Back to site
Since 2004, our University project has become the Internet's most widespread web hosting directory. Here we like to talk a lot about web development, networking and server security. It is, after all, our expertise. To make things better we've launched this science section with the free access to educational resources and important scientific material translated to different languages.

Open Source mobilne GIS aplikacije

GIS se najviše fokusira na ArcGIS i ESRI pakete. U pogledu pristupa i distribucije, internet mreža nastavlja da dominira budućim planovima i razmišljanjima mnogih kompanija. Ali dobro da je ESRI ArcGIS paket, i open-source svet još uvek nudi neka odlična alternativna rešenja. Osim toga, mi mislimo da je budućnost GIS u mobilnim telefonima. To je mobilna mreža i maternje (instalirane) aplikacije. Imajući to u vidu, mi smo ponovo razmatrali odličnu open source GIS razvojnu biblioteku pod nazivom OpenScales. Radili smo sa OpenScales ranije. Nova verzija 2.0 je upravo objavljena i mi smo bili zainteresovani da je pogledamo, naročito iz mobilne perspektive.

GeoMobile za ArcGIS - besplatan pregledač mobilnog ArcGIS-a

Prošle godine smo izdali besplatnu mobilnu aplikaciju ArcGIS u Android, iOS and Blackberry prodavnicama aplikacija. Nazvan GeoMobile za ArcGIS , naš cilj je bio da se pokaže potencijalna upotreba prilagođenog mobilnog ArcGIS pregledača. Sledeći plan je da napravimo GeoMobile za GeoServer; i ekvivalentni open source.

GeoMobile za GeoServer-besplatan open source mobilnog GIS pregledača

Video prikazuje naše prve korake u pravcu izgradnje GeoMobile za GeoServer:


Naš fokus, pored vizualizacije, je online / offline mobilni GIS, mobilna funkcija uređivanja na terenu, integracija GPS (geolokacija) u rad toka GIS-a i još mnogo toga. Treba napomenuti, postoji neslaganje u open source zajednice oko toga da li Adobe Flex/AIR treba posmatrati kao open source. IDE (ili alat za programiranje) Flash Builder-a nije slobodan. Ali postoje slobodni IDE na raspolaganju. OpenScales i Geoserver su besplatni, a izvorni kod je otvoren. Zaista smo uređivali i uređivaćemo ovaj izvorni kod za izgradnju GeoMobile za GeoServer.

Kao i uvek uživamo u ovim povratnim informacijama . Naš cilj je da pokažemo da su nam na raspolaganju robusna mobilna GIS open source rešenja. GeoMobile za GeoServer će formirati bazu u radu koji ćemo obavljati za klijente koji žele alternativu ArcGIS-a.Published (Last edited): 07-11-2012 , source: http://www.webmapsolutions.com/open-source-mobile-gis-apps