Back to site
Since 2004, our University project has become the Internet's most widespread web hosting directory. Here we like to talk a lot about web development, networking and server security. It is, after all, our expertise. To make things better we've launched this science section with the free access to educational resources and important scientific material translated to different languages.

Uvoz XML-a


XML DataFeed Import Module with Drop Shipping Integration for PrestaShop, Magento, VirtueMart, OpenCart

VirtueMart modul sinhronizacija snabdevanja XML-a


VirtueMart je rešenje za e-kupovinu zasnovano na Joomla! platformi (sistem za upravljanje sadržajem). Modul za import može da migrira, ažurira ili ubaci nove stavke iz XML feed-a podataka koji dolazi od vašeg dobavljača proizvoda. Modul obezbeđuje sofisticirana podešavanja za svaki XML feed proizvoda ili kategorije. Za svaki proizvod ili kategoriju koji će biti učitani iili ažurirani možete da postavite margine.

Modul za import je napisan u PHP jeziku i potpuno je nezavistan na VirtueMart-u. Zato ne morate da se brinete oko bilo kog problema za interkompatibilnost modula i VirtueMart-a.

Ukoliko imate dobavljača ili trgovca na veliko koji omogućava prijem porudžbina sa vašeg rešenja za e-kupovinu nudimo vam VirtueMart dropshipping integraciju.

Tokom XML importa potrebno je obraditi parametre koji su opisani dole.

Parametri stavki

Ime

Referenca - unutrašnji parametar koji povezuje stavke iz XML feed-a sa VirtueMart-om.

Kategorija - pre uvoza neophodno je napraviti dogovor oko toga gde će stavke biti uvučene. Postoje tri mogućnosti (*):

  1. Modul za uvoz stvara istu strukturu kategorija iz XML feed-a
  2. Administrator kreira sopstvene kategorije i mapira ih u XML kategorije tokom administracije modula za uvoz.
  3. Sve stavke se uvoze kao jedna kategorija koja se zove "Uvoz". Posle prvog uvoza administrator ručno pomera stavke u finalnu kategoriju.

Opis

Atributi

Cena - Cena se ubacuje sa ili bez odnosa konverzije (*)

Slike - Slike se preuzimaju prilikom prvog pojavljivanja u VirtueMart bazi podataka (npr. prilikom ubacivanja stavke)

Raspoloživost - može da bude upisana na PrestaShop bazi podataka isto kao i na XML feed-u ili se može vršiti neka konverzija (*)

(*) potrebe kupaca variraju i zato je na prvom mestu neophodno odrediti kako će se raditi uvoz stavki . Nakon toga moguće je organizovati XML skripte za uvoz.

Proces uvoza

Postoje dve mogućnosti za postupak sa stavkama i njihovim parametrima koji su uključeni u XML feed:

 1. Unesite stavku

  Ako neka stavka ne postoju u modulu VirtueMart unesite ja u VirtueMart bazu podataka sa odgovarajućim parametrima (vidite sliku ispod). To je potrebno uraditi samo jednom za svaku stavku.

 2. Ažurirajte stavku

  Ako PrestaShop uključije užuriranje parametra stavke morula. Glavna stvar je da podesite ažurirane parametre u admin panelu. Parametri koji su ažurirani neophodno je da budu postavljeni u admin panelu.

Rešenja uvoza u VirtueMart

 1. Osnovne postavke u administraciji VirtueMart-a obezbeđuju mapiranje kategorija između XML feed-a PrestaShop-a
 2. XML adapter priprema podatke iz XML feed-a u interni format za glavnu skriptu za uvoz (tačka 3.). U zavisnosti od podešavanja ( tačka 1.) ovaj adapter je potrebno da se uredi (edit) za XML feed. XML feed-ovi od dobavljača mogu da imaju različite podrazumevane formate podataka. Ovo uređivanje mogu da obavim ili ja ili vaš programer. To traje nekoliko sati. Mogu da obezbedim rad XML adaptera drugog dobavljača kao model.
 3. Skripta za import se izvršava u CRON deamon i vrši uvoz artikala iz XML feed-a u PrestaShop bazu podataka. Ovu skriptu možete da izvršite uz CRON u bilo kom trenutku upisujući log u bazu podataka obaveštavajući je o procesu uvoza
Import XML feed module for PrestaShop
Modul za import XML feed-a za PrestaShop

 

Implementacija modula

Rešenje za uvoz obuhvata i moje usluge za uređenje XML adaptera. Takođe ću pripremiti adapter za format vašeg dobavljača u težnji da u isto vreme zadovoljim potrebe obe strane.

Konačna cena zavisi od složenosti obrade XML-a.


Published (Last edited): 17-04-2013 , source: http://xml-import.eu/datafeed-synchronization-module/virtuemart/