Back to site
Since 2004, our University project has become the Internet's most widespread web hosting directory. Here we like to talk a lot about web development, networking and server security. It is, after all, our expertise. To make things better we've launched this science section with the free access to educational resources and important scientific material translated to different languages.

Sistem za upravljanje sadržajem(Content Management System) za Phprojekt (0.6.1).Šta je to sistem za upravljanje sadržajem?

To je sistem za snimanje, upravljanje, čuvanje i isporuka članaka, fotografija, zvuka, neobrađenih podataka i bilo čega drugog što se može identifikovati kao sadržaj. Ovde je reč o veb sadržaju (mada Content Management System je takođe primenljiv i na druge vrste repozitorijuma).

Dok kreirate intranet sajt ne želite da brinete HTML kodiranju ili tehničkim detaljima Vašeg veb servera; želite da se fokusirate na sadržaj. Štaviše, dok radite sa grupom saradnika želite da i oni imaju kontrolu nad svojim sopstvenim sadržajem. I, naravno, želite da to bude lako. To je upravo trenutak kada Vam je potrebno Content Management rešenje.

Šta je to Phprojekt?

Radi se o odličnom open-source, web-baziranom (php), multiplatforskom, groupware rešenju. Raspolaže sa grupnim kalendarom, projekt menadžmentom, sistemom sa vremenskim karticama, fajl menadžmentom, kontakt menadžerom, poštom klijenata i drugim modulima. Sajt Phprojekt-a možete naći na www.phprojekt.com.

Šta je to Content Management modul za Phprojekt?

Radi se o sistemu za upravljanje sadržajem (CMS- Content Management System) za Phprojekt groupware postavku. Kao takav on omogućava korisnicima da na Vašem intranetu lako prilažu/objavljuju i edituju članke, da razmenjuju fajlove, daju komentare i ocenjuju sadržaj.

Da saznate više o CMS modulu uđite na Feature List ili, ako ste u žurbi jednostavno ga samo daunlodujte ( just download it).

Da li mi je potreban Content Management modul?

Ako u Vašoj organizaciji imate u primeni Phprojekt i korisnici počinju da koriste forume kako bi poslali članke u punom obimu, fajl modul postaje veoma složen repozitorijum za dokumenta, ili ako vas Vaši korisnici često pitaju “da li te stranice mogu da dodaju Phprojekt hompejdžu?”, tada vam CMS modul može biti veoma koristan.

Content Management modul za Phprojekt omogućava Vašoj organizaciji da poveća produktivnost i da u isto vreme smanji troškove komunikacije tako što:

Omogućava korisnicima da kreiraju, edituju i objave sadržaj; bilo gde, bilo kada.
Koristeći jednostavan web browser Vaši korisnici mogu pisati članke i razmenjivati fajlove bez bolo kakvog prethodnog poznavanja HTML, bez potrebe da da instaliraju bilo šta dodatno na svojim računarima. I, ne moraju biti na istom LAN, već mogu biti bilo gde na planeti.

Smanjenje troškova vlasništva.
Sada ne morate da obučavate Vaše korisnike ili ugovorne HTML kodere kako bi objavili sadržaj; bilo ko, ko je ustanju da koristi browser može da objavi sadržaj. Nadalje, Content Management modul za Phprojekt je multiplatformska kreacija; Možete ga instalirati i koristiti na istim platformama, na istim web serverima i istim SQL back-ends od Phprojekt-a.

Ubrzanje vremena reakcije i povećanje preciznosti.
Urednik više nije usko grlo. Sa Content Management modulom Vaši korisnici mogu da reaguju brže pošto menjaju sadržaj direktno bez asistencije centrale/osobe u centrali. Direktno, brže, uz nižu cenu transakcije Vaši podaci su ponovo u rukama autora/kreatora.

Smanjenje troškova integracije sa Phprojekt groupware postavkom.
Vi već imate odličanu groupware postavku. Ako Vaš Phprojekt integrišete sa drugim CMS rešenjima može vam se desiti da potrošite mnogo vremena i novca. Sa Content Management modulom za Phprojekt vi ste za nekoliko minuta spremni za sadržaj. Upotrebljavate iste korisnike i iste korisničke grupe; samo jedno logovanje. Zaboravite na navolje oko integracije.

Obezbeđivanje prave informacije za prave korisnike.
Druga CMS rešenja imaju “flat access” politiku: svi mogu videti sve. Tako što ćete omogućiti pristup u okviru grupe i privilegije na osnovu uloge, Content Management modul za Phprojekt dozvoljava korisnicima uvid u to koja grupa ima pristup njihovim informacijama; efektivno povećava bezbednost, čuva privatnost i smanjuje preopterećenost informacijama.Published (Last edited): 09-10-2012 , source: http://www.mariovaldez.net/software/cm_4p/