Back to site
Since 2004, our University project has become the Internet's most widespread web hosting directory. Here we like to talk a lot about web development, networking and server security. It is, after all, our expertise. To make things better we've launched this science section with the free access to educational resources and important scientific material translated to different languages.

ЧПП - Често поставувани прашања

Source: http://tvhistory.tv/faq.htm

Општи упатства: Кликнете на линкот подолу за да добиете вашиот одговор. Бидете сигурни да се погледне во целата страница ви се испрати до, како што е одговорот што го бараат може да биде на дното на страницата! Ако не се најде комплетен одговор, или имаат дополнителни прашања, обратете E-mail >> tom@tvhistory.tv

Најмногу одговори се применуваат во САД, а не на светот.

Кога ќе го видите овој симбол >> тоа значи врска кон надворешен сајт.
Користете го копчето "Назад" за да се вратите на оваа страница.

ВЕБ САЈТОТ ПРАШАЊА:

Што ќе ми се најдат на овој веб-сајт?

СЗО ПРАШАЊА:

Кој го измислил телевизија?
коментар: Постојат многу прекрасни сајтови кои се справи со ова конкретно прашање. Одговорот не е едноставен - она што го прифати за одговор може да зависи од вашата националност! Овој линк е 11-минутна видео стриминг ("Real Player"софтвер е потребно), било 56K dial-up или широкопојасни конекции (кликнете на соодветното копче на ТВ-сет да почне филмот). Видео учтивост на Павле Schatzkin. Најдете време да посетите неговата "farnovision" сајт и да научат повеќе за Филон Т Farnsworth.

Кој беше првиот САД ТВ ѕвезда?

Кој беше првиот женски радиодифузер - СПИКЕРОТ?

Првите прашања:

Прво идеи и цртежи на ТВ?

Првата слика за електронски ТВ? (Подарок Пол Schatzkin )

Првиот механички телевизиска станица во САД?

Прва телевизиска станица? (континуирано работат)

Прво телевизор во собата?

Прво Електронски ТВ продаваат во САД?

Прво далечински управувач?

Прво телевизиско шоу?

Првиот натпревар Покажи или квиз шоу?

Прв Приватен Експериментални ТВ гледање?

Прво TV весници.Понудени?

Прво телевизија тешка категорија борба?

Прво драмски програма на телевизија?

Првиот (во светот) Далечински ТВ вести?

Првата мрежа телевизиски пренос?

Прво Кабелска мрежа? (HBO-1972)

Прво успешна јавна ТВ пренос?

Првата комерцијална?

Прво играчка комерцијални?

Првиот механички колор ТВ?

Прво боја програма или емитува шоу?

Првата национална боја емитува?

Прво боја програма снимени од страна на видеокасета?

Прво боја телевизиски камера?

Првиот електронски колор ТВ?

Првиот електронски проекција ТВ?

Првиот автомобил ТВ?

Прво TV Водич?

Прв ден од американската Стопанска ТВ Програмирање?

Првиот американски Предвоена Електронски поставува огласуваат?

Прв пост Втората светска-II Електронски Намести ја продаваат?

Прво transistorized телевизор?

Прво телевизија спортски настан во Америка?
(колеџ безбол игра)

Првиот сателитски пренос?
Мапа има ВИСТИНСКА аудио снимка на руските Спутник-1, од 4 октомври 1957 година!

Прво VTR (видео касетофон)?

"Колку"? ПРАШАЊЕ:

Колку телевизори се продаваат?

Колку ТВ станици беа таму во 1939 година?

Колку пред светска војна-II телевизори постојат?

Колку ТВ Упатства беа испечатени во раните години?

"Каде"? ПРАШАЊЕ:

Каде се музеите кои се појавуваат на стари телевизори?

Каде можам да купам копии од стари телевизиски емисии и реклами?

Каде можам да најдам информации за популарни ТВ емисии и општи програмирање?
коментар: Постојат многу веб-сајтови да се посети. Започнете тука. Јас ќе листата повеќе подоцна.

Каде можам да купам хард-да-најдам антички телевизори?
Обидете овој сајт, исто така!

Каде можам да добијам антички телевизии дефинира?

Каде можам да купам современи верзии на Телевизија Predicta?

Каде можам да најдам HDTV програма графиците, Критика, броеви на модели, производители, дилери?

Каде може да се види стриминг телевизија видео преку интернет?

Каде можам да најдам познати цитати во врска со ТВ-радио-компјутерите и интернетот?

"Што"? ПРАШАЊЕ:

Што се случи со стариот КАНАЛ-1?

Што е "ТЕЛЕВИЗИЈА замрзнување"?
(Прочитана отворањето ставови на овој веб-сајт - Тие се зборува за "ТВ замрзнување")

Она што беше најмалиот телевизор во собата некогаш направени?

Она што беше најмногу необични телевизор дизајн некогаш ослободени?

? Која е историјата на бојата ТВ
(Други линкови треба да се додаде на ова поле) Обидете се ова, исто така: Боја ТВ Историја

Што е најдолго трчање ТВ шоу?

Кои се правилата - регулативи - стандарди - етика за Радио & ТВ? - (FCC веб-страница!)

Кои се 1998-99-00-01-02 ТВ премиер Време Распоред и ТВ Списанија и списанија?

Кои се ТВ радиодифузија награди - Еми - Златен глобус - Peabody

Кои беа датуми на проектот на САД телевизиски станици?

Кои се Телевизија стандарди за секоја земја во светот?

Кои се најголемите 50 филмови досега прикажана на телевизија или видео?
Коментар: Субјективни мислење на ТВ Водич - исто така, има линк до Топ-100 филм Листа Видете колку сте се одвиваа во текот на годините!

Кои се топ-отценети ТВ програми на сите времиња?

Кои се Нилсен оценки?

Кои беа години на Американско-телевизор-билдер на операција?

Кои се од 1930-тите до 1950-тите ТВ продажни цени?

"КОГА"? Прашање:

Кога телевизија започне емитување за секоја земја во светот? Тоа се комерцијални електронски телевизија на проектот датуми - не експериментален електронски, илиекспериментални механички емитување. датуми На пример,

САД започна експериментални механички емитување во средината на-на-крајот на 1920-тите, и експериментални електронски (катодна-ray-цевка) емитување во 1939 година, овој сајт покажува 1941 комерцијални датум за почеток. Не се збунети од страна на "доцна" сет на датуми прикажани во листата.

"Како"? ПРАШАЊЕ:

Како се "механички ТВ" системи на 1920-тите години работа?

Како функционира модерна телевизија работа денес?

Како функционира HDTV или дигитална телевизија работа?

Како се "механички боја ТВ системи" на работа 1940-50-ти?

Други прашања:

Дали постои база на податоци се чуваат на ретки телевизори?

Дали постои база на податоци се чуваат на ретки телевизор колектори?

PURE ТВ trivia:

Десетици на чудни ТВ факти

Кога ќе го видите овој симбол >> тоа значи врска кон надворешен сајт.
Користете го копчето "Назад" за да се вратите на оваа страница.

Published (Last edited): 13-03-2012 , source: http://tvhistory.tv/faq.htm