Back to site
Since 2004, our University project has become the Internet's most widespread web hosting directory. Here we like to talk a lot about web development, networking and server security. It is, after all, our expertise. To make things better we've launched this science section with the free access to educational resources and important scientific material translated to different languages.

"Roll-Околу покрив" опсерваторија

Source: http://www.cityastronomy.com/observatory.htm

Whitepeak опсерваторија, Такома, WA

 "Нема ништо толку убаво како набљудување од вашиот сопствен опсерваторија!"


Ова е опсерваторија со ротирачки покрив, тоа е мојот сопствен дизајн. Тој одговори на специфичните потреби:

1) заштита од ветер и обилните скитници светлина на мојата урбана локација. 

2) Со лесно да се изгради аголна структура без криви површини или соединение агли се користат во градежништвото. 

3) заштита на внатрешноста опсерваторијата и споредни предмети (лаптоп, библиотека итн) од efffects на dewing додека набљудување. (Ова е тежок роса област.) 

4) Лесни, водоотпорна и ефтин конструкција. Вкупните трошоци е под 1000 $. 

5) способност лесно да се ротираат на покривот рачно.

Сметам дека овој проект да биде комплетен успех.

Забелешка, 20 јануари, 2006: По 14,5 инчи на дожд од 19 декември 2005 година, не * една капка * најде тоа е начин во внатрешноста на оваа структура.

Еве некои слики направени по изградбата беше завршена. Изградба слики се поврзани на дното на оваа страница.


 Надворешноста, затворена положба

 Надворешноста, отворен и ротира

 Надворешноста, покачена поглед, отворена положба

 Внатрешни работи поглед

ЛПИ, премиерот фокус, Мед ar-5. 14 рангирани слики, 6-19-05.


Прашања? е-мене во: mclark (на) cityastronomy (dot) com

Детали за градба Вратете се на главната страница

Published (Last edited): 12-03-2012 , source: http://www.cityastronomy.com/observatory.htm