Back to site
Since 2004, our University project has become the Internet's most widespread web hosting directory. Here we like to talk a lot about web development, networking and server security. It is, after all, our expertise. To make things better we've launched this science section with the free access to educational resources and important scientific material translated to different languages.

Kako instalirati Apache Flex 4.8.0 SDK u Flash Builder(graditelj)

Postavljeno 24. Jula 2012. od strane lucamezzalira

U ovom postu ću kroz jednostavan, korak-po-korak, priručnik objasnitit kako se instalira Apache Flex 4.8.0 u Flash Builder, i mada znam da nije u pitanju izgradnja svemirskog broda, možda će novopridošlim programerima zatrebati više informacija, kako bi krenuli da se igraju sa novim SDK.

Novi SDK je manje više isti kao i 4.6, samo pod Apache zastavom, kao što možete pročitati na Spoon websajtu , ali se nadamo da bi nam ljudi koji stoje iza projekta, mogli pružiti nove mogućnosti za naše RIA-ove i mobilne projekte.

Zato krenimo!

Pre svega, preuzmite Apache Flex 4.8.0 binarne za vaš operativni sistem (u mom slučaju je to OS X), obratite pažnju, potrebno vam je oslobađanje binarnih, ne i izvor. Nakon što anzipujete preuzeti fajl, kreirajte folder pod nazivom 4.8.0 u /Aplikacije/Flash Builder 4.5/sdks

Zatim, preuzmite playerglobal.swc , za Flash Player 11, na Adobe websajtu.

Sačuvajte ga u /Aplikacije/Adobe Flash Builder 4.5/sdks/4.8.0/okviri/libs (možda bi bilo zgodnije da kreirate folder nazvan “player”, ili kako već želite, ja koristim naziv “11.1″ i u njemu čuvam swc).

I konačno, otvorite Terminal, sprovedite ga kroz vaše foldere i smestite ga na ovu lokaciju /Aplikacije/Adobe Flash Builder 4.5/sdks/4.8.0/okviri, a zatim pritisnite ANT komandu:

ant thirdparty-downloads

Nakon 10 minuta ćete preuzeti sve:
. OMSF zavisnosti
. TLF okvir
. Flex 4.6 SDK i tako dalje

I poslednje, ali ne i najmanje važno, u Flex 4.8 SDK folderu ćete pronaći env-šablon.svojstva, vi treba da duplirate fajl, pozovete env.svojstva i podesite pravu putanju za svaki folder:

env.AIR_HOME= putanja do AIR SDK u vašem fajlsistemu

env.FLASHPLAYER_DEBUGGER = putanja do Flash Player Debugger(uklanjača kvarova), ako imate instaliran Flash Pro, verziju možete naći u Players/Debug/Flash Player Debugger(uklanjač kvarova)

env.PLAYERGLOBAL_HOME= putanja do playerglobal.swc (to nije putanja u punom smislu, relativna je i započinje iz foldera okviri u Flex SDK!!!)

env.PIXELBENDER_HOME= putanja do Pixel Bender Toolkit 2 (nije neophodno da se podesi, ukoliko ga ne koristite)

env.ADOBE_EXTENSION_MANAGER= putanja do Adobe Extension Manager(upravljač ekstenzijom)

Zapamtite da u fajlu šablona možete pročitati precizno objašnjenje, kako podesiti te promenljive okruženja

Zatim možete početi da uživate u novom Flex SDK.

Tim koji stoji iza Flex-a, u Apache-u, radi na novoj AIR aplikaciji, koja će vam pomoći da u Flash Builder instalirate SDK, ali je još uvek na čekanju… nadamo se da ćemo je uskoro dobiti, a u međuvremenu se nadam da će ovaj priručnik moći da vam pomogne pri instaliranju vašeg IDE-a.
Postoji još jedan način da instalirate SDK, pomoću AIR aplikacije, koju možete preuzeti odavde: http://people.apache.org/~bigosmallm/installapacheflex/
Ukoliko sam izostavio neki korak u svom opisu, molim da ostavite komentar na ovaj post, kako bi svima omogućili da uživaju Apache Flex, hvala unapred.

Published (Last edited): 15-05-2013 , source: http://lucamezzalira.com/2012/07/24/how-to-install-flex-4-8-0-sdk-in-flash-builder/