Back to site
Since 2004, our University project has become the Internet's most widespread web hosting directory. Here we like to talk a lot about web servers, web development, networking and security services. It is, after all, our expertise. To make things better we've launched this science section with the free access to educational resources and important scientific material translated to different languages.

Zameni tekst (Replace text)

Zameni tekst, koji se ranije zvao “BK ReplaceEm”, predstavlja besplatnu string-zamenu za Windows servisni program.

U suštini, “Replace text”, je program za pretraživanje i zamenu teksta. Međutim, za razliku od funkcionalnosti traganja i zamene standardnog tekst editora, “Replace text” je projektovan da radi na više datoteka odjednom. I ne treba da vrši samo jednu operaciju pretrage-zamene po datoteci; možete i da podesite da izvrši listu operacija. Ako različite grupe fajlova treba da imaju različite izvode operacija na njima, to ne predstavlja problem. Takođe, možete navesti rezervnu kopiju datoteke za svaki obrađeni fajl, u slučaju da operacija zamene nije uradila tacno ono sto ste želeli.

Napomena: “Zameni tekst” јe dizajniran da radi samo na istinitim fajlovima. Nemojte koristiti “Zameni tekst” u binarnim fajlovima (kao sto su Word dokumenti), osim ukoliko ne razumete posledice.

Preuzimanje

Јos informacija

Prilikom specifikacije koja datoteka ce biti uključena u određenoj operaciji zamene, možete dodavati jednu po jednu datoteku, ili možete reći “Zameni tekst” kako biste koristili sve fajlove iz određenog foldera - ili fajlove iz tog foldera koji se podudara sa datim filterom datoteke (kao što su * .txt ili *.html). Možete čak i da odredite da obuhvati sve fajlove koji se ne podudaraju sa određenim filterom. Pored toga, možete da odlučite da ukljucite datoteke sa svim podfolderima tog foldera.

Jedna vrlo moćna osobina “zamene teksta” je da možete da navedete odredište izmenjene datoteke da bude na nekom drugom mestu, u odnosu gde je prvobitno bila. Ovo je korisno, na primer, ako želite da obavljate neke operacije pretraži-zameni, u određenom fajlu, i zelite da ga sačuvate u odredišnoj datoteci, a zatim želite da imate različite traži-zameni operacije koje se obavljaju na istom fajlu, a da ga sačuvate na drugoj lokaciji.

Još jedna snažna sposobnost “zamene teksta” je korišćenje regularnih izraza pretraži-zameni operacija, kao i domen trazi- zameni operacija. Oni su, u stvari, tako moćni i složeni, da većina korisnika verovatno neće da ih koristi. Oni su, međutim, od vitalnog značaja u određenim situacijama, i pretvaraju “Replace text” u mnogo inteligentniji procesor teksta.

Kada se vrše operacije zamene, log fajl se generiše tako da znate da je sve u redu; Informacija o tome koji fajlovi su obrađeni i gde su sačuvani, zatim gde su podržani, i koliko operacija zamene je obavljeno na njima, sve je to omoguceno.

Ovde je snimak ekrana programa:


Licenca korisnickog ugovora

ekobajt je objavio besplatno “Replace text”, ali morate biti saglasni sa sledecim uslovima:

  • Slazete se da priznate svoju gresku i da prihvatate licni rast u korist sebe i onih oko vas.

  • Slazete se da cete se ponasati odgovorno prema zivotnoj sredini i da cete pomoci poboljsanju zivotne sredine, kako vam odgovara.

  • Slazete se prema svim ljudima ponasate s postovanjem i da cete da pomognete drugim ljudima na nacin na koji ste najstrastveniji.
Published (Last edited): 21-04-2013 , source: http://www.ecobyte.com/replacetext/