Back to site
Since 2004, our University project has become the Internet's most widespread web hosting directory. Here we like to talk a lot about web development, networking and server security. It is, after all, our expertise. To make things better we've launched this science section with the free access to educational resources and important scientific material translated to different languages.

За nmrshiftdb2

Source: http://www.nmrshiftdb.orgnmrshiftdb2 е база на податоци NMR (веб база на податоци) за органски структури и нивните нуклеарна магнетна резонанца (NMR) спектри. Тоа овозможува спектар предвидување (13 C, 1Х и други јадра), како и за пребарување на SPECTRA, структури и други својства.Последна не и најмалку важно, тој карактеристики рецензирани поднесување на бази на податоци од страна на своите корисници.Софтверот nmrshiftdb2 е со отворен код, податоците се објавени под отворено содржина лиценца. Упатете се на документација за подетални информации.

nmrshiftdb2 се базира на NMRShiftDB и има дополнителни податоци и bugfixes и промени во софтверот. nmrshiftdb2 се одржува независно од NMRShiftDB проект.

Вести за nmrshiftdb2

Надградба на софтвер 2011-12-31 12:51 - nmrshiftdb2
Денес nmrshiftdb2 беше обновено на нова порака. Тоа вклучува bugfixes и некои нови функции. За преглед, видете со промени во тукаизвинување до сите кои го доживеале downtimes за време на ажурирањето! Прочитај повеќе »

Си ја заборавивте структури? 2011/12/20 14:48 - nmrshiftdb2
Во случај некој го гледа статистика тесно, тој/таа може да се забележи дека бројот на структури слезе од околу 70. Ова не е губење на податоци, ние сме всушност спојување записи каде дупликат структури пролази во текот на времето. Па ние не се всушност губење на податоци. Прочитај повеќе »

nmrshiftdb2 на GCC 2011 2011/11/11 13:41 - nmrshiftdb2
nmrshiftdb2 беше презентиран во германската конференција за Chemoinformatics во Goslar. Посетителите исто така може да се соберат на новиот nmrshiftdb2 флаер, кои ќе бидат достапни во печатените на избрани настани во иднина и е достапна за преземање на тука
Прочитај повеќе »

nmrshiftdb2 во EUROMAR 2011 2011/08/30 15:37 - nmrshiftdb2
Имавме еден постер презентација на EUROMAR 2011 (заеднички со 33-та Дискусија Средба на спектроскопија Г Поделбата на GDCh и 8-ми Европската федерација на EPR Групи Семинар) 21-25 август 2011, Франкфурт на Мајна, Германија. Ние веруваме дека имаше добар фидбек и за јавна база на податоци и лабораториски систем за администрација. Ќе најдете на постерот за преземање тука
Прочитај повеќе »

Нов сервер 2011/07/10 06:24 - nmrshiftdb2
Од 2011/07/10 нов сервер за nmrshiftdb2 на тука ќе биде активен. Стариот сервер ќе се користи тест пример. Ве молиме следете го линкот даден ако гледате на тест серверот порака и надградба на вашиот обележувачи ако имате било какви укажува на тука
Прочитај повеќе »

Масовно преземање на располагање повторно 2011/04/09 14:35 - nmrshiftdb2
Најголемиот дел преземете во SD и CML формат е достапен повторно. Преземањето е од субверзија историја, која ќе продолжи од почетна точка на nmrshiftdb2 податоци. Види на страницата за помош при тука

Published (Last edited): 12-03-2012