Back to site
Since 2004, our University project has become the Internet's most widespread web hosting directory. Here we like to talk a lot about web development, networking and server security. It is, after all, our expertise. To make things better we've launched this science section with the free access to educational resources and important scientific material translated to different languages.

Kako se upucati u stopalo u bilo kom od programskih jezikaŠirenje savremenih programskih jezika (što sve čini da su ukrali bezbrojne funkcije jedni od drugih) ponekad čini da je teško setiti se koji jezik trenutno koristite. Ovaj vodič je ponuđen kao javni servis za pomoć programerima koji se nađu u takvim dilemama

C
Pucali ste sebi u stopalo.

C++
Slučajno ste stvorili tuce svojih klonova i svima pucali u stopalo. Pružanje hitne medicinske pomoći nije moguće, jer se ne može reći koje su kopije nad bitovima a koje samo ukazuju na druge i govore : "To sam ja, tamo."

JAVA
Posle učitavanja java.awt.desno.stopalo.* i java.awt.pištolj.desna.ruka.*, i pisanja klasa i potrebnih metoda tih klasa, potpuno ste zaboravili šta dođavola radite.

Ruby
Vaše stopalo je spremno da bude upucano već pet minuta, ali vi jednostavno ne možete da nađete gde treba da pucate.

PHP
Pucali ste sebi u stopalo pištoljem koji je napravljen od delova 300 drugih pištolja.

ASP.NET
Pronađete pištolj, on se raspadne. Ponovo ga sastavite, on se ponovo raspadne. Pokušavate koristeći .PIŠTOLJ frejmvork, ponovo se rapadne. Umesto toga, ubodete sebe u stopalo.

SQL
SELECT @municija:=metak FROM pištolj WHERE okidač = ‘POVUĆI’;
INSERT INTO nogu (stopalo) VALUES (@municija);

Perl
Pucali ste sebi u stopalo ali niko ne može da razume kako ste to uradili. Šest meseci kasnije, ni vi ne možete.(poslao Andy)

Javascript
Usavršili ste snažno, bogato korisničko iskustvo za upucavanje sebe u nogu. Tada ste saznali da su meci nedostupni u vašem pištolju.

CSS
Pucali ste sebi u desno stopalo jednom rukom, a onda promenite ruku da se upucate u levo stopalo i shvatite da se pištolj pretvorio u bananu.

FORTRAN
Pucali ste sebi u svaki nožni prst, iterativno, dok vam nije ponestalo prstiju, onda pročitate sledeću nogu i ponovite. Ako vam ponestane metaka, vi ipak nastavljate jer nemate sposobnost obrade izuzetaka.

Modula2
Pošto ste shvatili da u stvari ne možete ništa da postignete na ovom jeziku, pucate sebi u glavu.

COBOL
Koristeći COLT 45 RUČNIPIŠTOLJ, AIM pištolj u NOGA.STOPALO, THEN namesti MIŠIĆ.RUKA.PRST. na RUČNIPIŠTOLJ.TRIGGER i PRITISNI. THEN vrati RUČNIPIŠTOLJ u FUTROLA. PROVERI da li pertla treba ponovo da se veže.

LISP
Pucali ste sebi u dodatak koji drži pištolj sa kojim
Pucali ste sebi u dodatak koji drži pištolj sa kojim
Pucali ste sebi u dodatak koji drži pištolj sa kojim
Pucali ste sebi u dodatak koji drži pištolj sa kojim
Pucali ste sebi u dodatak koji drži ....

BASIC
Pucali ste sebi u stopalo sa pištoljem na vodu. Na velikim sistemima, nastavljate sve dok ceo donji deo tela ne bude preplavljen.

FORTH
Stopalo u sebi pucali ste.

APL
Pucali ste sebi u stopalo, zatim provedete ceo dan razmišljajući kako da to uradite sa manje znakova.

Pascal
Kompajler Vam neće dozvoliti da pucate sebi u stopalo.

SNOBOL
Ako uspete, pucate sebi u levo stopalo.
Ako ne uspete, pucate sebi u desno stopalo.

Concurrent Euclid
Pucali ste sebi u nečije tuđe stopalo.

HyperTalk
Stavite prvi metak pištolja u stopalo vaše leve noge.
Odgovorite rezultatom

Motif
Potrošite dane u pisanju UIL opisa vašeg stopala, putanje, metka, i zamršene arabeske na ručki pištolja od slonovače. Kada se konačno pokrenete da povučete obarač, pištolj zaglavi.

Unix
% ls
stopalo.c stopalo.h stopalo.o prst.c prst.o
% rm * .o
rm: .o: No such file or directory
% ls
%

Paradox
Ne samo da možete da se upucate u stopalo nego to mogu i vaši korisnici.

Revelation
Moći ćete da se upucate u stopalo čim shvatite čemu služe svi ovi meci.

Visual Basic
Pucaćete sebi u stopalo ali vas neće biti briga jer ćete se tako lepo zabavljati radeći to.

Prolog
Kažete programu da želite da budete upucani u stopalo. Program shvati kako da to uradi, ali mu sintaksa ne dozvoljava da to i objasni.

Ada
Nakon pravilnog pakovanja vaših stopala, pokušate da istovremeno napunite pištolj, povučete obarač, vrištite i pucate sebi u stopalo. Dok pokušavate, ipak otkrivate da je vaše stopalo pogrešnog tipa.

Assembly
Pokušavate da pucate sebi u stopalo samo da otkrijete da prvo morate ponovo da izmislite pištolj, metak i stopalo. Nakon što je to urađeno, povlačite obarač, pištolj pišti nekoliko puta a onda se sruši.

370 JCL
Šaljete vaše stopalo do upravljačkog informacionog sistema sa dokumentom na 4000 strana koji objašnjava kako želite da budete upucani. Tri godine kasnije vaše stopalo se vraća isprženo u dubokom ulju.

Python
Pokušavate da se upucate u stopalo, ali samo nastavljate da pogađate između vaših prstiju. (poslao Marco Azaro)
_____________________________________________________________________________________________________

Pronađite najbolji diplomski program da zadovoljite svoje ciljeve obrazovanja u akreditovanim onlajn koledžima . Pretražite saradničke, bačelor, masters ili onlajn doktorske programe u top onlajn školama.
_____________________________________________________________________________________________________

Zašto ići do prave učionice kada možete da dobijete onlajn diplomu računarskih nauka od kuće?! Izaberite iz Ne volim programiranje, proverite druge onlajn računarske i IT diplome
_____________________________________________________________________________________________________

Ne pucajte sebi u stopalo, naučite programiranje tako da možete da izbegnete da pravite budalu od sebe. Ako ste u pravu proverite AdultLearn.com u programiranju, i ako radite dovoljno naporno možete čak dobiti doktorsku diplomu iz IT onlajn! Zato pogledajte u onlajn tečajeve programiranja postanite onlajn master u programiranju !
_____________________________________________________________________________________________________

Napomena: Ja nisam napisao originalni članak, mada sam dodao par stvari na to. Ja sam imao smešnije definicije od gore navedenih u tekstualnoj datoteci već nekoliko godina, i odlučio sam da ih dodam jednog dana.

Takođe mi je ukazano se da postoji još jedan ovakav članak ovde , ali je duži od moje prvobitne verzije tako da mogu samo da pretpostavim da je hibrid sa prvobitnog spiska. Možda originalni autor ažurira svoju listu?
Published (Last edited): 12-09-2012 , source: http://www.fullduplex.org/humor/2006/10/how-to-shoot-yourself-in-the-foot-in-any-programming-language/