Back to site
Since 2004, our University project has become the Internet's most widespread web hosting directory. Here we like to talk a lot about web development, networking and server security. It is, after all, our expertise. To make things better we've launched this science section with the free access to educational resources and important scientific material translated to different languages.

Potpuna mapa za WordPress i WP Geo


Kada sam počeo da pišem travel blog pre skoro pola godine, imao sam određenu viziju kako bi to moglo da izgleda. Želeo sam veliku svetsku mapu, na koju bih mogao da ubadam male igle . Svaka igla bi predstavljala jedan blog post, i svako pritiskanje omogućava da pročitate post u jednom od onih malih Google Maps balončića.

Postoji popularni WordPress dodatak koji se naziva WP Geo koji Vam omogućava da snimite geografsku širinu i dužinu svakog posta. WP Geo skladišti neophodne informacije u bazu podataka i ima odličan administratorski interfejs. Nažalost mape koje proizvodi su sasvim suprotne mojoj ideji: WP Geo stavlja malu mapu na Vaš post, a ja sam hteo da stavim moje male postove na veliku mapu!

Tako sam napisao WordPress dodatak za proširenje WP Geo i dodavanje velike privlačne mape. Da bi ga koristili, morate instalirati WP Geo. Da biste ga videli u akciji, proverite my own travel map . Dodatak se zove:

WP Geo Big Map


(Dođavola, trebao sam ga nazvati WP Geo Big Sexy Map, ali je suviše kasno da sada promenim naziv)

Nakon instalacije WP geo i ovog dodatka, napravite novu stranicu koja neće posedovati ništa sem shortcode[big_map]. Ovaj čaroban kod zamenjuje celu stranicu ogromnom kartom, i svi vaši postovi će se pojaviti kao iglice na mapi.

Ovaj kod ima veliki broj opcija za prilagođavanje koje su detaljno objašnjene na stranici wordpress.org .

Neke smernice:
Instalacija


NAPOMENA : WP Geo Big Map je podešena da radi sa Twenty Ten temom koja je standardna za WordPress 3.x. Ukoliko koristite drugu temu koja se ne zasniva na Twenty Ten, konsultujte readme.txt za dalje instrukcije.

Najlakši način da instalirate dodatak je preko WordPress komandne table. Prijavite se na svoj sajt, idite na "Plugins> Add New", potražite "big map" i instalirajte.

Ako želite da vidite izvorni kod, ili da ručno instalirate dodatak, možete ga preuzeti sa mog Mercurial skladišta.
Published (Last edited): 30-09-2012 , source: http://berniesumption.com/software/wp-geo-big-map/