Back to site
Since 2004, our University project has become the Internet's most widespread web hosting directory. Here we like to talk a lot about web development, networking and server security. It is, after all, our expertise. To make things better we've launched this science section with the free access to educational resources and important scientific material translated to different languages.

Web sajt-smanjite troškove!

Kako da oduzmete troškove vašeg sajta

With the explosion of online businesses, one would think that there would be a standard method of deducting the cost of your business website.  However, some questions still exist as to what part of a website is considered software, and to date, the IRS has not fully clarified that issue for tax purposes.

Sa eksplozijom online biznisa, čovek bi pomislio da postoji standardni način za oduzimanje troškova poslovanja sajta. Međutim, neka pitanja i dalje postoje, kao što je koji se deo sajta smatra softverom, a do danas, IRS nije u potpunosti razjasnila to pitanje za poreske svrhe. Da pojasnimo da je naš posao projektovanje, izgradnja i održavanje super veb sajtova, a ne računovodstvo! Ipak, mi mislimo da sve što je u vezi sa sajtovima zaslužuje biti pomenuto u našem blogu. Evo nekoliko brzih saveta koje treba da znate o oduzimanju troškova Vaših poslovnih investicija.

Da li računate Vaš veb sajt kao reklamu Vašeg posla ? (Naravno da se računa!) Generalno, troškovi vezani za sadržaj veb sajta se smatraju umanjeni.

Da li ste počeli sa izgradnjom Vašeg veb sajta pre pokretanja Vašeg poslovanja? Sada počinje da se komplikuje. Vi običnpo ne možete da nadoknadite troškove koji su nastali pre nego što se Vaš posao aktivirao sve dok ne prodate ili zatvorite radnju. Međutim, možete da izaberete da odbijete do $ 5,000 troškova u prvoj godini poslovanja i amortizujete ostatak u narednih petnaest godina.

Da li ste Vi ili izvođač napravili vaš sajt? Ovde možete imati izbor da odbijete troškove stvaranja Vašeg sajta u istoj godini u kojoj ste platili to, ili da prateći obračunski model, u zavisnosti od toga kako Vaš posao upravlja svojim godišnjim izveštajima. Možda ćete biti u stanju da amortizujete troškove u naredne 3 godine.

Da li ste kupili veb sajt? Možda ćete moći da amortizujete troškove tokom trogodišnjeg perioda počevši sa prvim mesecom korišćenja.

Da bi dalje iskomplikovali stvari, postoje različita pravila za "softvere" i "sajtove" i ako se neki od vaših sajtova smatra "softverom", mogu se primeniti različita pravila. U svakom slučaju, trebali bi ste razgovarati o detaljima Vašeg slučaja sa svojim CPA ili računovođom i iskoristiti odbitke koji su vam dostupni.

Bez obzira kakav imate pristup, оčigledno je da su troškovi vezani za vaš sajt legitimni poslovni rashodi i investicija u vaš poslovni ugled, odnos sa kupcima, brendiranje i kanale prodaje. Vredi izgraditi najsnažniji i najfunkcionalniji sajt koji možete sebi priuštiti, a Vi ćete dobiti natrag neke od tih investicija u vidu odbitka od poreza! Idite i budite profitabilni, naši prijatelji!

Bez obzira kakav imate pristup, оčigledno je da su troškovi vezani za vaš sajt legitimni poslovni rashodi i investicija u vaš poslovni ugled, odnos sa kupcima, brendiranje i kanale prodaje. Vredi izgraditi najsnažniji i najfunkcionalniji sajt koji možete sebi priuštiti, a Vi ćete dobiti natrag neke od tih investicija u vidu odbitka od poreza! Idite i budite profitabilni, naši prijatelji! Ako planirate da pokrenete poslovni veb sajt, ili ažuriranje svog postojećeg sajta, tim Executionists-a će rado sa vama razgovarati o svim aspektima u budućnosti i pomoći vam da sprovedete gore navedene korake ili neke druge koji će vam pomoći u razmatranju i upravljanju porezom vaših troškova sajta. Mi takođe znamo dobrog CPA ukoliko Vam je potreban jedan.

Posetite nas na našem sajtu  da biste saznali više o uslugama koje nudi Executionists i ne zaboravite da nas potražite na Facebook-u, Twitter-u  i na našoj potpuno novoj  Pinterest stranici! 

Published (Last edited): 16-03-2013 , source: http://www.executionists.com/blog/internet-marketing/how-to-deduct-the-cost-of-your-website/