Back to site
Since 2004, our University project has become the Internet's most widespread web hosting directory. Here we like to talk a lot about web servers, web development, networking and security services. It is, after all, our expertise. To make things better we've launched this science section with the free access to educational resources and important scientific material translated to different languages.

XpadŠta je Xpad?
Xpad je prenosiva neklizajuća podloga za laptop koja hladi laptop računar, štiteći ujedno korisnika od toplote laptopa. Karakterišu je elegantan lagani dizajn, tanak profil i “pametna” neklizajuća dodirna površina.

Da li laptop računari budu zaista toliko topli?
Različiti laptopovi daju različite toplotne odraze. Uopšteno, laptopovi visokih performansi, korišćenje “wi-fi”-ja, visoka angažovanost procesora, ili obiman pristup diskovima teže da stvaraju više toplote. U našim eksperimentima posmatrali smo laptopove čije temperature prevazilaze 55 stepeni Celzijusa (130 Farenhajta).

Gde se nalaze ventilatori za hlađenje?
Xpad ne koristi ventilatore da bi rashladio vaš laptop. Vaš laptop je mukotrpno projektovan tako da može sam sebe da rashladi. Unutrašnji rashladni sistem vašeg laptopa je dizajniran da uvlači hladan i izbacuje topao vazduh kroz ventilacione otvore, koristeći sopstvene rashladne ventilatore. Sve što vašem laptopu treba je još prostora za “disanje” tako da se njegovo prirodno strujanje vazduha ne ometa - Xpad obezbeđuje ovaj dodatni prostor svojim ventilacionim kanalima u obliku slova “X”. Laptopov hladnjak (cooler) sa ventilatorima može napraviti turbulenciju u prirodnom strujanju vazduha koje je potrebno vašem laptopu, i time uticati na njegov rashladni sistem. Sa Xpad-om nema ventilatora koji troše bateriju niti dodatnih kablova sa kojima se treba “izboriti”. Uzmite pametno rešenje za rashlađivanje, koje funkcioniše. Nabavite laptop podlogu koja je više nego samo hladnjak za laptop - nabavite Xpad za laptop.

Zar neće gumene neklizajuće podloške u obliku slova “X”, na Xpad-u, blokirati ventilacione otvore mog laptopa?
Ne, neće. Na donjoj strani vašeg laptopa postoje gumene “stope” koje će “leći” preko gumenih podloški, raspoređenih u obliku slova “X”, na Xpad-u. Gumene stope (na laptopu) će obezbediti razmak između donje strane laptopa i gumenih podloški koje stoje u “X”. Gumene stope laptopa sa gumenim “X” podloškama stvaraju guma-na-gumu kontakt sa visokim trenjem, obezbeđujući neklizajući spoj između vašeg laptopa i X-pada, bez upotrebe nezgrapnih traka (kaiševa) -- vaš laptop će se osećati kao jedinstvena celina sa Xpad-om.

Moj novi PowerBook nema ventilacione otvore na dnu - da li će Xpad ipak funkcionisati?
Da, sasvim sigurno. Xpad se pokazao vrlo dobro sa PowerBook-ovima.

Kojim veličinama laptopa će se Xpad prilagoditi?
Xpad-ovi mogu da se prilagode laptopovima sa ekranom do 17 inča. Molimo vas da izmerite rastojanje između gumenih stopa na vašem laptopu.Ukoliko stope ulaze u površinu od 14,5 x 10,5 inča onda će se vaš laptop uklopiti sa Xpad Slim-om. Ukoliko stope ulaze u površinu od 13 x 10,5 inča, vaš laptop će se uklopiti i sa Xpad Original-om i sa Xpad Slim-om.

Posedujem 17-inčni laptop koji je veći od Xpad-a. Hoće li mu se Xpad prilagoditi?
Da, on je dizajniran za univerzalno uklapanje. Xpad će funkcionisati sve dok neki deo gumenih stopa dodiruje “X” “šaru” na gornjoj površini Xpad-a. Vaše gumene stope ne moraju potpuno da prekriju “X” “šaru” da bi Xpad funkcionisao. Takođe, ukoliko imate laptop bez ventilacionih otvora, poput Apple-ovog PowerBook-a, njegove gumene stope ne moraju da dođu u kontakt sa “X” “šarom” - Xpad će funkcionisati jer je kućište laptopa dizajnirano kao hladnjak.

Moj laptop je manji od Xpad-a - Zašto ne pravite manje Xpad-ove?
Dobro pitanje. Ipak, udobnije je da koristite manji laptop na većem Xpad-u, pošto vam je potreban veći, “prostraniji”, Xpad da vam laptop komforno leži u krilu - u suprotnom biste morali stalno da držite stisnuta kolena da sačuvate laptop od padanja.

Hoće li se Xpad zalepiti za donju stranu mog laptopa poput “nalepnice”?
Ne, Xpad nije “nalepnica”. Gumene neklizajuće podloške (“X” “šara”) na kojima leži laptop prave veliko trenje, ali nisu lepljive.

U kojim drugim bojama je Xpad dostupan?
Trenutno nudimo samo Xpad u srebrnoj boji.

Da li Xpad zahteva neku montažu?
Xpad-ovi se isporučuju potpuno sklopljeni - nije potrebna montaža.

Koje načine slanja nudite?
Nudimo većinu opcija za slanje koje su dostupne kod Poštanske službe SAD-a.

Kako da se rešim mirisa gume Xpad Slim-a?
Vaš Xpad Slim dolazi sa mekim gumenim podloškama koje obezbeđuju neklizajući spoj Xpad-a i vašeg laptopa. Kada su gumene podloške nove one odaju miris gume, ipak, miris nestaje za nekoliko nedelja - slično kao sa mirisom novih automobilskih guma. Ako želite da ubrzate vetrenje i rešite se mirisa brzo, to možete uraditi tako što čete na dan-dva ostaviti vaš Xpad napolju, sa gumenim podloškama izloženim direktnom suncu.

Kakva je vaša politika po pitanju povraćaja novca?
Nudimo 30-odnevnu “garanciju na zadovoljstvo” za sve Xpad-ove kupljene preko nas. U celosti ćemo vam refundirati iznos koji ste platili za vaš Xpad ukoliko niste potpuno zadovoljni, u roku od trideset dana od dana vaše kupovine..

Da biste ostvarili povraćaj novca za Xpad morate pratiti sledeća dva koraka:

1) Poštom pošaljite vaš Xpad u originalnoj ambalaži, vašu povratnu adresu, i kopiju originalnog, datiranog, računa od vaše kupovine Xpad-a na:

Xpad Refund
EDOVA Innovations, LLC
P.O. Box 5172
Playa Del Rey, CA 90296

2) Pošaljite nam e-mail sa zahtevom za povraćaj novca, datumom vaše kupovine, i datumom kada ste poslali povratnu pošiljku, na: refund@Xpad4Laptop.com

NAPOMENA: Molimo vas da svoj Xpad šaljete pošiljkom sa potvrdom prijema (AR). Mi nismo odgovorni za izgubljene pošiljke. Takođe vas molimo da sačekate 4 do 8 sedmica na prijem vašeg novca. Naknade za slanje se ne refundiraju a refundiranje je ograničeno na 3 Xpad-a po kupcu.

Kakva je garancija na Xpad?
EDOVA Innovations, LLC garantuje da će Xpad biti bez nedostataka u materijalu ili izradi, pri normalnoj upotrebi, jednu (1) godinu počev od datuma kupovine, kao što je prikazano na računu koji dobijate pri kupovini. Ogrebotine, ulegnuća, ostaci lepka i ukupan spoljni izgled Xpad-a nisu pokriveni ograničenom garancijom. Ova garancija važi samo za kupce sa povratnom adresom na teritoriji SAD-a.

Kako ostvarujem moju Xpad garanciju?
Trenutno obrađujemo zahteve za realizaciju garancije samo od kupaca sa povratnim adresama u SAD. Molimo vas da pročitate detalje naše garancije za Xpad.

Da biste ostvarili vašu garanciju morate pratiti sledeća dva koraka:

1) Poštom pošaljite Xpad sa nedostatkom, vašu povratnu adresu i kopiju originalnog, datiranog računa od vaše kupovine Xpad-a na:

Xpad Warranty Claim
EDOVA Innovations, LLC
P.O. Box 5172
Playa Del Rey, CA 90296

2) Pošaljite nam e-mail sa opisom defekta na proizvodu, datumom vaše kupovine i datumom kada ste poslali povratnu pošiljku, na: warranty@Xpad4Laptop.com

NAPOMENA: Molimo vas da vaš Xpad šaljete pošiljkom sa potvrdom prijema (AR). Mi nismo odgovorni za izgubljene pošiljke. Takođe vas molimo da sačekate 4 do 8 sedmica na prijem vašeg novog Xpad-a.

Koja su vaša ograničenja odgovornosti?
Odgovornost EDOVA Innovations, LLC-a, koja proističe iz garancije i prodaje Xpad-a, je ograničena na povraćaj iznosa kupovine. Ni u kom slučaju EDOVA Innovations, LLC neće biti odgovorna za bilo koju posebnu, posledičnu, slučajnu, posrednu ili drugu štetu, proisteklu iz Xpad-a ili njegove upotrebe. Ovo ograničenje odgovornosti obuhvata sve subjekte koji imaju interesa u ostvarivanju garancije i prodaji Xpad-a.

Pitanja ili komentari?
Molimo vas pošaljite ih e-mailom na:sales@Xpad4Laptop.com
Published (Last edited): 13-07-2012 , source: http://www.xpad4laptop.com/faqs.html