Back to site
Since 2004, our University project has become the Internet's most widespread web hosting directory. Here we like to talk a lot about web development, networking and server security. It is, after all, our expertise. To make things better we've launched this science section with the free access to educational resources and important scientific material translated to different languages.

Kako da napravite svoj sajt

Saznajte kako da izgradite veb sajt vaše službe ili preduzeća i
uštedite stotine dolara na naknadama za dizajn sa ovim uradite-sami
uputstvima.

Šta tražite?

Kako Napraviti Svoj Sopstveni Veb sajt

Imate službu ili preduzeće.

Hoćete veb sajt.

Ne želite da platite neverovatno visoke cene koje vam traže veb dizajn firme.

Šta da radite?

To je lako!

Kreirajte svoj veb sajt!

"Ali Sam, ja ne znam ništa o kreiranju veb sajta.”

Dobro je da ste našli ovu veb stranicu.

Ovde je korak po korak tutorijal o tome kako da napravite svoj veb sajt.

Nije besplatan, ali to će koštati mnogo manje nego da ga profesionalna veb dizajn firma napravi.

Na Internetu sam tražio lokalnu veb dizajn kompaniju, a oni naplaćuju $150.00 za 1 stranicu sajta, plus 10 dolara mesečno za podršku i servis. To izlazi oko $270.00 godišnje - za samo jednu stranicu!

Postoje firme koje naplaćuju 100 dolara mesečno za običan veb sajt. Neverovatno!

Dozvolite mi da vam pokažem kako da napravite veb sajt za službu ili preduzeće.

Spremni?

Počnimo.

Prvo morate da znate osnove.

Hosting Kompanija

To je kompanija koja ima kompjutere povezane na Internet. Oni će sačuvati sve vaše fajlove na svojim računarima. Postoji nekoliko hosting kompanija. Njihove cene su prilično iste, ali morate da budete svesni mogućnosti koje dolaze sa paketima koje nude. Naveo sam tri hosting kompanije koje preporučujem zbog cene, pouzdanosti i usluga.

Ime Domena

To je dot com ime koje želite da imate za svoju firmu. Ako je vaš posao Mary’s Bakery, možda ćete želeti da vidite da li je marysbakery.com dostupan. Možda ćete morati da budete malo kreativni pri odabiru imena. Najbolja imena su verovatno već zauzeta.

Site Builder

Ukoliko nemate veb dizajn softver, nećete moći da kreirate sami sajt bez pomoći programa Site Builder. Svaka od hosting kompanija koje sam naveo nude besplatan site builder. To može biti malo komplikovano u početku, ali posle malo vežbe, moći ćete da izradite veb sajt pomoću drag and drop softvera.

Dakle, da li ste spremni za početak izgradnje svog sajta?

Ovo su koraci koje treba da preduzmete:

  1. Odaberite hosting kompaniju. Ja preporučujem JustHost.com , BlueHost, i HostGator . Postoje druge, i možda ćete želeti da se raspitate malo, ali ja sam upoznat sa ovim kompanijama, i znam da imaju besplatne Site Builder Programe.

  2. Unesite svoje ime domena u njihovoj aplikaciju da vidite da li je na raspolaganju. Ako je na raspolaganju, dobićete poruku čestitke, i to će vas odvesti na sledeći korak gde će vas pitati da kupite hosting paket. Ako kreirate veb sajt samo da bi reklamirali svoju firmu, onda vam ne treba ništa više od osnovnog paketa. Ako želite da prodajete proizvode preko Interneta, verovatno će vam trebati profesionalni veb dizajner.

  3. Kada završite proces kupovine hostinga, biće vam poslat email sa svim FTP informacijama. FTP je skraćenica za File Transfer Protocol. Ne brinite o tome osim ako ne planirate da pravite svoj sajt na vašem kućnom računaru, a zatim da ga otpremite do hosting kompanije. Ono što želite da uradite je da idete direktno na Site Builder program.

  4. Sada ste spremni da napravite svoj sajt. Igrajte se sa Site Builder programom - dodavanje slika, boja, tekstova, itd. Nećete postati stručnjak odmah, ali ako nastavite da pokušavate, imaćete veb sajt prilično profesionalnog izgleda pre nego što kažete keks. Moj predlog je da napravite privremenu stranicu koja ima sve informacije o vašem ministarstvu ili preduzeću, tako da možete početi da ga promovišete. Kako vreme bude dozvoljavalo, možete da počnete da dodajete još detalja i stranica na vaš veb sajt.

Verovatno možete da imate sopstveni veb sajt za oko $100.00 godišnje. To je oko $8.33 mesečno.

Znam da možda izgleda komplikovano, i verovatno jeste, ali nije li malo frustracije dok učite kako da kreirate veb sajt ministarstva ili poslovni sajt bolje nego da morate da plaćate stotine dolara za to?

Nadam se da je ovo bilo od pomoći.

Ukoliko želite da UponThisRock.com dizajnira vaš sajt ministarstva, mi nudimo usluge veb dizajna. Pišite nam za više informacija.

 

Pitanja? Slobodno me kontaktirajte na admin@uponthisrock.com .

 

Bog vas blagoslovio!
Sam Rangel

Published (Last edited): 19-02-2013 , source: http://uponthisrock.com/create-your-own-website.html