Back to site
Since 2004, our University project has become the Internet's most widespread web hosting directory. Here we like to talk a lot about web servers, web development, networking and security services. It is, after all, our expertise. To make things better we've launched this science section with the free access to educational resources and important scientific material translated to different languages.

MooSFV

MooSFV je besplatan CRC (cyclic redundancy check) i MD5 (Message-Digest algorithm 5) program za kreiranje i verifikaciju na Win 9x/NT/2000/XP napisan u programskom jeziku C/C++. MooSFV trenutno može da verifikuje i kreira obe vrste SFV (Simple file verification) fajlova za proveru integriteta podataka (CRC/32), MD5SUM fajlove (Message-Digest 5) i MD5M3U fajlove (MD5 M3U playlists). Ovaj program je prvenstveno stvoren zato što mi se nije svideo način na koji WinSFV verifikuje sfv fajlove – Da bih proverio svoje fajlove, morao sam da trošim suviše vremena na klikove i pritiskanje tastera.

 

>>>>Najnovnije izdanje (30. april 2004.)

 

Preuzmite (download) MooSFV v1.84 ovde:

 

MooSFV.zip
MooSFV.sfv

 

Zašto 1.84? Popravlja neke od poslatih bagova i podešava moju MooSFV email adresu. Nećete verovati koliko sam spam virusa dobio preko moje moosfv pošte (mailbox) jer sam je ostavljao u readme fajl :/. Što se tiče ostalih funkcija u v1.8, ovde spada SVF verifikacija metodom prevlačenja i otpuštanja (drag and drop), opcioni upis fajla tipa .sfv, novi tip fajla md5m3u , nove verifikacione ikone, selekcija provere za sve vrste fajlova i mogućnost dodavanja komentara za sfv i m3u fajlove (kao što su veličina fajla / datum / naziv). Druge manje izmene su navedene u readme (pročitaj).

 

>>>>Informacija u najavi (14. avgust 2008.)

 

MooSFV se više ne razvija. Izvorni kod je tokom godina negde upao u rupu ili je možda zamrznut. Možda se nalazi na nekom CD-u kao backup. U svakom slučaju bio je to lep život jednog softvera. RIP MooSFV :).

 

>>>>Mali savet

 

Efikasno korišćenje selektovane verifikacije (Select Verify):
Recimo da preuzimate deo MooSFV literature sa ftp servera , razbijen u trideset rar fajlova od 15 megabajta (ljudi vole da čitaju mnogo MooSFV literature). Prvo uzmite sfv fajl i otvorite ga pomoću Select Verify. Ostavite ga da radi u pozadini i kako fajlovi pristižu istaknite ih (highlight) i pritisnite Go! dugme.Ukoliko dođe do crc greške, ostavite loš fajl da čeka na ftp-u i ponovo ga proverite kada dođe. Lepo i efikasno:

Ja ažuriram ovaj program i web sajt svaki put, nakon provere da li postoji novija verzija (treba pritisnuti Control-D da bi se ovo označilo).

Published (Last edited): 19-03-2013 , source: http://www.ubercow.com/moosfv/