Back to site
Since 2004, our University project has become the Internet's most widespread web hosting directory. Here we like to talk a lot about web servers, web development, networking and security services. It is, after all, our expertise. To make things better we've launched this science section with the free access to educational resources and important scientific material translated to different languages.

Kako da kopirate DVD na hard disk i zatim ga pregledate?Korak 1: Kopirajte vaš DVD film na hard disk uz pomoć Magic DVD Ripper-a

Ako imate dovoljno prostora na disku i želite da uživate u celom DVD filmu, uključujući menije, trejlere i specijalne dodatke, molim vas, idite na Оpciju A. Ako želite da uštedite prostor na vašem disku i uživate samo u filmu, idite na Оpciju B.

Оpcija A: Kopirajte disk u potpunosti

1. Pokrenite Magic DVD Ripper i kliknite Backup tab.
2. Ubacite vaš DVD u DVD-ROM drajv.
3. Odredite destinaciju klikom na “Browser” dugme.
4. Izaberite opciju “Kopiraj disk u potpunosti”.
5. Pritisnite “Start” dugme kako biste započeli narezivanje.

Оpcija B: Kopirajte sam film (bez specijalnih dodataka)

1. Pokrenite Magic DVD Ripper i kliknite Backup tab.
2. Ubacite vaš DVD u DVD-ROM drajv.
3. Odredite destinaciju klikom na “Browser” dugme.
4. Izaberite opciju “Kopiraj sam film”. Magic DVD Ripper će prvo analizirati DVD. Sačekajte koji trenutak. Onda će se pojaviti prozor za biranje, kao što je prikazano na slici iznad.
5. Izaberite odgovarajući naslov iz padajuće liste “Glavni film”. Naš program će automatski izabrati najduži naslov koji želite da kopirate.(Napomena: Da biste izbegli kopiranje falsifikovanog glavnog filma, prvo, pustite DVD i obratite pažnju na broj naslova kada je glavni film pušten. Zatim izaberite odgovarajući broj naslova iz padajuće liste “Glavni film” da biste ga kopirali.)
6. Izaberite audio snimak i prevod koje želite da sačuvate i izaberite podrazumevani audio snimak i prevod. Nakon toga kliknite na OK dugme kako biste se vratili u glavni prozor.
7. Pritisnite “Start” dugme kako biste započeli kopiranje.

Кorak 2: Pregledajte filma sa hard diska uz pomoć DVD player softvera

Obično možete da otvorite VIDEO_TS.IFO fajl pod VIDEO_TS folderom kako biste pustili film sa harda. Ili sledite ova uputstva ispod kako su prikazana.

PowerDVD


1. Pokrenite PowerDVD.
2. Kliknite “Select Source” na korisničkom interfejsu,a zatim izaberite “Open DVD file na hard disku”.
3. Izaberite VIDEO_TS folder pod folderom sa istim nazivom kao i film (Na primer, u pitanju je “F:\temp\HOLLOWMAN\VIDEO_TS\” kao na slici gore). Kada ste gotovi,kliknite OK. (Napomena: Ako koristite PowerDVD 4.0, izaberite VIDEO_TS.IFO fajl u folderu)

WinDVD

1. Pokrenite WinDVD.
2. Idite desnim klikom na prozor za puštanje i izaberite “Source” -> "DVD iz foldera".
3. Izaberite VIDEO_TS folder pod folderom sa istim nazivom kao i film (Na primer, u pitanju je “F:\temp\HOLLOWMAN\VIDEO_TS\” kao na slici gore). Kada ste gotovi, kliknite OK.

Windows Media Player

1. Pokrenite Windows Media Player.
2. Izaberite opciju Open iz fajl menija
3. Izaberite “Any file (*.*)” iz liste Fajlova padajućeg tipa. Selektujte VIDEO_TS.IFO fajl u VIDEO_TS u okviru foldera sa istim nazivom kao i film (Na primer, u pitanju je “F:\temp\HOLLOWMAN\VIDEO_TS\VIDEO_TS.IFO” kao na slici gore). Kada ste gotovi, kliknite OK.
Published (Last edited): 28-07-2012 , source: http://www.magicdvdripper.com/copy-dvd-playback.htm