Back to site
Since 2004, our University project has become the Internet's most widespread web hosting directory. Here we like to talk a lot about web development, networking and server security. It is, after all, our expertise. To make things better we've launched this science section with the free access to educational resources and important scientific material translated to different languages.

O nama Nanopaprika.eu

U zajednici za društveno umrežavanje veoma je vruće za nano naučnike. The International Nanoscience Community, TINC, je stvorena od strane mađarskog hemičara i studenta doktorskih studija Andras Paszternak-a. Sada nudi bogat meni komunikacionih alata za međunarodnu zajednicu naučnika koji rade u rastućoj oblasti nanonauka i nanotehnologija, i nedavno je prešla 5100 označenih članova. Virtuelna nano zajednica je u potpunosti opremljena svim funkcijama koje se očekuju kod modernog onlajn umreženog sajta: lični čet, naučni forum, više od 100 tematskih grupa, uključujući mikroskopiju, nanomedicinu, pa čak i forum za raspravu o bezbednosti i toksičnosti. TINC je medijski partner za više od 90 nano konferencija o različitim temama u 2009, 2010, 2011 i 2012.
"Osnovna ideja je bila da stvori nešto personalnije nego što su druge nano mreže na internetu", kaže Paszternak. "Počeo sam sa uređivanjem postojeg nano sajta u mojoj instituciji u Mađarskoj, ali sam shvatio da sajt može da bude mnogo veći, šireći se poput drveta i povezivati nano naučnike širom sveta", dodaje on. ”Registrovanje web adrese www.Nanopaprika.eu za TINC je bila moja mala šala dodajući Mađarski omiljeni začin nano zajednici.” International Nanoscience Community je spojila zajednicu sa više od 5100 članova, istraživačima, studentima, industrijskim partnerima iz Evrope, Indije, SAD, i 70 drugih zemalja. TINC je otvoren za svakoga od postdoktorskih istraživača i profesora, pa do studenata širom sveta. "Postoji samo jedna važna pretpostavka: morate da budete zainteresovani za nano". dodaje Paszternak.

Kontakt: editor@nanopaprika.eu

Flajer: Nanopaprika-flyer.pdf

Published (Last edited): 19-03-2013 , source: http://www.nanopaprika.eu/page/about-us