Back to site
Since 2004, our University project has become the Internet's most widespread web hosting directory. Here we like to talk a lot about web development, networking and server security. It is, after all, our expertise. To make things better we've launched this science section with the free access to educational resources and important scientific material translated to different languages.

Сакајќи Star опсерваторија

Source: http://www.peterson-web.com/wish/


МПЦ I15
41 ° 45'41.3" Северна
71 ° 17'57.3" Запад

Сакајќи Star опсерваторија е во приватна сопственост астрономска опсерваторија се наоѓа во Barrington Р.И., САД.

Опсерваторија мисии вклучуваат:
* За да функционира како истражување и развој на објект за тест на нови астрономски хардвер
* Да му служи на научната заедница преку обезбедување на прецизност фотометриски и astrometric податоци од набљудувањата на астероиди и комети. За таа цел, желба Star е означена со Харвард/Смитсонијан Мала Планета центар како опсерваторија сајт I15.
* За да служат како наставни објектот, така како да се промовира подлабоко на јавната свест. За таа цел опсерваторија е поврзан со локалната образование на возрасни центри.
* Место на медитација за мене и пријатели "што нашите фотографии бучава доволно долго за да ни овозможи да се слушне нешто надвор од нас самите."

Овој објект се сместени 14-инчен отворот Шмит Cassagrain телескоп. Тој го претставува кумулација на живот на ѕвездите и се прашувам.

Пит Питерсон

Информации за Астрономија класи

Информации за локалните астрономијата клубови и здруженија

Астро слики

Опсерваторија градежни детали

Контакт Пит

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Published (Last edited): 27-07-2016 , source: http://www.peterson-web.com/wish/