podesite svaki iPod sa nalogom e-pošte studenta. Neke škole koriste Gaggle.net email, koji može biti konfigurisan da radi na iPad i iPod touch. Ukoliko učenici nemaju sopstveni email ili studenti dele pojedinačne iPod-ove, možda ćete želeti da podesite svaki na besplatan Gmail nalog .Problem sa uspostavljanjem svih tih naloga je vreme koje se koristi za to i poteškoća u praćenju toliko naloga. Alternativa je da se stvori jedan Gmail nalog i da se koristi na svim uređajima.Da biste mogli da vidite koji iPod potiče od kojeg maila, ukucajte broja iPod-a ili ime studenta u polje Email settings Name.To će morati da se postavlja na svaki pojedinačni iPod. Pored toga, budite sigurni da se e-mail adresa predavača doda u adresar,da bi učenici mogli lako da pošalju nastavniku ono što oni stvaraju.Pročitajte više o podešavanju Gmail-a na iPad i iPod touch .Ne

Ne dajite studentima lozinku iTunes naloga.
Ako im date lozinku, mogu preuzeti aplikacije direktno iz samog iPod-a. Aplikacije učitane na jedan iPod će na kraju biti sinhronizovane sa svim iPod-ima, tako da bi ovaj jedan problem mogao postati veći. Nastavnici treba da imaju potpunu kontrolu nad onim što se učitava na uređajima, tako da oni treba da zadrže lozinke za sebe.Ne sinhronizujete iPod sa bilo kojim drugim računarom osim sa originalnim.Ako je iPod priključen na drugi računar, dobićete poruku da će sadržaj na iPod-u biti izbrisan. Verovatno ne želite to. Ako kliknete na dugme Cancel, iPod će se puniti, ali neće sinhronizovati.Ne trebate da sinhronizujete uredjaje svakodnevno.Šanse su da neće biti potrebno da sinhronizujete iPad-e i iPod touch-eve svakodnevno. Potrebno je samo da sinhronizujete kada postoji novi podcast, audio, video ili aplikacija koje želite da stavite na iPod. Ako planirate unapred, možete napraviti tako da je sinhronizacija potrebna samo jednom nedeljno, a možda i jednom mesečno. Medjutim,u zavisnosti od upotrebe, uređaji će verovatno morati da se pune na svakih par dana.

Nemojte trošiti previše na uredjaje. iPod touch od 8GB je najpristupačniji. Da li je dovoljno 8 GB? Za većinu, da, 8 GB je dovoljno za nekoliko desetina aplikacija, mnogo audio i nekoliko video snimaka. Možete videti koliko je dostupne memorije zauzeto preglednjem mere kapaciteta svakog iPoda.Mera za svaki iPod se nalazi u iTunes pod Summary kartici .Nemojte kupovati skupe dodatke. Apple prodaje slušalice sa mikrofonom za $ 30, kutije za $ 30, kablove za sinhronizaciju za $ 20 i zidne utičnice za $ 30,kablova., Monoprice prodaje slušalice sa mikrofonom za $ 4 ,kutije za $ 1, kablove za sinhronizaciju za $ 2 i zidne utikače za $ 4.Nemojte maltretirati baterije.iPod i iPad koristi litijumsko-polimerske baterije. Ove baterije će izgubiti na izdržljivosti vremenom. Najgore što možete da uradite je da ostavite iPod-e negde gde je toplo, kao automobil u letnjim mesecima. Takođe nije zdravo za litijumsko-jonske baterije da se potpuno isprazne. Za najbolje održavanje baterije, punite uređaje tokom leta do 80% (takodje budite sigurni da su i skroz ugašeni preko leta).Nemojte koristiti tečnosti za čišćenje ekrana.Ne želite da tečnost uđe unutra. Mikrofiber krpa čisti ekrane jako lepo. Ako je ekran stvarno zaprljan, stavio malu količinu vode na krpu, i zatim očistite uređaj. Apple ne preporučuje da koristite bilo kakve hemikalije na ekranu. Dakle, dabiste očistili uređaje, predlažem korišćenje UV svetla kao npr Germ Gaurdian UV-C svetleći štap .Ne zamajavajte se sa greškamana iPod-u.iPod se lako može vratiti na fabrička podešavanja ukoliko nešto ne bude kako treba (ili ako učenik odluči da zaključa iPod i zaboravi lozinku). Čitajte u vezi sa povraćajem podataka.Ne zaboravite profesionalni razvoj.Uvek postoji nešto novo što se može naučiti, kada je u pitanju nastava i učenje sa iPod-om. Razmislite o zakazivanu radionice sa mnom, Toni Vinsentom i mojim radionicama čak mogu prisustvovati i studenati. Ne zaboravite da sam ponudio podcast za edukatore koji koriste iPod. Pored toga, postoji dosta drugih dobrih sajtova gde edukatori dele svoje iPod Touch aktivnosti, ideje i istraživanja.

Nadam se što temeljnijem stvaranju ove liste.Ja ću ažurirati ovu listu sa vašim sugestijama ,pa ih postavite medju komentarima.Published (Last edited): 27-07-2016 , source: http://learninginhand.com/do