Back to site
Since 2004, our University project has become the Internet's most widespread web hosting directory. Here we like to talk a lot about web servers, web development, networking and security services. It is, after all, our expertise. To make things better we've launched this science section with the free access to educational resources and important scientific material translated to different languages.

Raven Projekat

Ove stranice vam nude resurse za sve one koji su zainteresovani za korišćenje servisa Raven Web Authentication na http://raven.cam.ac.uk/ . One se koncentrišu na izvore koji predstavljaju “zvaničnu podršku” aspektima ovog servisa. Druge informacije koje su se predhodno nalazile ovde, i mnogo drugih stvari, nalazi se na Raven Wiki .

Taj “zvanično podržani” servis se sastoji (okvirno) od centralnog Raven servisa za autentikaciju (i prijavljene korisničke udružene infrastrukture i ključnih tačaka ), tri aplikaciona agenta (Apache i IIS modula za autentikaciju i Java alata), zatim Raven liste za slanje , i podrške i razvoja resursa (uključujući 'Test and Demonstration' server). Ne dozvolite da vas ovo poremeti u istraživanju mnogih drugih Raven-related resursa koji su izlistani na Wiki .

Aplikacioni Agenti

Da bi st koristili Raven autentikaciju na veb serveru potrebna vam je neka vrsta 'Aplikacionog Agenta' da bi ste primenili Raven funkcionalnost. To bi mogla da bude ugrađena veb aplikacija (kao što je CGI skripta ili Java program - za takozvanu "application managed" sigurnost), ili bi to mogao biti 'Authentication handler' za veb server koji koristite ("container managed" sigurnost.

Taj Computing Service održava i pruža podršku:

Različiti drugi agenti Application nalaze se nabrojani na Wiki's Application stranici za agente .

Ključne stavke

Application Agents moraju imati pristup trenutnim Raven javnim, ključnim stavkama da bi verifikovali odgovore autentikacije. Dostupni su kod ključnih direktorijuma .

Lista slanja

Postoje dve liste slanja za osobe zainetresovane za Raven:

Pratite navedene linkove, ili pošaljite poruku na cs-raven-announce-request@lists.cam.ac.uk ili cs-raven-discuss-request@lists.cam.ac.uk sa rečju `pomoć' u polju naznačenom kao “subjekt” ili u samom telu poruke, za više informacija.

Servis podrške

Svaka osoba koja upravlja Raven-korisničkim serverom je dobrodošla da nas kontaktira putem Computing Service Raven administratora na raven-support@ucs.cam.ac.uk sa pitanjima ili komentarima. Ipak, imajte u vidu slanje poruka koje se odnose na Raven na cs-raven-discuss listu slanja umesto toga. Slanje poruke na listu vam omogućava pristup drugim benefitima diskusije i mož vas dovesti do nekih drugih ideja. Raven administratori su deo ove liste.

Korisnici koji imaju problema sa Raven bi trebalo da nas, najnormalnije, kontaktiraju ili da kontaktiraju administratora određenog Raven zaštićenog servisa, kao prvu pomoć. Ako i to ne urade, trebalo bi da nas kontaktiraju na Computing Service Help Desk .

Razvojni Resursi

Raven servis jeste deo 'University of Cambridge Web Authentication System' (Ucam-webauth). Uvod u samo korišćenje ovoga nalazi se u glavnoj Raven servisnoj dokumentaciji . Protokol koji se koristi u komunikaciji među veb serverima i kod Raven srvera jeste dokumentovan na The Cambridge Web Authentication System: WAA->WLS komunikativni protokol (trenutna verzija 2.0 - starije dostupne verzije su: 1.6 , 1.4 , 1.3 , 1.1 ).

Postoji i Pseudo-code Application Agent koji je dostupan i koji nam daje primer kako bi trebalo kodirati jednog aplikacionog agenta

Kao i server za proizvodnju, drugi test i demonstracija Raven servera , sa oko 500 naloga za testiranje, sa fiksnom, dobro poznatom lozinkom nalazi se tu da bi pružio podršku pri razvoju, testiranju i demonstraciji Raven servisa.

Raven server trenutno podrazumeva i test stranicu koja simulira različite zahteve za autentikaciju servera i prikazuje dekodirane verzije rezultata odgovora. Imajte na umu da ova stranica praktikuje neke karakteristike protokola (naročito različite vrste autentikacije) koji se trenutno ne koriste.

Drugi softveri

Neki trećerazredni Raven softveri se nalaze ovde nabrojani iz prostog razloga jer su obajšnjeni na stranicama Wiki . To uključuje:

Statistika korišćenja

Različiti grafikoni prikazuju analizu upotrebe dostupnih informacija:

zaključak za Summaries of the Raven/Wbauth i Raven/Shibboleth korisnički log su takođe dostupni.

Published (Last edited): 23-02-2013 , source: http://raven.cam.ac.uk/project/