Back to site
Since 2004, our University project has become the Internet's most widespread web hosting directory. Here we like to talk a lot about web servers, web development, networking and security services. It is, after all, our expertise. To make things better we've launched this science section with the free access to educational resources and important scientific material translated to different languages.

N.A.I Multimedia Studios

Statički sajt ili dinamički sajt?
Koja je razlika?

Iako ne biste odmah primetili, postoji mnogo statičkih sajtova na Internetu danas, ali zbog lakoće upotrebe i fleksibilnosti dinamičkih sajtova, oni polako postaju manje verovatna opcija za dizajnere i krajnje korisnike- klijente.

Statička veb stranica (ponekad nazivana ravnom stranicom) je veb stranica dostavljena krajnjem korisniku tačno onako kako se čuva na serveru. Statička strana će dostaviti iste informacije i grafike za svaku osobu. Svaka strana je ručno kodirana da drži informacije i zahteva ručnu obradu od strane nekoga sa HTML, SHTML, CSS i / ili PHP znanjem o kodiranju da bi napravili promene. Često, ako vlasnik sajta ne troši novac na programere koji bi mu redovno ažurirali sadržaj sajta, sajt može brzo postati zastareo i u stagnaciji.

Ovi sajtovi osim što im nedostaju ažurirane funkcionalnosti, su jeftiniji i brže se kreiraju, razvijaju i hostuju. Mnoge male firme i vlasnici nezavisnih sajtova se ipak odlučuju za ovu opciju samo zbog cene.

Dinamički sajtovi su, u najvećem delu, sajtovi zasnovani na bazi podataka, gde su veb stranice ugrađene u delovima zasnovanim na kodu, koje veb pretraživač spaja, stvarajući kompletnu stranicu za posmatrača. Često, ovi sajtovi daju svom vlasniku sposobnost stvaranja novih stranica i ažuriranje sadržaja u letu, bez potrebe za drugom strankom kroz administraciju (poput WordPress Dashboard).

Ovi dinamički sajtovi su generalno skuplji i oduzimaju više vremena za razvijanje, iako daju vlasniku sajta mnogo veću fleksibilnost i slobodu da sam održava sajt, što može da sačuva novac na duge staze.

Ako tražite budžetske sajtove, ili Vam samo treba portfolio ili usluge poslovnog stila za reklame, gde sadržaj ne treba često menjati, onda statički veb dizajn može da odgovara Vašim potrebama..

Za naše klijente koji vole ovu opciju možemo kreirati nekoliko nacrta dizajna u Adobe Photoshop-u po Vašim potrebama i estetskim zahtevima, koje ćemo preuređivati dok ne budete zadovoljni dizajnom. Kada se ovo postigne, možemo napraviti Vaš sajt koristeći najnovije tehnologije, uključujući CSS i PHP.

Ako želite da saznate više o mogućnostima dinamičkih veb sajtova, posetite našu WordPress dizajn stranu i saznajte koje su Vam opcije na raspolaganju.

Želite da znate više? Molimo kontaktirajte nas. bez problema, za besplatnu konsultaciju!

Published (Last edited): 15-12-2012 , source: http://wordpresswebdesignaustin.com/custom-website-design-austin-tx/static-websites/