Back to site
Since 2004, our University project has become the Internet's most widespread web hosting directory. Here we like to talk a lot about web servers, web development, networking and security services. It is, after all, our expertise. To make things better we've launched this science section with the free access to educational resources and important scientific material translated to different languages.

Šta je PMOS/2?


PMOS/2 je port za OS/2 od biblioteke PMOS izvora za Modula-2 programiranje. U suštini, to je kolekcija Modula-2 izvora koja će (nadam se) učiniti Vaš posao lakšim , prilikom programiranja.

Softver je testiran sa XDS kompajlera. Trudim se, da se držimo standarda ISO Modula-2, tako da bi trebalo da bude prenosiv, bez previše poteškoća sa drugim ISO kompatibilnim kompajlerima. Postoje, međutim, dosta zavisnih operativnih sistema, pa porting kod drugih operativnih sistema, može biti prilično veliki posao.

Zašto se mučiti?


Osnovna funkcija originalne PMOS biblioteke je da Vam omogući pisanje multitasking softvera za DOS. Ona sadrži multitasking kernel, upravljačke uređaje, kao i raznovrsne komunalne module. Pošto upravljački programi i multitasking objekti su već ugrađeni u OS / 2, port ovog softvera na OS / 2 može izgledati kao da je suvišan. Da li Vam zaista treba ovaj softver?

Postoje dva osnovan razloga zašto PMOS / 2 mogu biti korisni: U svakom slučaju, programeri vole da rade sa paradigmama koje su poznate - Mislim da je odličan dokaz za to, upravo popularnost među emx i C programera.

Odakle je nabavljen?


Trenutna verzija PMOS / 2 је pmos2006.zip pоslednji put je ažuriran 2005/05/23 - 1215 kbytes.

Numerički fajlovi

__________________________________________________________________________________________________________________________

Autor od PMOS/2 je Peter Moylan .Published (Last edited): 18-12-2012 , source: http://www.pmoylan.org/pages/m2/pmos/PMOS2.html