Back to site
Since 2004, our University project has become the Internet's most widespread web hosting directory. Here we like to talk a lot about web development, networking and server security. It is, after all, our expertise. To make things better we've launched this science section with the free access to educational resources and important scientific material translated to different languages.

Kako napraviti Amazon Kindle knjigu koristeći HTML i CSS?

Pokazacu vam kako da napravite Kindle internet knjigu koristeći HTML 5 i CSS 3. Ovo uputstvo ce vam pomoci da lakse shvatite pružajući vam korak-po-korak uput i opštenamenske Kindle fajlove koji ce vam biti potrebni da možete da počnete da radite svoje Kindle knjige za manje od 10 minuta. Amazon KF8 (Kindle Format 8) otvara nove mogućnosti za dizajnere podržavajući sva čuda CSS 3 i HTML 5 na Kindle uređajima. To je uzbudljivo (i, da, još uvek u povoju) vreme za dizajnere elektronske knjige i nadam se da ce vam ovo uputstvo pomoci i pokrenuti.

Ja vodim Perry Garvin Studio , dizajn firmu u Bruklinu, u Njujorku, a mi smo specijalizovani za dizajn Kindle knjige, i konverziju, web dizajn, dizajn korisničkog interfejsa, brending i razvoj. Saznajte više o nama na http://perrygarvin.com i email studio@perrygarvin.com ako vam je potrebna pomoć sa projektom.

Napred.

Korak 1: Šta treba da znate?

Ovaj tutorijal je napisan za ljude koji koriste Mac. Ako ste na računar, nastavite da čitate, ali ćeš morati da budes na Mac-u da bi ovaj recept radio. To će takođe biti od pomoći ako znate HTML 5 i CSS 3 i ako si upoznat sa XML. A mi ćemo da uradimo malo stvari u Terminalu. Neki ljudi se unervoze kada je komandna linija uključena, ali ne brini. Drži se mene i bićeš u redu.

Korak 2: Velika slika.

Da biste napravili Kindle knjigu, vi sastavite gomilu fajlova i onda ih preradite kroz Amazonov program koji se zove KindleGen. Fajl koji iskači je mobi fajl. To je fajl koji se dobija na vas Kindle za čitanje.

3 Korak: Fajlovi

Prvo morate da napravite datoteke koje čine knjigu

1) Preuzmite ovaj ZIP sa uzorcima fajlova koje sam napravio za vas

2) Raspakujte ih i stavite dobijenu fasciklu pod nazivom "My Kindle book" na svom desktopu

3) Izbrisite fajl ZIP

4) Otvorite taj folder i idemo kroz ove fajlove jedan po jedan.

mycover.jpg

Ovo je omot vaše knjige

mykindlebook.html.

To je sadržaj vaše knjige - šta ce vaši čitaoci čitati. Držite HTML lakim i pogledajte dokumentaciju Amazon za detalje o tome kako žele da pišete sadrzaj svoje knjige .

toc.html

Ovo je tabela sadrzaja. Videćete da svaka veza ukazuje na deo Kindle knjige preko sidrišta.

Style.css

Ovo je za stilizovanjei to kako ćete dizajnirate vašu knjigu pomoću CSS 3. Sam sam stilizovao svoju knjigu tako da je tekst zelen (cripes) i slike su na desnoj strani. Amazon podrška za CSS 3 je nova od januara 2012, a prilično prokleto uzbudljiva zbog novih dizajnerskih opcija koje su napravili. Ovde možete saznati više o CSS 3 oznakama koje Amazon podržava za različite uredjaje .

mykindlebook.opf

Ovo je XML fajl koji govori Kindle-u kako je vaša knjiga strukturirana. Idi napred i otvorite ga (možete koristiti TextEdit ako nemate editor koda)

Stvari između < metadata> oznake definiše metapodatke za knjigu korišćenjem standardnih Dublin Core elemenata:: naslov, autor, datum, itd.

Stvari između < manifest> oznaka govore Kindle-u gde se stvari nalaze. Na primer, videćete da ima reference na svim fajlovima koje trenutno pregledamo: pocetna slika, HTML fajl knjige, tabelu sadržaja HTML fajla, listu stilova i NCX fajl objasni cu to ubrzo)

Stvari između < spine> oznake govore Kindle-u red kako bi ti HTML fajlovi trebalo da budu procitani.. Koristeći ovaj fajl, na primer, kada otvorite knjigu na Kindle-u prvo ćete pogoditi tabelu sadržaja. Onda ćete pogoditi sadržaj knjige. Pogledajte kako "IDREF" u elementima odgovara "ID" u < manifest> elemenatu. Tako < spin> zna šta da predstavi HTML fajlovima. To podudaranje je potrebno, naravno, u suprotnom Kindle neće znati šta da učita. Možete da napravite više HTML fajlova i definiše redosled kojem će se pristupiti u < spine>. Budite sigurni da se pozivate na te HTML fajlove u vašem < manifest> tako da Kindle zna gde se oni nalaze.

toc.ncx

Znate taj dio dužinom dna Kindle koji ima tačke koje vam omogućavaju da preskočite na raznedelove? NCX fajlovi govore Kindle-u gde su ti poeni. The < navPoint> elementi unutar < navMap> oznake definišu te tačke. Za više detalja, pogledajte ovaj post: http://www.cjs-easy-as-pie.com/p/create-ncx-file-by-araby-greene.html .

Takođe sam stavio folder pod nazivom “img” u download i ubacio lepu de Kooning sliku koju ćete videti ugrađen u mykindlebook.html fajl.

I to je to. Ovo su minimum potrebne datoteke da se napravi Kindle knjiga.. Dakle, šta je sledeće korak:

Korak 4: Sastavljanje svega

Idite kroz ovo sa mnom korak po korak

1) Preuzmite i instalirajte ovu aplikaciju sharevare ZIPa : http://www.yellowmug.com/yemuzip/ Nažalost, ne možete koristiti Mac OS sa ugradjenim Zip alatom inače ćete dobiti greške. Nervira ali istinito. Drugi ZIP za stvaranje alata kao Rucksack može takođe raditi, ali Mac OS definitivno neće (kao i za ovo pisanje, Mac OS verzija 10.7.2)

2). Zipujte "My Kindle book" folder preko YemuZip-a ili vaše druge Zip aplikacije ii budite sigurni da je sačuvan na Desktopu.

3) Nađi taj ZIP fajl i promeni ime u "book.epub" (bez navodnika) Verovatno ćete dobiti upozorenje da vas pita da li želite da koristite taj dodatak. Da, zelis. Dakle, vaš fajl treba sada se zove "book.epub". Bio je ZIP, a sada je ePub. Kada bi samo menjanje identiteta u stvarnom zivotu bilo tako lako.

4) Moramo da konvertujemo taj ePub fajl u mobi fajl. - format koji Kindle koristi. Srećom za nas, Amazon je napravio program koji se zove KindleGen koji radi za nas. Vreme je da preuzmete i instalirate KindleGen.

Ono što sledi je sto je tačno na blogu u januaru 2012. Ako čitate ovo u budućnosti, proces može da se promenio malo. Uvek ceni vise Amazon KindleGen dokumentaciju od moje. Ovaj recept radi kao ovo kucanje, ali ja ne mogu da obećam će i u budućnosti biti tako.

5.) Skini te KindleGen sa http://amzn.to/wYEogJ. Ovo je tutorial za Mac korisnike pa zato preuzmeteto sto je za Mac.

6) Raspakujte ga i promenite ime fascikle na "KindleGen" (bez navodnika)

7) Pomerite ga na početnim direktorijum -. gde su vaši "Dokumenti", " Filmovi "i" Slike " folderi.

8) Otvorite Terminal

9) Na komandnoj liniji ukucajte “~/KindleGen/kindlegen” (bez navodnika) i pritisnite Enter

10) Sada morate da dodjete na vas ePub fajl koristeći komandnu liniju. Ovo je najteži deo tutorijala jer zahteva malo UNIXnanja. Dozvolite mi da pokušam da pomognem. Ukucajte (uvek bez navodnika): "cd ~" i pritisnite enter. To ce vas dovesti na Home direktorijumu. Sada ukucajte (opet, bez navodnika), "cd Desktop" i pritisnite enter. Sada ste u vašem Desktopu! Vidiš? Već si UNIX profesionalac. Ukucaj "ls" (bez navodnika) i pritisnite Enter. Videćete listu svega što je na desktopu i na toj listi će biti "book.epub". Sjajno. Sada ukucaj (bez navodnika), "~ / KindleGen / kindlegen book.epub" i pritisnite enter. Gomila kodova bi trebalo da se pojavi (nadam se bez upozorenja ili greške). Sada idite na Desktop i traži: videćete fajl pod nazivom book.mobi

Upravo si napravio svoju Kindle knjigu!

Pogledajmo na to opet.

Najlakši način je da preuzmete Amazon aplikaciju Previewer koja je verzija softvera od Kindlea. Možete ga dobiti ovde: http://amzn.to/w3jJLP

Kada ste preuzeli Previewer, otvorite ga i idi na File> Open i izaberite svoj mobi.fajl sa desktopa.. I tu imate vašu Kindle knjigu. Takođe možete da prevučete i otpustite mobiI fajl na svoj Kindle i pročita ga tamo.

Nešto ne izgleda kako treba. Typo možda? Pa, moraćete da unište svoj mobi fajl i vaš ePub fajl i ponovite korak 2.

Korak 5: Konacan

Ovdje su vam nekoliko korisnih linkova

Amazon’s Kindle Publishing Guidelines:Zvanična Amazon upustva o tome kako bi oni voleli da proizvedete svoju Kindle knjigu. Puna jedetalja koji će vam pomoći da osmislite savrsen fajl.

About Kindle Format 8 : Amazonov novi format za sve Kindle uređaje

About KindleGen: Amazonve aplikacije za proizvodnju mobi fajlova

About Amazon Previewer: Amazonov aplikativni softver za pregled kako Kindle knjiga izgleda

Published (Last edited): 30-01-2013 , source: http://www.perrygarvin.com/blog/2012/01/16/how-to-make-an-amazon-kindle-book-using-html-and-css/