Back to site
Since 2004, our University project has become the Internet's most widespread web hosting directory. Here we like to talk a lot about web development, networking and server security. It is, after all, our expertise. To make things better we've launched this science section with the free access to educational resources and important scientific material translated to different languages.

Račun


Kada ću dobiti svoju fakturu?


Kada jednom izvršite uplatu , trebalo bi dabijete svoju fakturu u roku od dva dana. Faktura će vam biti poslata na registrovanu email adresu ili na posebnu adresu za fakturisanje ako ste je dostavili. Ukoliko imate problema sa pronalaženjem fakture, preporučujemo da proverite vaš spam folder i whitelisting pidoco.

Kako mogu da nadogradim svoj nalog?


Prijavite se i idite na "Account" odeljak na sajtu. Izaberite dugme "upgrade" . Aleternativno, možete da prodjete kroz proces kupovine ponovo. Ako vrednost nadogradnje premašuje preostalu vrednost vašeg trenutnog plana, preostala vrednost će u poslednjem koraku biti oduzeta od konačne cene, tako da ćete platiti samo razliku izmedju dva plana . Ako odlučite da umanjite vaš račun, možete da iskoristite preostali kredit na svom računu, ali nećemo moći da vam izvršimo povraćaj.

Koliko je vremena potrebno da bi nadogradnja plana bila aktivirana?


Obično se nadogradnja primenjuje trenutno, ali u nekim slučajevima može proći i 24 sata do aktivacije. Medjutim, u toku ovog perioda, možete da nastavite da koristite postojeći plan.

Koliko je potrebno da timske licence budu aktivirane?


Obično, timske licence se aktiviraju odmah po imenovanju računa. Medjutim, u nekim slučajevima može proći i do 48 sati, dok svi računi ne budu u potpunosti aktivirani.

Kako mogu da promenim svoje informacije o plaćanju?


Da bi ste promenili vašu adresu za fakturisanje, idite na "Payment Information" u "Account" odeljku. Izmena će biti primenjena na sve buduće fakture.

Da bi ažurirali detalje sa vaše kreditne kartice, morate da prodjete ponovo kroz proces plaćanja. U toku procesa plaćanja, možete da izaberete novi plan, ili da zadržite svoj postojeći, i unesete nove detalje sa vaše kreditne kartice. Mi ćemo preneti preostalu vrednost tekućeg plana.

Kako da otkažem svoj plan?


Ukoliko želite da prekinete vaš Pidoco plan, prijavite se na svoj nalog i kliknite na dugme “Unsubscribe” u "Account" odeljku našeg sajta. To će zaustaviti automatska plaćanja i vi ćete izgubiti pristup vašem prototipu na kraju vašeg tekućeg obračunskog perioda. Pre nego što vaš plan istekne, uverite se da ste izvezli sve prototipove koji su vam potrebni. Ukoliko želite da izbrišete sve vaše podatke sa našeg sistema, molimo stupite u kontakt sa nama preko našeg contact form.

Da li ću izgubiti svoje prototipove posle probnog perioda?


Ne. Prototipovi koje ste napravili u toku probnog perioda ostaće sačuvani u vašem nalogu. Možete im ponovo pristupiti kada budete kupovali kompletan plan.

Gde mogu da modifikujem svoje podatke za prijavljivanje i email adresu?


Da bi promenili vaše podatke za prijavljivanje, uključijući i vašu email adresu , molimo da se prijavite sa vašom registrovanom email adresom i lozinkom, i upotrebite "Account" link u gornjem desnom uglu.

Izrada prototipova

Koliko prototipovi mogu postati kompleksni ?


Ne postoji ograničenje za vaše prototipove: napravite stranice sa onoliko elemenata koliko želite. Kao i sa bilo kojim softverom, medjutim, što više stranica koristite, to je vašem kompjuteru potrebno više snage. Da biste obezbedili adekvatne radne performanse, preporučujemo da podelite velike projekte (više od 100 strana) na nekoliko prototipova. Preporučujemo da napravite nekoliko Foldera ili Screenflows kako bi struktuirali prototipove i umanjili njihovu kompleksnost.

U toku probnog perioda postoji limit do 5 stranica po prototipu.

Šta mogu da uradim sa mojim prototipom kada je završen?


Možete da simulate prototipove u vašem pretraživaču ili na mobilnom uredjaju, ili možete da ih share šaljući link putem email-a. Alternativno, možete da izvezete prototipove u zip-fajl (koji uključuje povezane HTML fajlove i slike sa ekrana) i da sačuvate i simulirate prototip lokalno na vašem uredjaju.

Čemu služe Screenflows ?


Screenflows vam pomažu da držite korak sa velikim prototipovima sa mnogo stranica. Možete da podelite prototipove na različite upotrebe scenarija. Sve stranice mogu biti korišćene u bilo kom Screenflows-u, i definisane veze će raditi globalno.

Koja je razlika izmedju View i Review?


Možete da delite vaše prototipove sa ostalima zbog povratnih informacija, i njima neće biti potrebna Pidoco licenca. Ako pošaljete view invitation, osoba kojoj šaljete će moći da je vidi i da klikće kroz vaš prototip, baš kao što vi to možete u prikazu simulacije. Review funkcioniše isto, ali druga osoba može da pravi komentare prevlačenjem pomoću comment markera. Vi možete da odgovarate i formirate diskusije, koje takodje možete da izvezete.

Kako saradnja funkcioniše?


Druge osobe mogu da edit projekat na kome rade u isto vreme kad i vi, ukoliko im date dozvolu, i ukoliko imaju Pidoco Expert ili Classic License. Oni mogu da menjaju prototip, odobravaju pristup trećoj strani, a takodje i pristup simulaciji prikaza prototipa. Ako saradjujete na prototipu, sve promene će biti sačuvane normalno, ali vi ne možete da opozovete rad druge osobe.

Koliko ljudi istovremeno može da uredjuje prototip?


Možete da pozovete koliko god želite osoba da rade na prototipu. Za sada ne postoji ograničenje koliko osoba može da ga uredjuje istovremeno. Svako uredjivanje prototipa zahteva individualni Pidoco korisnički nalog sa validnom Classic ili Expert Licence-om.

Kako mogu da sačuvam svoj rad ?


U Pidoco, vaše izmene se čuvaju automatski. Možete takodje da sačuvate verzije svog prototipa, kojem možete da pristupite kasnije. Za pristup prethodnoj verziji , samo idite u “My Prototypes” i kliknite na tab verziju. Zatim izaberite verziju koju biste želeli da kopirate u novom prototipu.

Tehnički deo

Da li pidoco mora da bude preuzet i instaliran ?


Ne, pidoco° direktno pokreće vaš web pretraživač . Nema potrebe da preuzimate niti instalirate bilo koji softver. Prednost je u tome što dobijate redovo ažuriranje za pidoco i vaši prototipovi su podržani bez vaše intervencije. Mi brinemo o tome za vas.

Sa kojim pretraživačima pidoco može biti korišćen?


Pidoco trenutno može biti korišćen sa Firefox-om (verzija 3 i novija), Safari -jem(verzija 4 i novija), i Google Chrome-om (virzija 1 i novija). Radimo na podržavanju bilo kojeg pretraživača koji ima prirodno implementiran SVG . Ako iz nekog razloga ne možete da koristite neki od ovih pretraživača, možete preuzeti i izvršiti pidoco direktno sa svog desktopa. (Zahteva Windows 2000 ili noviju verziju, i radnu internet konekciju.)

Prototipovi koje vi napravite mogu biti simulirani u svim savremenim pretraživačima, uključujući Internet Explorer (verzija 7 i novija) Firefox (verzija 3 i novija), Safari (verzija 4 i novija, uključujući iPhone-ove), Google Chrome (verzija 1 i novija), takodje i Opera (verzija 9 i novija).

Šta da radim ukoliko primetim grešku ?


Neprekidno radimo iza scene na usavršavanju servisa za vas . Usled toga, manji problemi povremeno mogu da iskrsnu. Često uočimo te probleme i regujemo na njih što je moguće pre ali, ako primetite nešto neobično contact us, opišite nam problem koji ste iskusili što je moguće detaljnije, i obavestite nas koji ste pretraživač koristili. Link za vaš prototip, screenshots i video snimci bi takodje bili korisni kako bi ustanovili šta je bilo pogrešno i rešili problem što je moguće pre.

Šta mogu da uradim ako pidoco servis iskusi duže vreme odziva ?


Brzina izvršenja pidoco može povremeno zaostajati zbog vremena odziva vašeg pretraživača, ili zbog internet konekcije!

Proizvodjači pretraživača daju sve od sebe da skrate vreme koje je potrebno pretraživaču da odgovori na online usluge kakva je pidoco, i nastoje da ih učine onoliko brzim u odgovoru, koliko su to njihovi desktop pandani. Medjutim, pidoco je mrežno zasnovan servis, i naravno da će iskusiti neka ograničenja usled same arhitekture vašeg pretraživača i internet konekcije. Ali, postoji nekoliko stvari koje mogu olakšati ove probleme:
  1. Uvek proverite da li koristite najnoviju verziju vašeg pretraživača. Normalno, proizvodjači će implementirati brzinu protoka u svakoj novoj verziji koju izdaju.
    Ako je moguće, koristite Safari ili Chrome. Ne želimo da reklamiramo Apple ili Google, ali iz našeg iskustva smatramo da ova dva pretraživača izgleda imaju najkraće vreme odziva u ovom trenutku.
  2. Za Napredne Korisnike : svaki pretraživač sa savremenom Webkit-Engine će biti pouzdana opcija (npr. Chrome's Open-Source Chromium).
  3. Ako koristite Firefox, molimo deaktivirajte sve Add-Ons, naročito FireBug, dok radite sa pidocom.
  4. Možete takodje da koristite Prism. Imamo ready-to-download version of Prism za Window-Users.
  5. Savetujemo da napravite različite prototipove umesto jednog prototipa sa nepreglednim brojem strana. Sveukupna kompleksnost će biti umanjena, i vaš pretraživač će odgovoriti u skladu sa tim. Da biste shvatili kako da povežete dva prototipa zajedno, kliknite here and scroll down.
  6. Proverite da li koristite internet konekciju velike propusne moći.
Published (Last edited): 13-11-2012 , source: https://pidoco.com/en/help/faqs