Back to site
Since 2004, our University project has become the Internet's most widespread web hosting directory. Here we like to talk a lot about web development, networking and server security. It is, after all, our expertise. To make things better we've launched this science section with the free access to educational resources and important scientific material translated to different languages.

Konvertovanje DVD filomova za iPod ili iPhone korišćenjem Windows-a

anders.com: technology

Možda će vas interesovati:

  • Kako konvertujem video-e za moj iPod ili iPhone?
  • Kako postavljam video-e u moj iPod ili iPhone?
  • Kako postavljam filmove u moj iPod ili iPhone?
  • Kako nabavljam DVD-e za moj iPod ili iPhone?
  • Šta je iPod ili iPhone video format? (MPEG 4 na 320x240)
  • Narezivanje (ripping) DVD-a na iPod ili iPhone

(navedeno je ovde da bi ljudi mogli da pronađu stranicu kada postave ova pitanja mašini za pretraživanje)

Cilj:

Uzmite koji god izvor (source) imate (DVD ili video fajl) i narežite ga na MP4 (mpeg 4) video fajl na 320 x 240 rezoluciji tako da može da se reprodukuje na iPod-u ili iPhone-u. 5G (peta generacija) iPod-ovi neće prihvatiti video na rezolucijama višim od 320 x 240, tako da obično treba da konvertujete vaš video. Tipični DVD film će oduzeti oko 500 do 700 megabajta prilikom konvertovanja.

Oglas

Molim vas, proverite ove momke, oni omogućavaju ovaj sajt.

Kako da dođem dotle koristeći besplatni software na Windows-u:

Kako radite ovo zavisi od toga na kom operativnom sistemu radite. Ova stranica pokriva način na koji treba konvertovati video za vaš iPod ili iPhone korišćenjem Windows-a. Postoji još jedan vodič za konvertovanje DVD-a za iPod ili iPhone na Mac OSX i konvertovanje DVD-a za Zune na Windows-u. Takođe možete konvertovati DVD-e za iPad.

Krenite od samog početka:

“Oduvajte” sve prethodne alate i software koje ste možda instalirali, a koji vam ne trebaju, i za koje mislite da će biti konfliktni kod postizanja dobrog narezivanja DVD-a. Takođe oduvajte sve stare media fajlove koji vam ne trebaju. Ovaj proces je prilično težak na resursima, tako da generalno, što više prostora imate i manje stvari koje se mogu naći na putu, utoliko je bolje.

Software koji vam je potreban:

  • DVD Ripping Package (paket za narezivanje): DVD Decrypter 3.5.4.0 (besplatni download)
  • MPEG 4 encoder: Videora iPod Converter (besplatni download)
  • iTunes (besplatni download)

Pod pretpostavkom da konvertujete DVD za vaš iPod, prvo će biti potrebno da "narežete" DVD na fajl na vašem hard drive-u. Ako samo konvertujete fajlove koji su već na vašem hard drive-u, možete preskočiti ovaj deo i otići na converting section (odeljak o konvertovanju). Da bismo narezali DVD, koristimo DVD Decrypter i stavljamo ga u mod "pojedinačnog fajla", jer je video na DVD-ima razbijen u višestruke fajlove od 1 gigabajta, a mi želimo da završimo sa jednim fajlom.

Narežite DVD koristeći DVD Decrypter

1. Početak

Stavite DVD koji želite da konvertujete u vaš DVD-ROM drive i startujte DVD Decrypter. Disk bi trebalo da je eventualno prepoznat i vi bi trebalo da dobijete sliku ekrana kao ovu dole. Imajte u vidu da DVD Decrypter automatski bira najduži program koji je obično film. Ako nemate dovoljno slobodnog prostora na vašem C: drive-u, možete promeniti odredište klikom na ikonicu malog žutog foldera i odabirom novog odredišta.

2. IFO Mod

Uverite se da ste u IFO modu pritiskanjem na "i" ili proverom pod Mode menijem.

3. Obrada Stream-a

Idite na Stream Processing (Obrada stream-a) tab i sleketujte Enable Stream Processing (osposobiti obradu stream-a).

Napomena: Možda ćete imati druge video i audio opcije na vašem DVD-u. Ovaj ekran je gde birate koju audio i video numeru želite. Obično je default dobar izbor, ali ako na kraju dobijete pogrešan video ili audio kanal (kao što je komentar reditelja ili strani jezik), eksperimentišite sa drugim selekcijama u ovom prozoru.

4. Nema podele fajlova

Treba da se uverimo da ćemo na kraju imati jedan veliki fajl koji sadrži čitav film. Idite na Tools -> Settings i kliknite na IFO Mode tab. Podesite "Flie Splitting"(podela fajlova) na none i pritisnite OK.

5. Pustite da se reže

Kliknite "DVD to Hard Drive" Rip dugme i čekajte da završi. Kada završite, nadamo se da ćete imati jedan veliki fajl koji se završava na ".VOB" gde god da je "Destination"(odredište) podešeno. (iznad dugmeta rip(rezanje))

Imajte na umu, narezivanje je prilično teško na DVD drive-ovima. Ako se učini da se vaše rezanje zaglavilo, pokušajte da upotrebite drugi kompjuter sa novijim DVD drive-om. Takođe, izgrebani ili prljavi DVD-i se ne narezuju dobro, a takođe prouzrokuju da DVD drive konstantno ponovo iščitava delove diska habajući drive. Budite svesno toga kada narezujete. Noviji drive-ovi i savršeni DVD-i čine narezivanje odličnim.

Konvertujte fajl sa Videora iPod Converter-om

1. Pokrenite Videora iPod Converter

2. Konvertujte ekran.

Kliknite Convert tab na levoj strani.3. Transcode New Video

Kliknite Transcode New Video i otkrijte veliki VOB fajl DVD Decrypter kreiran za vas. (Nagoveštaj: potražite ga na mestu kao "C:\DVD_NAME_HERE\VIDEO_TS\VTS_01_01.VOB")4. Output (izlazi) video-a u...

Kliknite Setup tab na levoj strani i definišite gde želite da završi gotov proizvod.5. Profil kvaliteta

Dajte vašem video-u Naslov (Title) i odaberite Profil kvaliteta (Quality Profile) MPEG-4/320x240/768kbps Stereo/128kbps. (i drugi će takođe raditi, eksperimentišite da pronađete najbolji izbor) Zatim kliknite Start da počnete kodiranje.6. Sačekajte da završi.

Dok ovde imate nešto slobodnog vremena, molim vas, pogledajte našeg sponzora. Bez njih, vaš film bi bio zaglavljen na tom DVD-u!

7. Ako kodiranje ne radi,proverite greške.

Videora iPod Converter koristi ffmpeg koji je Unix program. Da bi se pokrenuo ffmpeg pod Windows-om, traži se aktuelna verzija cygwin-a. Možda ćete naći greške koje se odnose na ovo u error log-u. Osposobite ga i vidite šta kaže.8. Uvezite u iTunes

Ako vam izgleda da je sve prošlo dobro, otvorite iTunes i prevucite vaš novi video u vašu Biblioteku (Library) ili direktno u vaš iPod ili iPhone.To je to. Uživajte!

-Anders Brownworth

Published (Last edited): 11-06-2013 , source: http://anders.com/guides/convert/video/iPod/windows.html