Back to site
Since 2004, our University project has become the Internet's most widespread web hosting directory. Here we like to talk a lot about web servers, web development, networking and security services. It is, after all, our expertise. To make things better we've launched this science section with the free access to educational resources and important scientific material translated to different languages.

Čistač nereda u Microsoft Word 2000 HTML kodu

Besplatan alat koji uklanja gužvu iz html koda generisanog u Microsoft Word-u 2000.

(Programeri: Kupite izvorni kod - kliknite ovde...)

Dobro je poznato da je Microsoft Word daleko od savršenog, kada se radi o generisanju HTML koda. “Save as web page” - funkcija u Microsoft Word-u, generiše fajlove koji su oko deset puta veći nego što bi trebalo da budu. To je zato što je kod ispunjen mnoštvom tagova za formatiranje strana, kako bi dokument mogao da se prikazuje u Microsoft Office programima (Word+Powerpoint). Ovo “naduvavanje koda” je beskorisno u veb kontekstu, i potencijalno štetno u bilo kom drugom pregledaču, osim Internet Explorer-a.

Problem ne nastaje samo kada se koristi “Save as web page” opcija. Istu zbrku dobijate kada kopirate tekst iz Word-a u “Wysiwyg” uređivač (npr. Frontpage), ili, kao u mnogim slučajevima, u “Content Management System”.

Rešenje: uklonite automatski gužvu iz HTML koda

Stoga je AlgoTech Internet Marketing napravio besplatan alat: Microsoft Word 2000 HTML Mess Cleaner, tj. Čistač nereda u Microsoft Word 2000 HTML kodu. Čistač može očistiti izvorni kod celih dokumenata, ili samo delova teksta. Evo kako to funkcioniše:

  1. Unesite HTML kod, generisan u programu Microsoft Word 2000, u donje polje sa forme
  2. Kliknite na dugme “Očisti kod”
  3. Dobijate čist HTML kod, bez Microsoft-specifičnih tagovaUkloni "<font>" tagove


Word 2000 HTML čistač - izvorni kod

Čistač nereda u Microsoft Word 2000 HTML kodu je programiran u klasičnoj ASP tehnologiji, sa upotrebom VBScript-a, i dostupan je VBScript programerima. Zasnovan je na regularnim izrazima i lako ga je preraditi za aplikacije napisane u drugim jezicima, na primer php, .NET, java, itd.

Skripta, ili njene verzije, trenutno se koriste kao deo više od 200 aplikacija!

Izvorni kod možete kupiti za 119$, sa uračunatim PDV-om (VAT-om) . Mi koristimo PayPal za plaćanja. Prihvatamo VISA i Mastercard, kao i PayPal transfer novca.

Kliknite na dugme “Buy Now” za poručivanje:

Po prispeću uplate, poslaćemo vam e-mailom izvorni kod - spreman za implementiranje u vašu ASP aplikaciju. Nije potrebna instalacija na serveru, niti dll-ovi.

Sva pitanja mogu se uputiti na:
Morten Nilsson
Direktor AlgoTech Internet Marketing-a i Forbrugerportalen.dk

Published (Last edited): 17-10-2012 , source: http://www.algotech.dk/word-html-cleaner-input.htm