Back to site
Since 2004, our University project has become the Internet's most widespread web hosting directory. Here we like to talk a lot about web development, networking and server security. It is, after all, our expertise. To make things better we've launched this science section with the free access to educational resources and important scientific material translated to different languages.

Početni koraciThis is an unofficial translation of the official documentation found here: http://www.web-polygraph.org/docs/userman/start.html

1. Za nestrpljive

2. Zahtjevi:

Ovo je minimalna ček lista za Poligraf:

  1. Unix ili MS Windows operativni sistem. Poligraf je testiran ( u različitim uslovima i u različitim vremenima) na FreeBSD,OpenBSD,Linux,Solaris,True64 (bivši Digital), Unix, HPUX, IRIX i Windows 2000 (domaći i Cigvin okruženje).

  2. C++ kompajler. Poligraf koristi C++ Funkcije koje imaju široku podršku. Poligraf ne koristi STL biblioteku. Najnovija verzija g++ sa GCC distribucijom trebala bi da bude dovoljna za Unix platforme. Koristili smo MS VIsual C++ kompajler za Windows port.

  3. Poligrafski izvori su manji od 3 MB nekompresovani. Kompilacijski disk zavisi od okruženja. Na primjer, tokom izgradnje, Poligrafa 2.6.0. direktorijum raste do 61 MB na FreeBSD i na 140 MB na Solaris. Instalacijski katalog uzima ispod 30 MB na FreeBSD i oko 90 MB na Solaris-u. Povezivanje opcija i drugih ekoloških faktora uticati će na korišćenje diska.

  4. Procesor, memorija, disk, mrežni i drugi potrošni resursi zavisit će od zahteva i obima posla u upotrebi. Za većinu proizvodnih testova, najmanje dve mašine su potrebne ( da pokrenete klijenta i server proseca Poligrafa).

   Nećete morati imati više od 1024 fajlova deskriptora, ali verovatno će te trebati više od 256. Budite sigurni da vaš operativni sistem može da podrži granicu koja vam je potrebna.

   Pristup privilegovanim lukama i sposobnost da se stvore IP alijas uopšte nisu potrebne.

Večina operativnih sistema su specifične instrukcije kao i Unix-centric. Mi ne znamo mnogo o Windows okruženju.

3. Instalacija


3.1. Konfigurisanje o raspodeli

Poligraf dolazi sa auto-konfiguracionom skriptom. Skripta analize vaše životne sredine se podudara sa podešavanje sklada Poligrafa. Konfiguracijski korak je neophodan za instalaciju Poligrafa.

  1. Otpakujte arhivu. Na primer:

   gunzip -c polygraph-2.6.0-src.tar.gz | tar -xvf -
  2. Promenite direktorijum Poligrafa-

   cd polygraph
  3. Konfigurišete raspodelu

   ./configure

Gledaj proces konfigurisanja radi upozorenja i grešaka. U nekim slučajevima, možda će te morati da navedete parametre za konfiguracijeske skripte. Pročitaj instalacijski fajl ili tip /konfigurisati- potrebna ti je pomoć tj. više informacija.

Poligraf nema tu opcijonalnu karakteristiku modula koje su moguće ili ne u vremen konfiguracije.

Imajte na umu da konfiguracijski proces sakriva neke rezultate. Ono sto je sakriveno može se naći u datoteci config.cache. Ako ste trivijalni sa konfiguracijskim parametrima ili ako menjaju svoje postavke, verovatno je dobra ideja da fajl cache ukloniš prije nego što ponovo pokreneš konfiguraciju. Inače, skripta ne može primetiti promene koje ste napravili. Osim toga, da bi uklonili sve tragove uspešne konfiguracije i vratili na osnovu, vi morate pokrenuti čišćenje diska.

MS Windows korisnici trebali bi preskočiti korak za konfigurisanje.

3.2. Izgradnja raspodele

  1. Promeni svoj direktorijum poligrafa / ako već niste tamo.

  2. 2. Pokrenite

   make

   Ako nemate GNU marku instaliranu na vašem sistemu, instalirajte ga. Domaći kreatori mogu da rade, ali GNU kreatori često rade bolje.

   Pazi na kompilacijska upozorenja i greške. Molimo vas da ih prijavite. Nisu sva upozorenja štetna ali ne škodi da proverite.U našem okruženju, Poligraf je sastavljen bez upozorenja.

  3. Neko bi trebao da kreira nekoliko izvršnih uključujući o polyclt i polysrv. Ovi programi su dovoljni za pokretanje većinu testova i analiza rezultata.

   Neki od opcijskih alata ne mogu se graditi na vašem sistemu.Na primer, između ostalog, polymon zahteva pravilno instaliranu ncurses biblioteku.

  4. Da bi ste instalirali polygraf datoteke, pokreni

   make install

   Da bi se uradilo vama će biti potrebno posebne dozvole za pristup fajlovima, u zavisnosti od toga šta će te reći o instalacionom direktorijumu. Po standardu, poligraf će se instalirati u usr/local/poligrafa direktorijuma.

Ako dobijete greške tokom izgradnje, prijavite ih nama. U najmanju ruku, verovatno vam možemo pomoći da rešite problem. Generalno, bez povratne informacije, greška će ostati tamo - mi ne oslobađamo izvorni kod koji ima kompilacijski problem u našoj sredini, tako ako vidite neku grešku, možete biti sigurni da mi ne znamo o tome...

Korisnici MS Windows-a ne moraju da sastavljaju poligraf jer binarni su dostupni (u InstallShield formatu). Međutim, oni mogu da pokušaju da sastave poligrafsko pokretanje pomoću bat bach fajla sa poligrafske raspodele (zahteva će Microsoft nmake).

Poligraf je poznat da je sastavljen sa g++ i MS Visual C++, ali i drugi sastavljači mogu raditi tako dobro.

3.3. De-instalacija

U vreme pisanja ovog teksta, poligraf ne podržava automatsku de-instalaciju. Morate ručno ukloniti nepotrebne fajlove.

Published (Last edited): 25-09-2012 , source: http://www.web-polygraph.org/docs/userman/start.html