Back to site
Since 2004, our University project has become the Internet's most widespread web hosting directory. Here we like to talk a lot about web development, networking and server security. It is, after all, our expertise. To make things better we've launched this science section with the free access to educational resources and important scientific material translated to different languages.

Vidljivo univerzalni modelVidljivo univerzalni model štedi vreme i novac za izgradnju korporativnih podataka arhitekture i skladištima za podatake

Vidljivo univerzalni model

Vidljivi je nedavno najavio najnoviju verziju svog univerzalnog modela,koji omogućava kompanijama da racionalnije razviju visoki kvalitet skladistenja podataka, izvršni informacioni sistemi, i sisteme za podršku u odlučivanju. Poboljšani proizvod pruža gotov šablon "univerzalnih" poslovnih podataka, objekata i procesa koje kompanije mogu da prilagode na taj nacin da odgovaraju potrebama informacija njihovih organizacija. Time što ne moraju sami da razviju ove objekte, kompanije mogu da ustede mesece van procesa izgradnje informacione arhitekture preduzeca. Univerzalni model, takođe dovodi do mnogo kvalitetnijeg skladištenja podataka od metoda koje pokušavaju da se uklope u operativne podatke bez obezbeđivanja konzistentnosti podataka preduzeća i procesa definisanja.

Podpredsednik konsultantskih usluga Vidljivog, Alan Perkins kaže: "Previše kompanija danas uzimaju pristup 'srebrni metak 'za razvoj skladištenja podataka. Kao rezultat toga, oni provode previše vremena i novca, a nezadovoljni su rezultatima, jer nedostaje pogled na strateški poduhvat.

“Najcesci srebrni metak otprema operativne podatke novo spremiste"objašnjava Perkins. "Ovo je kao čuvanje starih i novih delova kompanija u jednom skladištu, a zatim pokusaj da se iscede kroz njih i da pronađu tačno ono što vi tražite. Drugi zajednički pristup je da se izgradi" magični prozor "- to jest, GUI interface - u operativne sisteme za izdvajanje podataka za lepe izveštaje, ali rezultat je isti: možete završiti sa “dijamantima i djubrem” u istoj kanti, i teško je naći informacije koje su vam zaista potrebne za podršku."

"Nas univerzalni model pomaže kompanijama koje puno rade, da definišu informacionu arhitekturu funkcionalnosti preduzeća. Pružamo potpunu normalizaciju, visoko kvalitetan model svih zajedničkih poslovnih objekata i procesa koji eventualno mogu biti potrebni organizaciji. Kompanija tada prilagođava ovaj model ili šablon, tako da odgovaraju svojoj posebnoj terminologiji i poslovnoj strukturi definisanjem podatka i procese na svim nivoima preduzeća. Kao rezultat toga, preduzeća eliminišu "nezeljene faktore" u svojim sistemima za skladištenje podataka.. Ovaj top-down pristup pomaže kompanijama da transformišu podatke u korisne, pravovremene, precizne korporativne informacije."

Unapređeni Univerzalni model kombinuje dokazanu Enterprise Engineering metodologiju i moćan softverski alat koji obuhvata preko 300 univerzalnih poslovnih procese povezivanje podataka i poslovnih objekata koji ih podržavaju. U ranijim verzijama alat je bio pogodna za modeliranje preduzeća, ali ne i za višekratnu upotrebu poslovnih objekata. Univerzalni model predstavlja set zajednickih funkcija koje poslovne organizacije obavljaju, kao što su marketing, prodaja, nabavka i proizvodnja, da svaka funkcija obavlja mnoge iste aktivnosti (upravljanje kontaktima, upravljanje dokumentima, budžetiranje, računovodstvo, zapošljavanja, itd ), kao i da sve ove aktivnosti koriste slične podatke.

Kompanije koje koriste Vidljivi Univerzalni model bi funkcije, aktivnosti i podatke prilagodile da se povinuju njihovom poduhvatu i operativnim poslovnim zahtevima. Prvo, kompanije, koje se vode konsultantskim vestinama prenosa Vidljivog, sprovode odozgo na dole zajedničke sednice razvoja aplikacija sa direktorima koji odredjuju viziju informacione arhitekture preduzeća. Zatim se slicne sednice održavaju sa operativnim grupama. Tokom procesa, definicije ključnih podataka, poslovnih pravila i procesi su definisani. Na primer, kompanija može uvek da se odnosi na kupce kao "klijente" i da definise "klijente" kao da imaju određene karakteristike, tako da ce se shodno tome predlog menjati. Zatim, kad god odluka podrške informacija trazi od "klijenata" - kao na primer broj rasta novih klijenata u prošlom kvartalu - direktori mogu biti sigurni da je informacija bila tačna i sveobuhvatna i da će biti predstavljena pomoću lako prepoznatljive terminologije normalizacije.

Univerzalni model je normalizovan na "petoj poslovnoj normalnoj formi", što znači da se zaista i mogue uhvatiti relaciona pravila poslovanja kao podatci, odnosno kao statične vrednosti za entitetske slučajeve (i tabela) koji su lako zamenjivi.

je evoluirao u svoju sadašnju verziju kroz godine akumuliranog iskustva u izgradnji informacione arhitekture preduzeća. Pošto je alat objekatno baziran, može da vodi razvojnu komponentu i ponovnu upotrebu.

Vidljivi Univerzalni model je dostupan. Dozvola za Univerzalni model košta 100.000 dolara, manje od jedne petine cene mnogih sličnih, specificnih industrijskih rešenja. Veštine prenosa treninga da pomognu da bi se Univerzalni metod koristio na najefikasniji nacin je dodatni trošak. Univerzalni model dostupan samo koriscenjem našeg Vidljivog CASE alat (naše besplatno Obrazovanje / verzija vidljive procene prednosti može se koristiti da viditite, ali ne modifikuje univerzalni model).Specijane cene drzave za proizvode i usluge Vidljivog su dostupne.

Detalji Vidljivog univerzalnog modela

Detaljnu dokumentaciju o Vidljivaom univerzalnom modelu dostupan mozete procitati na Internetu.

Prednosti Vidljivog

Vidljivi Univerzalni model je razvijen korišćenjem Vidljive prednosti,koja se takođe koristi da prilagodjavanje Univerzalnog modela svom jedinstvenom okruženju i zahtevima. Kompletni detalji o ovom sveobuhvatnom I-CASE proizvodu su dostupni za citanje preko Interneta.

Besplatno, ograničenog kapaciteta, ali potpune funkcije izdanja prednosti Vidljivog je dostupno za svrhu preuzimanja alternativnog punog kapaciteta, puna funkcija za izdanje vidljive prednosti može se tražiti u svrhu procene.

Kliknite ovde da biste saznali više detalja o ove dve procene.

Vise Informacija:North America

Visible Systems Corporation
The Kenwood Centre
63 Fountain Street
Framingham, MA 01702 USA
1-781-778-0200 (Phone)
1-401-261-4267 (mobile)
1-508-302-2400 (fax)
michael.cesino (Skype account)
Email: mcesino@visible.com
Asia-Pacific

Clive Finkelstein, Managing Director

Information Engineering Services Pty Ltd
59B Valentine Ave, Dianella Perth WA 6059 Australia
Phone: +61-8-9275 3459 Fax: +61-8-6120 1579
Web Site: http://www.ies.aust.com/
Email: cfink@ies.aust.com

Published (Last edited): 26-09-2012 , source: http://www.ies.aust.com/papers/UNIVMOD.html