Back to site
Since 2004, our University project has become the Internet's most widespread web hosting directory. Here we like to talk a lot about web development, networking and server security. It is, after all, our expertise. To make things better we've launched this science section with the free access to educational resources and important scientific material translated to different languages.

Як стварыць і выкарыстоўваць вянок Адвэнту

Марцін Лютэр быў шэраг ідэй, за тое, што людзі маглі зрабіць дома, каб выкладаць катэхізіс сваім дзецям. Ён, вядома, не вынайшаў сабе вянок, таму што сыходзіць каранямі ў старажытныя часы Рымскай імперыі, і, верагодна, нават раней. Людзі выкарыстоўвалі вянкі як упрыгожванне Адвэнт задоўга да Лютэра, але Лютэр, магчыма, выкарысталі вянок як прылада хрысціянскага адукацыі і, такім чынам папулярызаваць яго. Я падазраю, што ён прыклаў руку, таму што вянок Адвэнту ў яго цяперашнім выглядзе пачалося ў Германіі ў якасці карыстацкага сям'і лютэранскага. З прышэсця вянкі першапачаткова выкарыстоўваліся ў доме, большасць з іх вы знойдзеце на продаж малыя. Яны не сталі папулярнымі ў царкве да сярэдзіны дваццатага стагоддзя. Зараз яны амаль універсальным.

Вы можаце зрабіць вянок Адвэнту або з чатырма ці пяццю свечкамі.

Як зрабіць вянок Адвэнту

Па-першае, паставіць чатыры свечкі на вянок або, па крайняй меры ў крузе. Традыцыйна свечкі фіялетавага, так як у старажытнасці, пурпурны фарбавальнік быў вельмі дарагім, і гэта быў колер каралеўскай сям'і. Мы выкарыстоўваем фіялетавы для прышэсця, таму што гэта сезон прыходам караля. Калі вы не можаце атрымаць фіялетавыя свечкі, вы можаце замяніць сінія. Вы таксама можаце зрабіць адну з свечак ружовы, калі вам падабаецца-тэхнічна, гэта ружовы. Калі ў вас ёсць пятую свечку, яна ідзе ў цэнтр вянка і ён павінен быць белым.

Picture of an Advent wreath

Калі вам цікава, выкарыстанне колеру ў набажэнстве, вы можаце даведацца больш аб колерах .

Вось пяць свечак і іх сімволіка:

Першая свечка
Колер: фіялетавы
Тэма: Надзея
Першая нядзеля Адвэнту
Другая свечка
Колер: фіялетавы
Тэма: Каханне
Другая нядзеля Адвэнту
Трэцяя свечка
Колер: фіялетавы або ружовы
Тэма: Радасць
Трэцюю нядзелю Адвэнту
Чацвёртая свечка
Колер: фіялетавы
Тэма: Свет
Чацвёртае нядзелю Адвэнту
Факультатыўны Свечка цэнтр
Колер: белы
Тэма: Каляды
Каляды

Што Адвэнт Вянок сродкі

Гістарычна склалася так, свечкі не маюць больш сэнсу, чым зваротны адлік. Гэта значыць, яны першапачаткова стаялі на 4, 3, 2 і 1. Тым не менш, такія людзі, як на рэчы ў царкву, каб мець сімвалічнае значэнне, бо свечкі паступова набыла значэнне Я даў табе вышэй. Калі хто-то ў вашай царквы кажа вам, што свечкі ёсць і іншыя значэння, чым надзея, любоў, радасць, або свет, яны не памыляюцца, яны проста розныя. Значэнні настолькі новае, што яны не цалкам стандартызаваны.

У некаторых месцах, трэцяя свечка ружовы, у іншых чацвёртай свечкі ружовы, у трэціх, усе чатыры свечкі фіялетавы. Фіялетавы свечак падчас Адвэнту, калі літургічная колер фіялетавы, і белая свечка гарыць у Напярэдадні Каляд (гэта значыць, пасля заходу сонца), калі літургічны колер белы. Так што тлумачыць колеру фіялетавых і белых свечак-яны проста матч літургічнай дэкору. А як наконт ружовых свечкі, калі ён ёсць?

Ружовыя свечкі становіцца ўсё больш і больш папулярным, але ён мае дзіўнае паходжанне. Даўным-даўно, тата быў звычай даваць каму паднялася на чацвёртае нядзелю Вялікага посту. Гэта прывяло рымскага каталіцкага духавенства насіць ружовыя адзення на гэтую нядзелю. Эфект быў даць некаторы палягчэнне ўрачыстасць Вялікага посту, так што гэта быў вельмі папулярны звычай. Першапачаткова, да гандлёвых цэнтраў-Адвэнту было ўрачыстае хутка ў рамках падрыхтоўкі да Калядаў, таму звычай быў распаўсюджаны на трэцюю нядзелю Адвэнту, каб ажывіць яго трохі, таксама. Недзе там трэці свечку Адвэнту вянок паружавеў. У той жа час Адвэнту больш не урачыстым і тата больш не мае звычай выдачы руж. Гэта выгляд дзіўна думаць, што Метадыст паставіць свечку ў ружовы вянок Адвэнту лютэранскай таму што тата меў звычай мець звычай выдачы ружы, але часам мы крыху больш экуменічнага, чым мы думаем!

Памятайце, што калі 24 сне гэтую нядзелю, гэта чацвёртае нядзелю Адвэнту да заходу, на якім яна становіцца напярэдадні Калядаў. (Ева сродкі ўвечары, у рэшце рэшт!)

Як выкарыстоўваць Ваш Адвэнт Вянок

Ідэя складаецца ў выкарыстанні вянок у спалучэнні з богаслужэння або асабістую ці сямейную малітву на чатыры нядзелі Адвэнту. Вы запаліць свечкі ў пачатку кожнай службы і нюхальны тытунь іх у канцы.

  • У першую нядзелю Адвэнту, вы святло першай свечкі. У вашай службы, а затым патушыць свечку.
  • На другую нядзелю Адвэнту, вы свет дзве свечкі, спачатку адзін з папярэдняе нядзелю, то другі. У вашай службы, а затым патушыць сьвечкі.
  • На трэцюю нядзелю Адвэнту, вы свет дзве свечкі ад папярэдніх тыдняў, у тым парадку, запаліў іх раней, то вам дадаць трэці. У вашай службы, а затым патушыць сьвечкі.
  • На чацвёртае нядзелю Адвэнту, вы святло тры свечкі ад папярэдніх тыдняў, у тым парадку, запалілі іх перад, то вы святло чацвёрты. У вашай службы, а затым патушыць сьвечкі. Вы павінны атрымаць ступеністы эфект, так як кожная свечка рознай даўжыні да цяперашняга часу.

Калі ў вас ёсць пятую свечку ў цэнтры, то на Каляды вы святло чатыры свечкі ў тым парадку, запаліў іх раней, і тады вы святла цэнтры свечку. У вашай службы, а затым патушыць сьвечкі.

Вы заўважылі, як я падкрэсліваю, паправіўшы з свечак у канцы кожнай службы? Гэта не мае абсалютна ніякага значэння літургічнай бы то ні было, але гэта жыццёва важна, і вы не павінны пакідаць яго. Гэта прадухіляе свечкі ад спальвання ваш дом.

Я рэкамендую вам патушыць сьвечкі, а не дзьме іх. Прычына ў тым, што калі вы ударам іх, вы можаце пырскаў гарачага воску над усімі.

Малітвы для выкарыстання з Адвэнту Вянок

Пры выкарыстанні Адвэнт Вянок ў асабістае ці сямейную малітву, вы можаце выкарыстоўваць любы пісанні і малітвы, як вы. Калі вам патрэбна адпраўная кропка, тут нешта, каб вы пачалі. Калі ласка, не прымаць яго ў якасці усталяванай формы. Вы можаце выкарыстоўваць розныя паказанні, вы можаце змяніць малітвы, і вы можаце дадаць сьпевы, калядкі, ці іншыя малітвы, як вам падабаецца.

У першую нядзелю Адвэнту

  • Лёгкі фіялетавы свечкі
  • Чытайце Ісая 60:2-3
  • Маліцеся, нешта накшталт гэтага:

    Гасподзь Бог, мы запальваем гэтую свечку, каб падзякаваць вас за ваш сын нашага Збаўцы Ісуса Хрыста, Які ёсьць сьвятло сьвету. Мы, хто сядзеў у цемры, убачыць сьвятло вялікае, святло Езуса Хрыста, нашага выратавання. Мы даем вам падзяку і хвалу ў імя Ісуса, таму што ён жыве і валадарыць з вамі ў вашай славы, і ў адзінстве Святога Духа, амін.

На другую нядзелю Адвэнту

  • Святло два фіялетавых свечак
  • 1:04 Чытайце Марка
  • Маліцеся, нешта накшталт гэтага:

    Гасподзь Бог, мы запальваем гэтую свечку, каб падзякаваць вас за ваш сын нашага Збаўцы Ісуса Хрыста, Які ёсьць шлях. Мы, як авечкі збіліся з шляху знайшлі шляхі да Вас праз Ісуса Хрыста. Мы даем вам падзяку і хвалу ў імя Ісуса, таму што ён жыве і валадарыць з вамі ў вашай славы, і ў адзінстве Святога Духа, амін.

На трэцюю нядзелю Адвэнту

  • Святло тры фіялетавыя свечкі
  • 35:10 Чытайце Ісаі
  • Маліцеся, нешта накшталт гэтага:

    Гасподзь Бог, мы запальваем гэтую свечку, каб падзякаваць вас за ваш сын нашага Збаўцы Ісуса Хрыста, які прыносіць нам вялікую радасць. Мы, хто хадзіў у цені даліны смерці знайшлі жыццё ў ўваскрэсеньне Ісуса Хрыста. Мы даем вам падзяку і хвалу ў імя Ісуса, таму што ён жыве і валадарыць з вамі ў вашай славы, і ў адзінстве Святога Духа, амін.

На чацвёртае нядзелю Адвэнту

  • Святло ўсе фіялетавыя свечкі
  • Чытайце Ісая 9:6-7
  • Маліцеся, нешта накшталт гэтага:

    Гасподзь Бог, мы запальваем гэтую свечку, каб падзякаваць вас за ваш сын нашага Збаўцы Ісуса Хрыста, Які ёсьць Князь свету. Мы, якія жывуць у разладзе і барацьбы знайшлі свету на абяцанне вечнага жыцця праз Езуса Хрыста. Мы даем вам падзяку і хвалу ў імя Ісуса, таму што ён жыве і валадарыць з вамі ў вашай славы, і ў адзінстве Святога Духа, амін.

Напярэдадні Каляд пасля заходу сонца або на Каляды
(Калі ў вас ёсць пятая белая свечка у цэнтры)

  • Святло ўсе фіялетавыя свечкі і белыя свечкі
  • Чытайце Лукі 1:68-79 і Лукі 2:1-20
  • Маліцеся, нешта накшталт гэтага:

    Мы дзякуем Цябе, Гасподзь Бог, таму што ў гэты дзень, ваш Слова стала плоцьцю ў Збаўцу нашага Ісуса Хрыста, нарадзіўся ад жанчыны, і хадзіў сярод нас, як чалавек. Дапамажыце нам пераймаць вашага ўвасаблення, выяўляючы нашу веру ў наш паводзіны, а таксама ў нашай мове. Для цябе, Госпадзе, мы даем нашу гонар, хвала, пашана і любоў, у самым сьвятым і каштоўных імя Той, хто нарадзіўся сёння, таму што ён жыве і валадарыць з вамі ў вашай славы, і ў адзінстве Святога Духа, амін.

Вы можаце спампаваць версію для друку старонкі для выкарыстання ў якасці боку-аўт або бюлетэнь ўстаўкі.

Published (Last edited): 05-06-2011 , source: http://www.kencollins.com/question-10.htm