Back to site
Since 2004, our University project has become the Internet's most widespread web hosting directory. Here we like to talk a lot about web development, networking and server security. It is, after all, our expertise. To make things better we've launched this science section with the free access to educational resources and important scientific material translated to different languages.

Sajt Revizije: Da li vas CNIB pljačka?
Od Geof Collis

Prošle nedelje sam dobio telefonski poziv iz Organizacije, žele da znaju koliko ja naplaćujemi za to Web Accessibiliti Audist, oni stavljajU zajedno resursE za druge da koristite.

Nakon te diskusije koliko ja naplaćujem i metodologije koje ja koristim naš razgovor se okrenuo ka CNIB i uslugama koje pružaju za to isto.

Osoba sa kojojm sa razgovarao preko telefona mi je rekao, koliko oni naplaćuju za 10 stranica revizije i to šta sam čuo apsolutno me zaprepastilo.

Razgovamo bukvalno o pljački. Cena za koju sam zabrinut je nečuvena i oni treba da naprave sajt za cenu, ne samo za reviziju!To takođe rizikuje kompanije koje ne žele da idu putem pristupačnosti zbog finansijskih ograničenja i da ne pomaže Invaliditetu zajednice.

Kao što sam naveo na svom sajtu na adresi http://vvv.badeies.com/?page_id=35: Na CNIB sajtu govore o 10 stranici, 25 stranica i 100 stranica revizija, u zavisnosti od veličine vašeg sajta.

Ja sam bio revizor sajtova u jednom ili drugom obliku za više od 10 godina i to je bilo moje iskustvo da to nije bitno koliko stranica imate, pre nego tip sadržaja.

Kao korisnik čitač ekrana mogu da kažem prilično dobro,čim unesete lokaciju koliko je dostupna . Pokrenite brzi test sa proverom automatizovanim alatom i to potvrđuje moju preliminarnu dijagnozu.

Ako bih se opredelio da radim jednu reviziju za preduzeća,ja bih vas odvratio od toga mi daje stranice koje želite proverite, ja znam šta da treba dačlje raditi i kako dalje pristupiti.

Mnogi sajtovi su samo ravno napred sadržaj i pristupačnost pitanja se mogu lako naći i popraviti, Međutim, sa toliko mnogo Multimedijalni i interaktivni dizajna ovih dana dostupnost barijera su se umnožila. U mnogim slučajevima Content Management Sistems (CMS) koriste se i izrada sajta široke promene smanjuje količinu vremena i truda potrebno da se utiče na promenu.

Znajući šta da traže i reviziju u skladu sa time je ono sto bi bilo koja dobra revizorska kompanija trebala da radi

Revizija bi trebalo da ukaže gde su greške i kako da ih rešite onda se vaš programer web može lako snaći i može sam da nauči šta da traže u celom vašem sajtu, to povećava svoje znanje o pristupačnosti, ali kao što sam napisao ranije, moje iskustvo mi govori da Vaš novac će biti bolje sproveden ako bi sledili stabilnije dugoročno u kući plan.

Jedna od opcija bi bila da imate programera (u konsultaciji sa god firma odlučite) koristite online validator kao Total Validator (trenutno je dostupan samo kao desktop aplikacije ), ne samo da pohvata mnogo pitanja o pristupačnosti,vec daje linkove na resurse kako da ih rešite. Na taj način oni će biti naučeni pristupačnost iz temelja.

Mora se napomenuti da iako automatizovane provere bi trebalo da bude samo deo plana, a ne da se samo oslonite, dodatno znanje je potrebno, resursi, kao što su sledeći dobar početak: CNIB takođe piše da je revizija uključuje "CNIB Site Check Certification” za koju sam napisao tekst, a povratak Site Check Certifications, Who Can You Trust? ,nisu dorasla tada pa sam brzo proverio na njihovoj revizorskoj stranici.(Audit page.)

Na toj stranici koristeći W3C Validator našao sam 54 html greške(W3C Validator page check results))

Koristeci Total Validator našao sam sledeće:

Ukupno pronađene 68 greske ( Parsing: 3, HTML: 61, WCAG v2 A: 3, WCAG v2 AA: 1) )
Ukupno upozorenja pronađena: 35 (Parsing: 9, WCAG v2 A: 26
(X) HTML se koristi za ovu stranu: XHTML 1.0 Strict

CNIB države na njihovoj strani Services page : Napomena na toj strani naslov je "Home", ali to je njihova "Usluge" strana, a takođe nije potvrđena.

Ukupno pronađene greške: 67 (Parsing: 3, HTML: 59, WCAG v2 A: 4, WCAG v2 AA: 1)
Ukupno upozorenja pronađenih: 31 (Parsing: 10, WCAG v2 A: 21)
(X) HTML se koristi za ovu stranu: XHTML 1.0 Strict

Naslovna strana je zapravo gora:

Ukupno pronađene greške: 117 (Parsing: 10, HTML: 92, WCAG v2 A: 14, WCAG v2 AA: 1)
Ukupno upozorenja found: 11 (Parsing: 3, WCAG v2 A: 8)
(X) HTML se koristi za ovu stranu
XHTML 1.0 Strict

Mnoge od njihovih grešaka su aljkave greške i lako se ispravljaju, ali ako su oni samozvani organ na web pristupačnosti ne bi trebalo da njihov sajt bude primer za to?

Kako oni mogu da obavljaju skupe Revizije ako njihova sajt nije kompatibilan?

Zapamtite, samo zato što CNIB, im ne napravi organ ili stručnjacima na veb pristupačnosti i da ćeš biti dobro savetuje da dobiju i druge predloge, ako želite da idete na put za reviziju

Napomena: CNIB veb stranice su revidirani u vreme pisanja ovog teksta, a fajlovima možete pristupiti na: CNIB Audit Files (58.5 kb compressed folder) .

Tweet This Post Plurk This Post Post to Bebo Buzz This Post Post to Delicious Digg This Post Post to Facebook Post to FriendFeed Post to Google Buzz Send Gmail Post to LinkedIn Post to MySpace Ping This Post Post to Reddit Post to Squidoo Stumble This Post Post to TechnoratiPublished (Last edited): 04-11-2012 , source: http://www.accessibilitynews.ca/?p=2505