Back to site
Since 2004, our University project has become the Internet's most widespread web hosting directory. Here we like to talk a lot about web development, networking and server security. It is, after all, our expertise. To make things better we've launched this science section with the free access to educational resources and important scientific material translated to different languages.

Microsoft Agent Scripting Software 2.1
Microsoft Agent Scripting Softver (MASA) je jednostavan alat za korišćenje za kreiranje MS Agent skripti sa animiranim likovima koji govore. Možete lako da kreirate agent skripte prevlačenjem likova na ekran, biranjem nekoliko opcija i klikom tastera. Nije vam potrebno nikakvo iskustvo u skriptovanju, iako napredni korisnici imaju mogućnost da vide i ,takođe, ručno menjaju generisane skripte. Program ispisuje kompletnu HTML stranicu, spremnu da je otpremite na Vaš web sajt. Sa lako razumljivim interfejsom, bilo koji korisnik windows-a, može da kreira skripte, jer je to softver koji moraju imati svi korisnici windows-a koji su zainteresovani za Microsoft Agent tehnologiju.Uvod u Microsoft Agent


Microsoft® Agent je skup programabilnih softverskih servisa, koji podržavaju prezentaciju interaktivnih animiranih likova u okviru Microsoft Windows® interfejsa. Programeri mogu da koriste likove kao interaktivne asistente da uvedu, rukovode, zabave, ili na drugi način poboljšaju svoje web stranice ili aplikacije pored konvencionalne upotrebe prozora, menija i kontrola.

Microsoft Agent omogućava programerima i Web autorima da ugrade novi oblik korisničke interakcije, poznat kao konverzacijski interfejsi, koji upoređuje prirodne aspekte ljudske društvene komunikacije. Pored miša i tastature za unos podataka, Microsoft Agent obuhvata opcionu podršku za prepoznavanje govora, tako da aplikacija može da odgovori na glasovne komande. Likovi mogu odgovoriti korišćenjem sintetizovanog govora, snimljenog zvuka ili teksta u balonu koji se koristi u stripovima.

Konverzacijski interfejs pristup, olakšan Microsoft Agent servisima, ne zamenjuje konvencionalni grafički korisnički interfejs (GUI). Umesto toga, interakcija likova može se lako pomešati sa konvencionalnim komponentama interfejsa, kao što su prozori, meniji, i kontrole, da bi se proširio i unapredio Vaš aplikacijski interfejs.

Microsoft Agent-ovi programirajući interfejsi olakšavaju animiranje likova da odgovore na korisnički unos. Animirani likovi se pojavljuju u sopstvenom prozoru, pružajući maksimalnu fleksibilnost njihovog pojavljivanja u određenom delu ekrana. Microsoft Agent uključuje ActiveX® kontrolu koja čini svoje servise dostupnim za programske jezike koji podržavaju ActiveX®, uključujući Web skripting jezike, kao što su Visual Basic® Scripting Edition (VBScript). To znači da interakcija likova može biti programirana čak i iz HTML stranice koristeći oznaku.

Svrha


Microsoft Agent verzija 2.0 pruža jedinstvenu tehnologiju za kreiranje inovativnih, novih konverzacijskih interfejsa za aplikacije i Web stranice. Ona pruža moćne animacijske sposobnosti, interaktivnost, i svestranost, sa neverovatnom lakoćom razvoja.

Microsoft Agent je tehnologija koja obezbeđuje osnovu za više prirodnih načina za ljude da komuniciraju sa svojim računarima. To je skup softverskih usluga koje omogućavaju programerima da ugrade interaktivne animirane likove u svoje aplikacije i Web stranice. Ovi likovi mogu govoriti, preko text-to-speech motora ili snimljenog zvuka i mogu čak da prihvate izgovorene glasovne komande.

Microsoft Agent omogućava programerima da prošire korisnički interfejs izvan konvencionalne interakcije miša i tastature, koja preovlađuje danas. Poboljšanje aplikacija i Web stranica sa vizuelnom interaktivnom ličnošću će i proširiti i humanizovati interakciju između korisnika i njihovih računara.

Gde je primenljiv


Postoji neograničen broj uloga i funkcija koje programeri mogu da kreiraju, koje bi ovi likovi obavljali.
  • Domaćin dobrodošlice bi mogao da pozdravlja nove korisnike i obezbedi im obilazak kada se prvi put uključi računar, pokrene aplikacija ili poseti web sajt.
  • Prijateljski nastrojen tutor bi mogao da vodi nekoga kroz zadatak ili drvo odlučivanja, sa uputstvima korak-po-korak, duž celog puta.

  • Messenger bi mogao da dostavlja obaveštenje ili upozorenje da je nova e-mail poruka stigla, a zatim ponudi ćitanje iste.

  • Asistent bi mogao da za Vas obavlja poslove kao što je traženje informacije na Internetu, a zatim da je naglas pročita.
Da biste videli demonstraciju Microsoft Agent tehnologije kliknite na View Demo dugme..Published (Last edited): 18-09-2012 , source: http://www.abhisoft.net/mass/